vakantaseren

Vakantaseren over Vakantaseren, een terug- en vooruitblik.

Begin dit jaar ben ik gedeeltelijk voor mezelf begonnen om te kijken of ik meer van Vakantaseren kan maken dan alleen een leuk twitteraccount. De zomer is een mooi moment om een aantal dingen op een rijtje te zetten en ook vooruit te blikken.

Terugblik
Als ik terugkijk op het afgelopen half jaar, zie ik dat we een aantal leuke hebben dingen gedaan en mooie resultaten bereikt. De allereerste klant (een particulier eigenaar van een vakantiebungalow) die zich in januari meldde, vroeg ondersteuning bij haar actie om meer volgers op twitter te krijgen. Binnen een dag of 10 had ik samen met haar het volgersaantal verdubbeld via een aantal gerichte promotietweets naar mijn eigen volgers. Die reageerden enthousiast waardoor de doelstelling snel behaald werd. Ze was erg enthousiast over mijn ondersteuning en gaf nuttige feedback aan mij terug.

Voor een andere klant bijv., het Nationale Schoonmaak Cadeau, verzorgde ik afgelopen tijd de lancering van de social media accounts. En met resultaat, via een aantal winacties wisten we met elkaar op zowel Facebook als op Twitter de doelstellingen te halen nog voor de geplande datum.
Nationale Schoonmaak Cadeau

Erg interessant waren de twee onderzoeken die ik in het eerste kwartaal heb gedaan. In deze onderzoeken ging ik op zoek naar hoe, wat, waar, wanneer en waarover mensen vakantaseren. De uitkomsten waren leuk en soms ook verrassend. Albelli was bereid om deze actie te sponsoren zodat een aantal mensen die meededen ook nog een digitaal fotoalbum konden winnen.
Grote Vakantaseren Onderzoek deel 1
Grote Vakantaseren Onderzoek deel 2

Een bijzondere activiteit vond ik de uitreiking van de Vakantaseren Award. In april ging ik naar Hof van Saksen om daar persoonlijk de door mij bedachte award aan Roland Rozenbroek te overhandigen. Op basis van een poll hadden mijn lezers Hof van Saksen verkozen tot het park waarover ze het liefst vakantaseren. Het werd een inspirerende ontmoeting met deze “burgemeester” van Hof van Saksen.
Vakantaseren Award

Het afgelopen half jaar, probeerde ik iedere week een nieuw artikel op mijn blog te plaatsen. Ik kwam op bijzondere plaatsen en maakte aardige dingen mee. Zo mocht ik de trekking van de Staatsloterij bijwonen en bezocht ik het Fotofestival Naarden. Een aantal artikelen werd erg goed gelezen. Mijn verhaal over Omdenken is nu bijv. al meer dan 2300 keer bekeken. Iedere maand stijgen de bezoekersaantallen op mijn blog.
Vakantaseren over Omdenken

Ook op twitter steeg het volgersaantal gestaag. Een paar leuke winacties hielpen daarbij maar ik merk dat mijn volgers niet zozeer op de prijsjes afkomen maar veel meer op de leuke berichtjes en interactie in mijn timeline. Via #volgershelpenvolgers hebben al heel wat volgers een vakantiegerelateerde vraag beantwoord gekregen. Bij 2222 volgers ga ik wel weer iets leuk verloten, dus zeg het voort.

Sinds kort ben ik ook actief op Instagram. Ik geloof dat dit voor Vakantaseren een belangrijk extra kanaal gaat worden. Het past ook goed bij Vakantaseren. Mooie foto’s en leuke tekstjes waardoor mensen over bestemmingen gaan vakantaseren. Op de een of andere manier is mijn Facebookpagina nog niet zo uit de verf gekomen. Als iemand daar suggesties voor heeft, hou ik me aanbevolen. Ook mijn plannen om een website te bouwen, heb ik nog maar even in de ijskast gezet. De tijd en kosten die dit met zich mee brengt, steek ik liever in andere zaken.
Vakantaseren op Instagram

Kortom, ik kijk terug op een boeiend eerste half jaar met mooie resultaten.

Vooruitblik
Voor de tweede helft van 2015 staat er een aantal leuke zaken op de planning.  In september ga ik een Instagram workshop volgen om dit social medium nog beter in mijn vingers te krijgen. Voor Visit Denmark NL mag ik naar Kopenhagen omdat ik een blogwedstrijd won. Ik heb er erg veel zin om Kopenhagen te ontdekken en dit ook in een blog te verwerken. En uiteraard ook via Instagram! Het past ook goed in mijn ambitie om met Vakantaseren wat meer internationaal te gaan. Tot nog toe lag de nadruk toch vooral op het binnenland. En daar ga ik ook zeker mee door hoor!

Met een paar vakantieparken en verkeersbureaus heb ik afspraken staan over verdere samenwerking in de tweede helft van 2015. Ik rond deze zomer nog een grote opdracht af waardoor ik na de zomer weer ruimte heb voor nieuwe klussen.

Heb je na het lezen van dit artikel zin om een keer door te praten of wil je weten wat ik voor je zou kunnen doen, neem dan contact op via vakantaseren@gmail.com

Uiteraard sta ik open voor tips en suggesties en onthoud: Met vakantaseren kom je overal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.