vakantiepark

Vakantaseren over Volendam

De meeste lezers zullen wel denken dat wij van @vakantaseren alleen maar naar Landal GreenParks gaan. Nu klopt het dat we de bungalowparken van Landal erg aangenaam vinden maar we gaan ook zeker naar andere plekken toe.

Een paar weken terug gingen we daarom naar Roompot Marinapark Volendam.( Zie hier de directe link naar: Marina Park Volendam  )We hadden daar goede dingen over gehoord. We hadden een bovenwoning, niet ver van het jachthaventje. De eerste indruk was erg positief. Prima appartement, mooie ligging, van alle gemakken voorzien.

De volgende ochtend vroeg werd ik door mijn vrouw mijn bed uitgegooid. Ik moest echt even naar de zonsopgang gaan kijken en op de foto zetten. Het was inderdaad zo’n prachtige mooie rode zonsopkomst net even boven de jachthaven.

Bij daglicht zag het het Marinapark er leuk uit. We kenden de omgeving niet echt en gingen lekker touren in de omgeving. Eerst naar Marken. Na een heerlijk visje, gingen we het stadje in. Je verwacht een enorm stoet toeristen maar dat viel gelukkig mee.  We waren aangenaam verrast door de rust in het centrum aan het haventje. In een klein winkeltje raakten we aan de praat met de eigenaars. Even later buiten sloot de man van de winkel bij ons aan en wees ons een leuke wandeling naar de vuurtoren. Onderweg vertelde hij ons van alles over de geschiedenis van Marken en over hemzelf. Erg leuk zo’n verrassende ontmoeting. Toen hij bij zijn eigen huis was, sloeg hij af en gaf ons nog wat tips. Het werd een fikse tippel maar erg de moeite waard. Met prachtige vergezichten op de Gouwzee en het Markermeer.

 

 

 

Marken was ons erg goed bevallen. Zaterdagavond gingen we natuurlijk ook Volendam even in. Erg sfeervol met alle lichtjes maar wel een stuk drukker dan Marken. De zondag gebruikten we om nog andere plekjes in de omgeving te verkennen zoals Edam en Broek in Waterland. Stuk voor stuk erg interessante en pittoreske plaatsen. Na nog een lekkere kop warme chocomel in Volendam zat het weekend er helaas al weer op. Zo’n weekend is altijd weer veel te kort om alles te zien en te doen wat je eigenlijk zou willen. Ik denk dat we gewoon nog een keertje terug zullen moeten gaan. Dus dat wordt #vakantaseren over Volendam…..
Wil je zelf ook een keer oriënteren op Marinapark Volendam of een ander Roompot park, vraag dan hier het gratis magazine aan: Roompot Magazine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.