vakantaseren, bestnine2018, jaaroverzicht
jaaroverzicht

De 10 best gelezen artikelen van 2018, het jaaroverzicht

Het is bijna oudjaar 2019. Een mooi moment voor een korte terugblik op 2018. Het jaar waarin ik een paar lang gekoesterde reisdromen zag uitkomen. Zoals het Noorderlicht in het echt zien en voor het eerst rondreizen in Costa Rica. Een jaar ook waarin ik leuke klussen deed voor diverse opdrachtgevers. Dit jaaroverzicht van de 10 best gelezen artikelen is hier een mooie weerslag van. Welk artikel is jouw favoriet?

10) De Campo Imperatore in de Abruzzen

Op de tiende plek van best gelezen artikelen eindigt mijn verhaal over onze trips naar de Campo Imperatore in de Abruzzen tijdens mijn zomervakantie. Ik concludeer dat deze schitterende hoogvlakte  op jouw bucket list thuishoort en beschrijf in het arikel hiervoor 5 redenen.

Campo Imperatore

9) Vakantaseren dankzij Netflix

Netflix is erg populair, ook bij jullie. In dit artikel zet ik 6 leuke series op een rijtje waardoor je geheid gaat vakantaseren. Spannende series met adembenemende landschappen en een magnifieke natuur. Stuk voor stuk plaatsen waar ik zelf ook wel heen zou willen. Al heb ik wel wat aarzelingen bij nr. 5 “to boldly go where no man has gone before”.

netflix, vakantaseren

8) In de voetsporen van de Pilgrim Fathers met Jeroen Windmeijer

in 2017 is mijn verhaal over een wandeling met auteur Jeroen Windmeijer winnaar van het jaaroverzicht.  Ook in 2018 scoort een artikel over een nieuwe wandeling met hem naar aanleiding van zijn nieuwste boek hoog. In de voetsporen van de Pilgrim Fathers wandelen we door Leiden. Zijn nieuwe boek is inmiddels een bestseller. Nog niet gelezen? Zeker doen deze Kerstvakantie!

Jeroen Windmeijer, Pilgrim Fathers Complot

7) Een magisch midweekend in Maastricht

Over 1 van mijn leukste trips in 2017, een Midweekend in Magisch Maastricht, schreef ik het eerste artikel van 2018. Ik beleef er een heerlijke tijd en denk er, nu precies een jaar later, nog steeds met heimwee aan terug. Maastricht is echt 1 van de leukste steden van Nederland voor een citytrip. Misschien in 2019 een keertje terug?

Maastricht, midweekend, Vakantaseren

6) De ideale tienerroute door Europa-Park

Dit jaar keren we terug naar Europa-Park, droombestemming voor mijn eigen tieners. Ze stippelen hun ideale tienerroute door Europa-Park uit waarin ze 10 tips en tops op een rijtje zetten voor andere tieners.  Dat valt blijkbaar in goede aarde want het levert een zesde plek op in dit jaaroverzicht.

vakantaseren tieners, Europa-Park

5) Op jacht naar het Noorderlicht

Dit jaar komt 1 van mijn lang gekoesterde dromen uit. Samen met mijn gezin ga ik op de Lofoten op jacht naar het Noorderlicht en we hebben geluk. Het is van de mooiste momenten van dit jaar als we midden in de koude nacht getrakteerd worden op het mooiste natuurspektakel ter wereld. Er is 1 nadeel aan het Noorderlicht zien: het is verslavend en ik vakantaseer al weer over mijn volgende jacht.

lofoten, noorderlicht, vakantaseren

4) Tips om je Air Miles te besteden

Het nieuws dat veel Air Miles per 1 november (later 1 december) gaan vervallen is voor mij aanleiding om een artikel te maken met 5 tips om jouw Airmiles nog snel te besteden.  Dit verhaal voorziet blijkbaar in een grote behoefte want er komen veel lezers via google op mijn website terecht. Heb jij er aan gedacht om ze te besteden?

vakantaseren, Air Miles

3) Leuke activiteiten op de Lofoten

Onze wintertrip naar de Lofoten levert 2 artikelen op die in de top 10 van 2018 eindigen. Op de derde plaats staat het artikel met 7 leuke activiteiten om te doen op de Lofoten. Naast Noorderlicht gaat het over sneeuwschoenwandelen, langlaufen, een zee-arendsafari en nog een paar andere gave activiteiten. Deze trip zullen we niet snel vergeten!

2) De Koloniën van Weldadigheid

Op de tweede plaats staat het relaas over mijn bezoek aan de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe. Dit artikel gaat over een erg interessant bezoek aan onder meer Veenhuizen en Frederiksoord waar ik erg veel van leer. Ik omschrijf dit gebied in een folder van Marketing Drenthe als 1 van de best bewaarde geheimen van Nederland. Echt een aanrader om een keer heen te gaan. Bezoek ook zeker het Gevangenismuseum.

vakantaseren, koloniën van weldadigheid, Drenthe

1) De Vakantaseren Tiener Test van Zuid-Limburg

Het best gelezen artikel in 2018 gaat over de Vakantaseren Tienertest van Zuid-Limburg. Samen met mijn gezin reis ik af naar Zuid-Limburg en voeren we de test uit. Het levert 7 leuke activiteiten op die je samen met je tieners kunt doen in deze prachtige regio. Het is het tweede artikel in deze top 10 waarin mijn tieners een actieve inbreng hebben. Uit de hoge notering concludeer ik dat jullie die insteek waarderen. Zuid-Limburg is natuurlijk ook gewoon hardstikke mooi.

vakantaseren tiener test, Zuid-Limburg

Tot slot: Bedankt!

Ik wil aan het eind van deze terugblik graag iedereen bedanken waar ik in 2018 mee samengewerkt heb. En in de laatste plaats wil ik jou, lezer van mijn verhalen, hartelijk bedanken. Voor jou schrijf ik al deze artikelen. In de hoop dat ze je helpen bij het vakantaseren. Ik wens iedereen een vruchtbaar en vreugdevol 2019!

vakantaseren, bestnine2018, jaaroverzicht

 

 

 

 

2 reacties

  • Marcella

    Wat een mooi jaar Mario! Ik ben benieuwd geworden naar Abruzzo, maar natuurlijk ook naar de Lofoten én ik wil het Noorderlicht heel graag zien! Misschien volgend jaar 🙂 Ik wens je alle goeds voor 2019. Hopelijk ontmoeten we elkaar weer eens gezellig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.