vakantiepark

Vakantaseren met “creative light”

Een van mijn hobbies is natuurfotografie. Van mooie (natuur) foto’s ga ik in ieder geval altijd lekker vakantaseren. Een paar weken terug deed ik een bijzondere workshop “creative light” van professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen. We moesten om kwart voor 7 in de ochtend verzamelen in Amerongen. Tja, je moet wat over hebben voor je hobby. Ik moet zeggen als je eenmaal je bed uit bent en in je eentje op de snelweg zoeft, heeft dat wel wat.

Ik was mooi op tijd en rond 7 uur stonden we met een aardig groepje te wachten op de zonsopkomst in de Uiterwaarden bij Kamerik. De zon deed die dag echt zijn best er wat moois van te maken!

Na deze prachtige zonsopkomst vertrokken we naar het Amerongse Bos. Op het moment dat we daar wilden gingen fotograferen, kwam er ook nog een groep van ongeveer 100 scouts hetzelfde plekje in het bos. Probeer dan maar eens een foto te maken zonder dat er kinderen door het beeld rennen. We hadden wel geluk dat het een redelijk zonnige dag was.

Na een uurtje hier bezig te zijn geweest, wist Johan een mooi plekje om paddenstoelen met bijzonder licht te gaan fotograferen. Bijv. met een zaklampje erbij, of met behulp van losse flitsers. Ik moet zeggen dat ik dit onderdeel erg leuk en inspirerend vond. Wat zijn paddenstoelen eigenlijk prachtige fotomodellen!

En zo gleed de dag voorbij, sneller dan verwacht. Aan het eind van de middag reden we weer terug naar de Uiterwaarden om daar de zonsondergang te fotograferen. Wat een prachtig uitzicht hadden we daar op de uiterwaarden en op kasteel Amerongen!

Het was een prachtige en inspirerende workshop. Veel geleerd over hoe je creatief met licht kunt spelen om nog mooiere foto’s te maken. De docent, Johan van der Wielen, weet echt waar hij het over heeft. Hij verzorgt daarnaast fotoreizen naar bijv. Finland. Hij is ook een van de schrijvers van het boek over Weerfotografie dus dat heb ik ter plekke meteen aangeschaft!

Johan heeft een eigen website en facebookpagina. Voor meer info zie: https://www.facebook.com/schoffie.nature

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.