best of 9
jaaroverzicht

Vakantaseren blikt terug op 2017, een jaaroverzicht van de 10 best gelezen blogs

Net als afgelopen jaren blik ik met dit jaaroverzicht terug op de 10 best gelezen artikelen van 2017. Met een speciale winactie op het eind vanwege de nummer 1! Lees snel verder.

Vakantaseren jaaroverzicht 10 best gelezen artikelen

Het is inmiddels een traditie onder bloggers, aan het eind van het jaar presenteer je het overzicht van de 10 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Het is immers een mooie terugblik op de verhalen die het best gewaardeerd zijn door de lezers. Ik doe hier graag aan mee! Op 29 december zal ik de hele top 10 compleet maken. Omdat die dag samenvalt met het eerste lustrum van vakantaseren, maak ik er een mooie winactie van. Hou het in de gaten!

We tellen af van 10 naar 1!

10) De Causeway Coastal Route, een woeste roadtrip langs de kust van Noord-Ierland

In oktober maak ik met mijn gezin een bijzondere roadtrip langs de Causeway Coastal Route in Noord-Ierland. Het is extra woest omdat we te maken krijgen met orkaan Ophelia die over Ierland raast op het moment dat wij daar zijn. Het verhaal wordt erg gewaardeerd door jullie.

Lees het hier na: De Causeway Coastal route, een woeste roadtrip langs de kust van Noord-Ierland

Dat geldt ook voor het verhaal dat ik een paar weken daarna schrijf over handige tips en adviezen voor het huren van een camper in Noord-Ierland en Schotland. Zie 7 handige tips en adviezen voor het huren van een camper in Schotland en Ierland.

Beide verhalen hebben nu ongeveer evenveel lezers en delen daarom samen de tiende plek in dit jaaroverzicht.

vakantaseren, Causeway Coastal route

 

9) Leeuwarden op tilt vanaf de Oldehove

Op de negende plek eindigt mijn relaas over een bezoek aan de scheve toren van Leeuwarden, de Oldehove. Leuk om te vermelden is dat een vrouw na publicatie me liet weten dat zij via via gehoord had dat ze op 1 van de foto’s stond. Ik kreeg veel positieve reacties over de Madurodam-achtige sfeer die ik met mijn foto’s wist te creëren bovenop de Oldehove. Deze speciale instelling doet het vooral goed vanaf hoge gebouwen en ik heb hem dit jaar nog een paar keer gebruikt. Geniet hier nog een keer na van die bijzondere foto’s uit Leeuwarden op tilt vanaf de Oldehove.

leeuwarden op tilt

 

8) Het Grote Genieten van een tiny house

Een van de leukste weekenden van dit jaar was mijn verblijf in een tiny house van Droomparken bij Bad Hoophuizen. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar in 2018. De foto van het tiny house in het donker is ook de foto die het meest geliked wordt op Instagram op dit jaar (zie ook onderaan dit artikel). Blijkbaar spreekt dit concept enorm aan want ik krijg erg veel enthousiaste reacties via facebook, instagram en twitter op dit artikel. Lees het hier nog eens na: Het Grote Genieten van een Tiny House.

tiny house

 

7) 5 bijzonder slechte plekken om het Noorderlicht te zien

Op de zevende plek eindigt dit artikel met een knipoog. Net als vorig jaar, staat er weer een artikel over het Noorderlicht in de top 10. Jullie krijgen er, net als ik, geen genoeg van. Inspiratiebron voor dit artikel is een lezing van de Noorderlichtman, Ruben Weytjens. Inmiddels is hij weer in Lapland en zie ik alweer de prachtigste foto’s voorbij komen. Het Noorderlicht staat nog steeds bovenaan mijn bucketlist. Zou ik het in 2018 nu eindelijk een keer gaan zien? Dan moet ik in ieder geval niet naar deze 5 bijzonder slechte plekken om het Noorderlicht te zien….

Noorderlicht, creative commons

 

6) Mooi Zutendaal ontvangt de Vakantaseren Award

In het jaaroverzicht eindigt mijn artikel over de overhandiging van de Vakantaseren Award 2017 aan vakantiepark Mooi Zutendaal op een mooie zesde plek. Dat zal er ook vast mee te maken hebben, dat ik een weekendje naar dit mooie vakantiepark mag verloten onder de lezers. In het artikel doe ik ook verslag van een aantal leuke activiteiten die je kunt doen op en in de buurt van Mooi Zutendaal en beken ik dat ik verliefd ben op de woning waar we mogen overnachten. Zou jij hier ook eens heen willen? Ik probeer ook een gezinsfoto na te maken van een eerdere foto van 7 jaar geleden. Of ik daarin slaag, laat ik graag aan jouw oordeel over. Lees het hier na in Mooi Zutendaal wint de Vakantaseren Award 2017

vakantaseren, Mooi zutendaal, Narvik

 

5) De leukste festivals van 2017; met handige tips om te overnachten

Op de vijfde plaats in het jaaroverzicht eindigt mijn overzicht van de leukste festivals van 2017. Aan het begin van het jaar zet ik een agenda voor de leukste festivals op een rijtje met handige tips om te overnachten. Blijkbaar voorziet dit in een behoefte. Ik zal binnenkort een nieuw overzicht maken voor 2018.

De leukste festivals van 2017

leukste festivals 2017 tips overnachten

 

4) Nomineren voor de Vakantaseren Award

Op 4 eindigt mijn oproep waarin ik jullie jaarlijks vraag om vakantieparken te nomineren voor de Vakantaseren Award. Dit keer voor de editie van 2017. Het is het tweede artikel in de top 10 van dit jaar dat over de Award gaat. Het is me duidelijk dat jullie hier echt graag aan meedoen. Over een paar  weken gaan we al weer aan de slag met de nominaties voor de Vakantaseren Award voor 2018! Je kunt alvast gaan nadenken. Ik zal dezelfde werkwijze hanteren als afgelopen jaren, zie ook Nomineren voor de Vakantaseren Award 2017

 

3) Leuk en lekker in Leiden, een dagje op stap in de sleutelstad.

Op uitnodiging van Leiden Marketing ga ik een dagje op stap in de sleutelstad Leiden. Het wordt een leuke en afwisselende dag vol met historie en lekker eten. De foto’s die ik vanaf de Pieterskerk maak, vallen erg in de smaak. Ook van diverse “Leienaren” krijg ik mooie complimenten over hoe ik hun stad heb beschreven. Het is altijd leuk om dit soort reacties terug te krijgen op een artikel. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.  Lees het hier nog maar eens na: Leuk en lekker in leiden, een dagje op stap in de sleutelstad

Vakantaseren, Pieterskerk Leiden, tiltshift

2) Op avontuur met de nieuwe Citroën C3, een proefrit die naar meer smaakt

Zilveren medaillewinnaar in 2017 is het artikel over mijn proefrit met de Citroën C3, een proefrit die uiteindelijk 4 dagen duurt. Een verrassende finalist. Met deze kekke auto ga ik naar de Tiny Houses (zie ook nr. 9), naar de Oostvaardersplassen, naar Museum Voorlinden en naar het allerlaagste plekje van Nederland. Overal waar we komen, hebben we veel bekijks door onze leuke auto. Kijk zelf maar waarom: Op avontuur met de nieuwe Citroën C3, een proefrit die naar meer smaakt

 

1) Een literaire wandeling door Leiden met Jeroen Windmeijer, de “Dan Brown” van de Lage Landen

De verrassende winnaar van het overzicht van best gelezen blogs in 2017 is Een literaire wandeling door Leiden met Jeroen Windmeijer, de “Dan Brown” van de Lage Landen.

In dit verhaal ga ik op stap door Leiden met Jeroen Windmeijer, auteur van “De Bekentenissen van Petrus” en “Het Paulus Labyrint”. Hij wordt ook wel de Leidse Dan Brown genoemd maar als hij zo doorgaat wordt Dan Brown binnenkort de Amerikaanse “Jeroen Windmeijer” genoemd. Ik lees beide boeken in 1 keer uit en vindt het erg leuk om met de auteur een aantal plekken uit de literaire thrillers in Leiden te bezoeken.

Winactie: doe mee en maak kans op 1 van de 4 exemplaren van “Het Paulus Labyrint”

Van de uitgever van de boeken van Jeroen Windmeijer, Harper Collins Nederland, mag ik maar liefst 4 exemplaren van “Het Paulus Labyrint” verloten. 2 via twitter en 2 via facebook.

Wat moet je daarvoor doen?

1) Like en deel het bericht over de winactie op facebook en/of twitter

2) Natuurlijk vind ik het leuk als jullie me op Vakantaseren op facebook of twitter (@vakantaseren) gaan volgen. Dan mis je nooit meer een mooi verhaal of leuke actie!

3) Beantwoord de volgende vraag:  Hoe heet de hoofdpersoon uit beide boeken van Jeroen Windmeijer? Hint: je kunt het antwoord terugvinden in dit artikel over het Paulus Labyrint.

4) Beantwoord de volgende vraag: waarom wil jij dit boek graag winnen?

5)  De antwoorden op deze vragen mag je gewoon op facebook of op twitter onder de betreffende post/tweet plaatsen.

6) Op nieuwjaarsdag zal ik op facebook en op twitter  2 x 2 winnaars loten. Alleen als je aan alle voorwaarden voldoet, loot je mee.

7) Succes en alvast een goede jaarwisseling!

Wat is jouw favoriete artikel uit deze top 10?

Tenslotte, de best of 9 within best of 9 van instagram

Bovenaan dit artikel staat een foto. Dit is een foto van de zogenaamde best of 9 van instagram van 2017. Maar als je goed kijkt, zie je iets geks. De foto rechtsonder bestaat ook weer uit 9 foto’s! Dit is het resultaat van een geslaagd experiment. Ik was benieuwd of het me zou lukken de eerste best of 9 foto’s zoveel keer te laten liken, dat ik weer een nieuwe best of 9 kon maken met daarin de oude best of 9. En dat is gelukt! Zie ook hieronder.

best of 9

 

 

Verantwoording
De top 10 is tot stand gekomen op basis van de aantallen lezers van de verschillende artikelen die in 2017 zijn verschijnen. De foto’s zijn door mij gemaakt. Behalve de foto van het Noorderlicht. Die heb ik met toestemming van Pharos Reizen gebruikt voor het artikel over het Noorderlicht. De foto bij het festival artikel is afkomstig van creative commons. De give-away boeken zijn ter beschikking gesteld door de uitgever Harper Collins Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.