vakantaseren, Resort Mooi Bemelen
vakantiepark

Resort Mooi Bemelen: een perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen

In de meivakantie reizen we af naar Zuid-Limburg voor de Vakantaseren Tiener Test van deze regio. We overnachten op het spiksplinternieuwe Resort Mooi Bemelen.

Het vakantiepark blijkt een perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen.

Camping Mooi Bemelen wordt Resort Mooi Bemelen

Voor de Vakantaseren Tiener Test van Zuid-Limburg overnachten we in een nieuwe vakantiepark: Resort Mooi Bemelen.  Dat klinkt mij bekend in de oren. Als kleine jongen heb ik met mijn broer en ouders een keer gekampeerd bij Camping Mooi Bemelen. Dat blijkt dezelfde plek. Op de plek van de camping wordt nu een nieuw resort ontwikkeld. Er is nog een klein stukje van de camping over. Leuk om hier ruim 40 jaar later terug te keren!

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Ik blader terug in mijn fotoboeken en vind nog 1 foto van deze vakantie. Blijkbaar was ik toen 8 jaar en was het mooi weer. Ik zie mezelf in een zwembroek een stripboek lezen voor de caravan die we van een tante mochten lenen. Ik kan me niet veel meer herinneren van deze vakantie, alleen een bezoek aan Valkenburg staat me nog bij.

Resort Mooi Bemelen is nog volop in ontwikkeling. Een deel van de woningen moet nog worden gebouwd. Ook is de bouw van het centrumgebouw met zwembad en wellness voorzieningen net aangevangen.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Het maakt ons niet uit. Het resort is mooi gelegen in een landelijke Limburgse omgeving.

Onze vakantiebungalow: nr. 94

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Ik meld me aan bij de receptie en krijg een entreekaart mee voor de deur. Het is even puzzelen hoe dat werkt maar gelukkig komen we er achter. We moeten de klink tegelijkertijd met de knop omdraaien. We zijn aangenaam verrast door de bungalow.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 met een stapelbed.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Een mooie badkamer en een extra toilet. Vooral de ruime en lichte woonkamer ziet er goed uit. Er is veel glas waardoor we goed uitzicht hebben.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Verrassend is ook de sfeervolle gashaard die zowel van binnen als buiten te zien is. Naast de woning ligt een flinke tuin met zowel een terras als gras.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Helaas is het bij aankomst wat te fris om buiten te zitten. De bungalow heeft een mooie ligging want we zitten aan de rand van het park en kijken uit op de camping en iets verder weg zien we het Limburgse platteland liggen.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

We rijden naar een supermarkt in Berg en Terblijt om boodschappen te doen. Een mooie rit door het prachtige heuvelachtige landschap. De eerste avond testen we al meteen de keuken uit.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Het is allemaal nog erg nieuw. Mijn dochter heeft bedacht om lasagna te maken. Ze weet zeker dat er een oven is. Dat klopt inderdaad. Maar een ovenschaal om de lasagna in op te warmen, die is er helaas niet. Ach dan eten we de gekookte bladen toch gewoon als pasta?

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Gezellige avonden in de bungalow

Het is een frisse avond dus we eten binnen.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

’s Avonds steken we de sfeerhaard aan en zetten de tv aan. Maar hoe werkt die afstandsbediening? De TV springt aan en we proberen het volume aan te passen. Ik zal eerlijk bekennen dat we hier toch echt een uur voor nodig hebben. Als we eenmaal door hebben hoe het werkt, snappen we niet dat we er zo lang voor nodig hebben gehad om dit te ontdekken.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

We brengen vooral de avonden door op Mooi Bemelen omdat we overdag bezig zijn met diverse activiteiten in het kader van de Vakantaseren Tiener Test. Het zijn gezellige avonden. We zijn niet de enigen op het park. Er zijn al best veel mensen aanwezig. Voor een deel eigenaren van de woningen denk ik. Het Resort regelt de verhuur van de bungalows maar het zijn in principe allemaal eigen woningen zo begrijp ik van de mensen bij de receptie.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Mooie omgeving

Als we terugkomen uit Maastricht, dat slechts op 10 minuten ligt van het Resort, rijden we door het plaatsje Bemelen. Ik heb het idee dat ik het herken van een wandeltocht die ik samen met mijn vrouw een jaar of 25 terug heb gemaakt in dit gebied.

Na het eten rijden we met zijn tweeën terug naar Bemelen en parkeren de auto. Helaas regent het dus van wandelen komt niet veel. Het lijkt er inderdaad op alsof we hier ooit wel eens gewandeld hebben. We rijden via een andere route terug naar ons resort en net voordat we aankomen, zien we een grote mergelgroeve. Die ligt dus op een steenworp van het park maar vanaf die kant kun je hem niet zien liggen. Het valt ons op hoe ontzettend groen het hier is.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Ook de laatste avond lopen we een rondje in de directe omgeving. Het park grenst aan weilanden, akkerlanden en een boomgaard. Een paar nieuwsgierige koeien komt naar ons toe gehuppeld. Wat een mooie landelijke omgeving.

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

Resort Mooi Bemelen: perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen

vakantaseren, Resort Mooi Bemelen

We hebben goeie herinneringen aan dit nieuwe resort dat nog volop in aanbouw is. Het is een comfortabele, ruime en lichte bungalow voorzien van alle gemakken. Het ligt ideaal ten opzichte van plaatsen als Valkenburg (10 minuten) en Maastricht (10 minuten). Ik heb er heerlijk geslapen. Van de bouwwerkzaamheden hebben we niet veel gemerkt tijdens ons verblijf.

Als straks het zwembad en het centrumgebouw ook klaar zijn, kan ik me goed voorstellen dat dit een populaire bestemming gaan worden.

1 puntje van aandacht: als je de deur van de slaapkamer en de badkamer tegelijk opent, botsen ze tegen elkaar. Dat is niet zo handig. Maar verder zijn we erg tevreden over ons verblijf in Mooi Bemelen.

Conclusie: Resort Mooi Bemelen is een perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen.

Praktisch

Resort Mooi Bemelen ligt in Bemelen, niet ver van Valkenburg en Maastricht. Het is onderdeel van Green Resorts vakantieparken met parken in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Meer informatie over verhuur en boeken via de website van Green Resorts Mooi Bemelen. Ook kun je hier de prijslijst bekijken. Klik op het plaatje hieronder.

Verantwoording

We waren in Zuid-Limburg op uitnodiging van VVV Zuid-Limburg. Het verblijf op Resort Mooi Bemelen is onderdeel van deze samenwerking. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.