vakantiepark

Vakantaseren over uitgestrekte stranden

Wij wonen eigenlijk niet zo ver van het strand en toch komen we er buiten de zomer niet vaak. Vreemd want het is altijd lekker aan zee, weer of geen weer.

Het strand ligt op een kwartiertje lopen
Afgelopen weekend hebben we dat weer ervaren tijdens ons verblijf bij Strandpark Duynhille van Roompot bij Ouddorp. Ouddorp ligt op Goeree-Overflakkee dat nog net bij Zuid-Holland hoort. Het werd dit keer een kort weekend omdat we pas zaterdag konden vertrokken na de voetbalwedstrijden van onze zonen. Gelukkig was het prima weer toen we net na de middag aankwamen. We waren aangenaam verrast toen we de bungalow verkenden. Lekker licht door het vele glas en een frisse moderne inrichting. Om de bungalow heen zat een flinke tuin waardoor we een heerlijk vrij gevoel kregen. Het was bovendien lekker rustig op het park.

Omdat de kinderen heel wat huiswerk te doen hadden, lieten we ze achter en wandelden we samen naar het strand. Het strand ligt op een kwartiertje lopen van Duynhille en al snel stonden we aan zee. Het waaide stevig en we konden dus lekker uitwaaien. Na een tijdje lopen zagen we een verzwakte grijze zeehond in het zand liggen. Er stonden een paar mannen bij van Seal Rescue die opdringerige honden en mensen op afstand hielden. De zeehond was al oud en verzwakt. Seal Rescue kon er verder niet veel meer aan doen. Hij keek me nog een keertje aan toen ik een foto maakte. Ach gussie.

Paal 10
Na een tijdje uitwaaien hadden we zin in koffie en zagen we een leuk strandpaviljoen, Paal 10. Bijna niets is na zo’n wandeling lekkerder dan een cappuccino in een verwarmde strandtent. Na deze heerlijke uitwaaiwandeling keerden we terug naar Duynhille. Bij de receptie wilden ze graag weten of de kinderen een verrassingsbezoek van Koos Konijn op prijs zouden stellen. Koos Konijn is de mascotte van  Roompot. Ik was vooral benieuwd hoe mijn jongste zoon zou reageren en antwoordde dat Koos van harte welkom was.

Een uur later stond ik pannenkoeken te bakken terwijl de kinderen een spelletje speelden. Inmiddels was het flink gaan waaien en regenen. De deurbel ging! Ik deed open en daar stond Koos Konijn met een begeleider. Mijn jongste zoon wist even niet wat hij moest zeggen, hij was totaal verrast. Hij wilde gelukkig wel op de foto met Koos.

Stoere avondwandeling
Na het eten vroegen we of de kinderen zin hadden in een avontuur. Dat hadden ze. We trokken de schoenen en regenjassen aan en liepen door de stevige wind en regen terug naar het strand. Het was pikkedonker maar in de verte zagen we de vuurtoren van Ouddorp aan het werk. Strepen van licht cirkelden over de duinen. Op het strand was het helemaal uitgestorven. We konden bijna in de wind gaan hangen. Op de terugweg klommen we in een uitzichttoren. Bovenin kregen we de wind echt vol in het gezicht dus lang bleven we daar niet staan. Wat een stoere avondwandeling was dat!

Speciale plek voor kitesurfers
De volgende dag was het weer er niet beter op geworden. Ach dan gaan we toch spelletjes doen.

Toen het uiteindelijk droog werd, vertrokken we meteen naar de Brouwersdam. Ik had gelezen dat er daar een speciale plek voor kitesurfers was. Dat leek me gaaf om te zien met deze wind. Na een kwartiertje rijden zagen we halverwege de Brouwersdam een afslag. Dat bleek precies de goede plek. De wind ging inmiddels richting stormkracht en joeg het zand in vlagen over het strand. Ik hou wel van dat soort woest weer.

Er waren een paar kitesurfers bezig. Een spectaculair gezicht. Regelmatig sprong er 1 de lucht om meters verderop weer te landen. Mijn kinderen vonden het stoer om door deze zandstorm heen te ploeteren en vermaakten zich prima. Het strand op deze plek was enorm uitgestrekt en ik zag dat je er ook kon blokarten. Alleen vandaag even niet, teveel wind. Na een tijdje in de volle wind kregen we trek in warme chocomel. Ook hier lag een erg leuke strandtent, Natural High. Dit bleek ook de plek waar je alle spullen voor kitesurfen kon huren of kopen. Mijn zonen keken hun ogen uit en gingen meteen verstoppertje spelen tussen de surfboards.

Helaas zat het weekend er al bijna weer op. Op de terugweg zochten we in een paar stadjes in de buurt naar een viswinkel om wat te eten. Alles was echter gesloten op deze zondag en we vertrokken weer naar de Randstad om uiteindelijk thuis nog wat te eten.

Ik kijk terug op een een kort maar heel (wind)krachtig weekend. Doordat we veel buiten zijn geweest, hebben we heerlijk kunnen uitwaaien en genieten van de uitgestrekte stranden. Het motto van Roompot is samen genieten. En dat hebben we zeker gedaan.  Weer of geen weer, het is altijd strandweer.

Strandpark Duynhille is ons erg goed gevallen. We hadden een ruime en lichte bungalow met een flinke tuin eromheen. Op het park was een beperkt animatieprogramma aanwezig maar daar hebben we, op het bezoek van Koos Konijn na, geen tijd voor gehad.

Wat is jouw favoriete weer om naar het strand te gaan? Laat je reactie hieronder bij de comments achter. 

Fotoverantwoording: alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.