jaaroverzicht,  vakantaseren

Vakantaseren blikt terug op 2016, de top 10 meest gelezen blogs

Net als vorig jaar, blik ik ook in 2016 terug op mijn blogjaar. Met deze Vakantaseren Countdown presenteer ik de 10 best gelezen blogs van dit jaar. Ik begin bij nr. 10 en eindig over een paar weken bij nr. 1. Veel leesplezier!

Vakantaseren countdown 2016

Vorig jaar begon ik er mee. Een terugblik op mijn hele jaar als blogger door de 10 best gelezen blogs nog eens de revue te laten passeren. Via een countdown. Ik heb aan het lezersaantal van dat blog gemerkt dat veel lezers het leuk vinden om mijn best gelezen verhalen nog eens terug te zien of er voor de eerste keer kennis van te nemen. Daarom doe ik dit in 2016 gewoon opnieuw, op dezelfde manier.

2016 was een bijzonder blogjaar voor mij en Vakantaseren. Het aantal unieke bezoekers is meer dan verdubbeld. Ook ben ik erg blij met de vele leuke en enthousiaste reacties die ik mocht ontvangen. Voor mij is dat hele waardevolle feedback. Het laat me direct weten dat jullie mijn verhalen waarderen en dat is toch de belangrijkste reden waarom ik dit doe.

Ik heb in 2016 prachtige blog trips mogen maken, soms in opdracht, soms op eigen initiatief. Er is geen trip waar ik geen goede herinneringen aan heb. Maar uiteraard heb ik zelf ook wel een paar persoonlijke hoogtepunten. Een deel daarvan komt ook terug in de top 10.

Ik begin vandaag met de Vakantaseren Countdown bij nr. 10 en over een paar weken eindig ik bij nr. 1. Nog niet alle top 10 plekken staan vast dus er zou zo maar nog iets kunnen veranderen.

Via dit artikel plaats ik om de paar dagen een update van de countdown. Daarbij plaats ik een doorklik naar het blog, zodat je het nog eens kunt lezen. Veel leesplezier.

1) Ik ben verliefd

Op de eerste plaats in de Vakantaseren Countdown van 2016 is geëindigd “Ik ben verliefd”.  Ondanks een inhaalrace van nr. 2 is het dit verhaal toch gelukt om de eerste plek vast te houden. “Ik ben verliefd” is het artikel over ons weekend in Schoorl. We waren meer dan verrast door het prachtige natuurgebied bij Schoorl en Bergen. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat we bovenop het uitzichtpunt midden in de duinen stonden en genoten van een magnifiek 360 graden panorama. Als ik eerlijk moet zijn: ik ben nog steeds verliefd!

Je kunt het hier nog eens lezen: Ik ben verliefd

2) Werk jij al aan je Plakband Pensioen?

Op de tweede plaats is mijn review van het boek van Gerhard Hormann over het Plakband Pensioen geëindigd. Belangrijkste eye-opener uit het boek: “Verreweg de beste manier om je pensioen te verlengen, is door het te vervroegen”. Hoe? Daar geeft Gerhard handige tips voor in het boek. Het is blijkbaar een thema dat veel mensen bezighoudt, want ik zie regelmatig mensen op dit artikel terechtkomen via een zoekwoord als plakband pensioen. Wil je het lezen, klik op de link hieronder.

Werk jij al je Plakband Pensioen

3) 7 reden waarom een camper ideaal is voor een rondreis in Schotland

Het verhaal over onze rondreis in Schotland met de camper bleek een topper. Heel veel mensen lazen het en reageerden enthousiast. Blijkbaar is dit een soort reis waar veel mensen over vakantaseren! Het eindigt op een prachtige derde plek.

7 reden waarom een camper ideaal is voor een rondreis in Schotland

4) Thuisvakanties voor beginners

Een mooie plek is weggelegd voor mijn boekreview van het boek “Thuisvakanties voor beginners” van Jan Dijkgraaf. In dit boek beschrijft de auteur de voordelen van een thuisvakantie en doet hij maar liefst 134 voorstellen hoe je zo’n thuisvakantie kunt doorbrengen. Een leuk boek met veel praktische en handige tips. Ik las het met veel plezier.

Thuisvakanties voor beginners

5) Een eilandgek op de Wadden

In augustus ging ik als blogger een aantal dagen mee met de Horizontoer, een varend festival dat alle Waddeneilanden langs gaat in de zomer. Het was een van de leukste blogtrips ooit! Ik genoot van de combinatie van de prachtige Waddeneilanden met een van de leukste festivals van  Nederland. Een eilandgek komt hier helemaal tot zijn recht. Het artikel hierover eindigt op een vijfde plek! Via de link hieronder kun je het lezen.

Een eilandgek op de Wadden

 

6) Ieder najaar heeft zijn voordeel: een rondreis door Schotland

In de herfstvakantie ging ik met mijn gezin naar Schotland en we maakten een prachtige rondreis met een camper. Nog niet eerder kreeg ik zoveel positieve reacties op mijn blog en foto’s. Ik ben er nog beduusd van. Maar ik moet toegeven: het was ook gewoon waanzinnig mooi. Een mooie zesde plek voor 1 van de 3 Schotland artikelen.

Ieder najaar heeft zijn voordeel, een rondreis door Schotland

7) Het geheim van Hof van Saksen

Op een mooie zonnige dag in het voorjaar van 2016 ging ik voor de tweede keer op rij naar vakantiepark Hof van Saksen om aan general manager, Roland Rozenbroek, de Vakantaseren Award te overhandigen. Tijdens mijn bezoek ging ik op bezoek naar het geheim, waarom vakantaseren zoveel mensen over dit resort?

In mijn artikel lees je de uitkomsten van die zoektocht. Het verhaal eindigt op de zevende plek in deze Vakantaseren Countdown.

Het geheim van Hof van Saksen

8) Met de Hema naar Landal Twenhaarsveld

Tja, bij nader inzien geef ik toe dat het een beetje een rare titel is, met de Hema naar Landal Twenhaarsveld. In dit artikel doe ik verslag van een weekendje bij dit vakantiepark dat mogelijk was dankzij de voucheractie van Hema. Het lijkt via deze titel wel of ik gesponsord word door de Hema maar dat is bepaald niet het geval kan ik je verzekeren, sterker nog ze wilden dit verhaal niet eens delen. Niettemin eindigde het op de achtste plek van meest gelezen artikelen dit jaar. Misschien moet ik Hema toch maar om een achteraf bonus vragen 😉 Ik vind de leadfoto van dit artikel nog steeds erg mooi.

Met de Hema naar Landal Twenhaarsveld

 

9) Expeditie Soest: 6 redenen om Soest te bezoeken

In oktober ging ik op uitnodiging van “Uit in Soest” een paar dagen op verkenning in en rondom deze stad midden in het land. Ik genoot van interessante musea, prachtige natuur en een leuke overnachting in een design hostel. De Soesterduinen hebben een plek in mijn top 5 favoriete natuurgebieden in Nederland veroverd. Ik kreeg ook veel positieve reacties op de foto’s die ik maakte tijdens mijn “expeditie”. Meer weten, lees het verhaal via de link.

Expeditie Soest: 6 redenen om Soest te bezoeken

10) Vakantaseren over een reis naar het Noorderlicht

Op de tiende plek in de Vakantaseren Countdown is het artikel geëindigd waarin ik op zoek ga naar de beste plekken om het Noorderlicht te zien. Ik vroeg meer dan 10 deskundigen naar hun tips en kreeg ook handige budget tips aangezien Noorderlicht reizen nogal prijzig zijn. Het werd me duidelijk dat ik niet de enige ben die hierover zit te vakantaseren, want het verhaal wordt nog steeds goed gelezen.

Vakantaseren over een reis naar het Noorderlicht

Wat was jouw favoriete verhaal van vakantaseren?

 

Verantwoording
Dit verhaal heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid gemaakt. De rangorde is tot stand gekomen op basis van de bezoekersaantallen van alle artikelen die in 2016 gepubliceerd zijn. De leadfoto is een zogenaamde “Best of Nine 2016”-foto’s.  Dit is een collage van de 9 foto’s op mijn instagramaccount die in 2016 het meest gewaardeerd zijn door kijkers.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.