Actief,  dagtrip

5 tips om te #vakantaseren in je eigen omgeving

Ik geef het eerlijk toe. Ik zit vaak te vakantaseren over verre, soms onbereikbare bestemmingen als IJsland, Australië of Costa Rica. Gelukkig kun je ook #vakantaseren over leuke activiteiten en verrassende bestemmingen in je eigen omgeving. Vandaag deel ik graag een aantal tips voor leuke uitstapjes als je een keer niks te doen hebt.

1) Links – Rechts – Links
Soms pakken we gewoon de fiets en laten onze route bepalen door het toeval van een willekeurige afslagen volgorde. Links, dan weer rechts, rechts, links etc. Zelfs in je eigen directe woonomgeving kom je dan op plekken waar je normaal niet komt. Meestal leidt dit aangename verrassingen!

2) Geocachen
Geocachen is in feite een moderne combi van een speurtocht en schatzoeken. Met behulp van een GPS ga je op zoeken naar bepaalde “caches”. Dat zijn een soort schatten, waar iemand iets in heeft gedaan. Via de GPS-coördinaten ga je zoeken naar de schat en als je hem gevonden heb, kun je er zelf ook weer wat instoppen of uithalen. Die caches liggen door heel Nederland verstopt. Je zult je erover verbazen hoe dicht ze bij je eigen huis  verstopt zijn! Pas op: Geocachen is verslavend!

3) De eerste de beste bus
Vroeger (voordat we kinderen hadden….) hadden we nog wel eens tijd om ons lekker te vervelen. Wat we dan soms deden was de eerste de beste bus pakken en kijken waar we uitkwamen! Zonder doel ergens heen gaan en na bijv. 1 uur in de bus rijden uitstappen en kijken waar je bent. We hebben op die manier heel wat leuke dorpjes in onze provincie ontdekt. Na een lekkere kop koffie en wat rondgekeken te hebben in het verrassingsdorp namen we dan weer de bus terug.

4) Dwars door Nederland langs 52 graden NB
Een van mijn lange termijnprojecten is het 52 graden Noorderbreedte project. Dit is een lijn die dwars door Nederland loopt van de pier bij Hoek van Holland tot ergens achter Winterswijk. Het idee is dat ik probeer zo dichtbij als mogelijk langs deze lijn te blijven. Ik ben hier al lang geleden mee begonnen en ergens bij de Rottemeren blijven steken. Met de komst van de GPS is het een stuk makkelijker geworden en ik verheug me er nu al op om dit project binnenkort weer op te pakken! (wordt vervolgd)

5) Grasduinen in reisbladen
Soms is het zo’n slecht weer dat je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Wat dan kan helpen, is lekker bladeren door allerlei reisbladen. Ik woon zelf op een paar minuten van de bibliotheek. Ze hebben daar mooi tijdschriften als Roots, Reizen Magazine, Op Pad. Ik vind het op een regenachtige dag heerlijk om met zo’n tijdschrift even lekker weg te dromen. Ver weg, maar toch heel dichtbij!

Hopelijk zit er een tip tussen waar je wat aan hebt voor een volgende keer als je even niet wat je moet doen. Vakantaseer ze in je eigen omgeving!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.