vakantiepark

Vakantaseren over Stayokay Texel

Dit jaar hebben we nog geen plannen voor de kerstvakantie. Dat wordt dus lekker cocoonen, opruimen en spelletje doen. Vorig jaar zaten we rond deze tijd al lekker te vakantaseren over ons verblijf op Texel, bij de Stayokay. Tussen Kerst en Oudjaar hadden we een arrangement voor 2 overnachtingen met half pension gereserveerd. De reis erheen was al een avontuur op zich. Met de trein, de bus, de veerboot en weer de bus. De kinderen kwamen vooral op de boot al helemaal in de vakantiestemming.

Bij de veerhaven op Texel namen we de bus naar Den Burg. De bus stopte er precies voor de Stayokay. Al met al viel de reis erheen met het openbaar vervoer me erg mee. We waren halverwege de middag aangekomen en na het inchecken bedachten we dat het leuk zou zijn om de vuurtoren in actie te zien. Hoppa, meteen weer in de volgende bus. Het was een mooie rit, langs leuke dorpjes, haventjes etc. Het was al schemerig toen we bij de bushalte aankwamen waarvan we dachten dat deze ons bij de vuurtoren zou brengen. Kleine vergissing want we moesten nog 2 km lopen! En passeerden onderweg nog diverse bushaltes…

Uiteindelijk kwamen we er aan en zagen de Vuurtoren aan het werk. Het strand was helemaal verlaten en met het licht van de vuurtoren gaf dat een bijzondere sfeer. Na een lekkere kop warme chocomel bij de strandtent vertrokken we weer. Gelukkig was de bushalte nu wat dichterbij. Precies op tijd voor het eten waren we terug bij de Stayokay. Dat is het ideale van de Stayokay. Alles is perfect geregeld, ontbijt, avondeten, overnachting. Deze avond hadden we de keuze uit heerlijke stamppotten met worst. We hadden behoorlijk trek gekregen dus dat ging er in als zoete koek!

In de Stayokay verbleven op dat moment meerdere gezinnen. De kinderen konden lekker hun gang gaan terwijl wij met heerlijk glaasje in de bar konden genieten van een boek.

De volgende dag besloten we om met een fiets het eiland te gaan verkennen. Deze fietsen kun je bij de Stayokay zelf huren. We kregen van Stayokay een lekker lunchpakket mee voor onderweg. Eerst fietsten we weer naar de Noordkant van het eiland omdat we graag de Slufter wilden zien. Met de stormachtige wind mee ging dat van een leien dakje. De slufter was erg indrukwekkend. Mijn oudste zoon kreeg er geen genoeg van. Helaas had de jongste het erg koud doordat we de koude wind een beetje hadden onderschat. Gelukkig zat er een lekker cafeetje bij de ingang waar we konden opwarmen.

 

 

Daarna wilden we naar Ecomare. Dit keer met wind tegen. Dat was echt hard werken. Maar dankzij de beschutting van de duinen waren we er sneller dan verwacht. Ecomare was erg leuk. Vooral het voeren van de vissen en de zeehonden maakte veel indruk. Intussen was het begonnen met zacht regenen. Toen het begon te schemeren werd het toch echt tijd om terug te gaan naar Den Burg. Helaas was de zachte regen overgegaan in stevige buien. In combinatie met de stormachtige wind leverde dit een woeste terugrit op. Een paar keer moesten we van fiets af omdat we niet vooruit kwamen. Uiteindelijk lukte het ons gelukkig en waren we weer terug. Wat een stoer gevoel dat we het hele eiland in dit weer met de fiets hadden bedwongen!

Ook deze avond was er weer een heerlijke maaltijd klaargemaakt. En ook nu gingen we weer lekker in de bar zitten genieten en samen spelletjes doen.

Toen we de volgende ochtend weer vertrokken, hadden we het gevoel alsof we heel lang waren weg geweest. We hadden het enorm naar onze zin gehad. De sfeer in de Stayokay was erg gezellig en huiselijk. Een ideale plek om tussen de feestdagen door even lekker uit te waaien. We komen zeker een keer terug! Vakantaseren over Stayokay Texel want dat is voor ieder wad wils….

Meer info over Stayokay Texel: http://www.stayokay.com/nl/hostel/texel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.