citytrip,  Parkhotel,  Rotterdam,  SS Rotterdam

Het Parkhotel, een ideale thuishaven voor een citytrip in Rotterdam

Begin december heb ik samen met mijn zoon een vader/zoon weekend gepland: een citytrip in Rotterdam. Het Parkhotel zal onze thuishaven zijn.

Vader/zoon weekend: een citytrip in Rotterdam

Afgelopen jaar heb ik een paar keer met 1 van mijn kinderen een gezamenlijke uitstapje gemaakt. Met mijn dochter ging ik naar Kopenhagen, met mijn jongste zoon naar vakantiepark Heihaas. Nu is mijn oudste zoon aan de beurt. Het wordt Rotterdam! Via via hoor ik over het Parkhotel en ik maak een reservering. Dit hotel ligt centraal in de binnenstad, pal naast een Metrohalte en het Museumpark. De ideale thuishaven voor een citytrip in Rotterdam.

Op een mooie zaterdag begin december is het zover. De zon schijnt, de voetbalwedstrijd van mijn zoon is achter de rug (gewonnen!). We kunnen op pad. De trein brengt ons naar Rotterdam Centraal. Rond een uur of 2 melden we ons bij de receptie van het hotel. Een van de receptionisten brengt ons naar de kamer. Het eerste dat me opvalt, is het fantastische uitzicht! De kamer heeft veel ramen waardoor je over de stad heen kijkt. In de verte zie ik de Erasmusbrug, beter bekend als de Zwaan. Iets meer naar rechts de Euromast. Dit is pas een echte skyline!

Ik geef jullie ook een korte rondleiding door de kamer via het volgende filmpje (klik op het driekhoekje en dan start het filmpje):

Als we de kamer verder verkennen, ontdek ik nog wat leuks. Naast het bed staat een fotolijstje met daarin een foto die ik eerder op instagram heb geplaatst. Wat een ontzettend leuk welkom is dit!

rotter2

De kamer is prachtig, mijn zoon begint helemaal te glimmen. Dan ontdekt hij een zakje met speciale pepernoten. Geen gewone pepernoten maar met een bijzondere smaak. Hij vindt ze heerlijk.

Pepernoten en zo’n skyline, wat wil je nog meer

Ik maak een aantal foto’s van de kamer en het uitzicht. Ik ben benieuwd hoe dit er in het donker uit zal zien!

Met de watertaxi naar het SS Rotterdam

Als het aan mijn zoon ligt, dan blijven we de hele middag “chillen” in deze gave kamer, maar we zijn hier ook om Rotterdam verder te verkennen. We vragen beneden bij de receptie om een paar tips. Hoogtepunten zijn in ieder geval: de Markthal, Hotel New York en het SS Rotterdam (of de SS Rotterdam, zoals de Rotterdammers zelf zeggen!). We kunnen naar de Leuvehaven lopen en daar een watertaxi pakken naar het SS Rotterdam. De receptionist tekent alles in op een kaartje en gewapend met deze info gaan we op pad.

Op de Westblaak lopen we langs een skatepark. Mijn zoon had nog gevraagd of hij zijn skateboard mee mocht nemen, maar dat leek me vooraf niet zo handig. Een gemiste kans. We lopen verder en gaan het winkelcentrum in. Mijn zoon heeft lang gespaard voor een game computer en wil bij een paar winkels kijken. In een winkel waar ze blijkbaar niet gek zijn, kijkt hij zijn ogen uit. Maar toch koopt hij liever losse onderdelen en zet het zelf in elkaar. Dan kan hij precies bepalen wat hij zelf wil. We verlaten de winkel en gaan op zoek naar het vertrekpunt van de Watertaxi. In de Leuvehaven, vlak naast de pakjesboot, staat een groot geel bord. Hier moeten we zijn. Als we aankomen, vertrekt er net 1. De volgende wordt gebeld. Na ongeveer 10 minuten wachten komt een nieuwe watertaxi.

rotterd7

We stappen in en even later varen we weg. In de binnenstad nog met een rustig tempo maar zodra we de Nieuwe Maas opdraaien, gaat het gas erop. We vliegen over het water. Gelukkig moeten we eerst nog andere mensen weg gaan brengen zodat we langer kunnen genieten.

Parkhotel, SS Rotterdam, watertaxi, citytrip Rotterdam

We scheuren onder de Erasmusbrug door en even later nog een keer op de terugweg.

rotter4

rotter3

Ook bij Hotel New York maken we een tussenstop. Wij varen mee tot het SS Rotterdam.

rotter5

Aan boord van het Stoomschip, SS Rotterdam

Bij het SS Rotterdam leggen we aan en gaan we aan boord van dit monumentale cruiseschip. Ik heb het al een paar keer zien liggen bij eerdere bezoeken en het lijkt me leuk om een kijkje binnenin te nemen. We kiezen voor de rondleiding en audiotour “Uitwaaien en zwaaien”.

Het SS (SS staat voor Stoom schip) Rotterdam vertrok in 1959 voor haar eerste reis naar New York. Aan het begin van deze eeuw is men begonnen met een reddingsactie om het schip te behouden. Dat heeft het nodige gekost ( 230 miljoen euro!). Maar ik moet toegeven, het resultaat mag er wezen.

rotterd8

Vandaag zijn overal vrijwilligers aanwezig die extra informatie geven over de ruimtes waar de rondleiding ons langs voert. Zoals de danszaal, waar de originele houten dansvloer nog aanwezig is.

rotterdam-1

Of de stuurhut.

rotter6

Heel veel originele details zijn nog aanwezig op het schip.

rotterdam-2

Via de rondleiding verkennen we een flink deel van het schip.

rotter9

Tegenwoordig vaart het SS Rotterdam niet meer uit en is het een hotel en locatie voor evenementen. Lijkt me tof om hier ook eens een nachtje door te brengen.

SS Rotterdam, Parkhotel, Citytrip Rotterdam

rotter10

Via Katendrecht naar Hotel New York

Na ongeveer anderhalf uur op het SS Rotterdam rond gekeken te hebben, zwaaien we af en lopen richting Hotel New York. Vanaf de kade kijk ik nog een keer hoe de zon langzaam ondergaat.

rotter11

Onze wandeling voert door Katendrecht. Vroeger was dit een beruchte wijk maar het heeft zich ontwikkeld tot een van de hippe plekken van Rotterdam. Met mooie nieuwe appartementen. Maar het oude hart klopt nog steeds. Ik zie veel leuke cafeetjes en eettentjes, we hebben echter al gereserveerd in The Park bij het Parkhotel.

Bij Hotel New York gaan we wat drinken. Het is er behoorlijk druk maar omdat we alleen wat komen drinken, mogen we aan de leestafel zitten.

rotter13

Ik heb goede herinneringen aan deze plek. In het begin van mijn loopbaan, werkte ik in Rotterdam. Af en toe hadden we vergaderingen in dit historische hotel dat destijds net weer opgestart was. Het was al meteen een populaire plek en zo te zien is het dat gebleven.

rotter12

Inmiddels begint het al te schemeren. Wat gaan we doen? We besluiten om de metro te pakken naar Blaak en daar de Markthal te gaan bekijken.

Rotterdam, Citytrip

Het is inmiddels donker als we de metro verlaten en dat is precies waar ik op gehoopt heb. Ik wil graag de Markthal in de avond fotograferen. We wandelen op ons gemak door de hal en het water loopt ons in de mond bij het zien van al het lekkers. Buiten zoek ik een plekje om mijn statief te plaatsen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want overal staan nog marktkramen die mijn uitzicht belemmeren. Uiteindelijk vind ik een plekje en maak ik een aantal foto’s.

rotter14

We zijn best moe van onze avonturen en kijken elkaar aan: terug naar het hotel? Ja.

Terug op de kamer zien we waar ik al op hoopte. Een prachtige nachtelijke skyline van Rotterdam. Hier kan ik uren naar kijken. Samen met mijn zoon geniet ik van dit panorama.

Dineren bij The Park

Rond een uur of 7 doe ik mijn jasje aan en nemen we de lift naar beneden. We hebben een reservering in The Park, het restaurant bij het Parkhotel.

Mijn zoon bekent dat hij hier een beetje tegen op heeft gezien. Hij is niet gewend om een echt menu met meerdere gangen te eten en vraagt zich af of hij alles wel zal lusten. Ik stel hem gerust en vertel hem dat we er gewoon een gezellige avond van maken.

We krijgen een mooie tafel aan het raam en laten ons verrassen. The Park ziet er qua inrichting warm en gezellig uit. Ik heb me laten vertellen dat het concept van dit restaurant is geïnspireerd door Erik van Loo, de chef van Michelinsterren restaurant Parkheuvel.

rotter15

Al vrij snel merken we dat de sfeer hier relaxed en ongedwongen is en we beginnen aan ons menu. Mijn zoon moet in het begin nog even wennen aan het soort gerechten dat we geserveerd krijgen en laat soms wat voorbij gaan maar gaandeweg zie ik dat hij er ook van kan genieten.

The Park, Rotterdam, Parkhotel, citytrip

Ondertussen kletsen we met elkaar en ben ik blij dat we samen op stap zijn gegaan.

Hij kan wel koken!

Uiteindelijk duurt het diner zo’n 2,5 uur. Ik heb genoten van zowel de culinaire verrassingen als van deze gezellige avond met mijn oudste zoon.

rotter16

De skyline van Rotterdam

Na het diner gaan we terug naar onze kamer. Ik pak mijn camera en probeer de skyline in een plaatje te vangen. Als ik klaar ben, ga ik voor het raam zitten en gewoon kijken. Hier kan ik wel aan wennen.

rotter18

Zelfs een ‘mislukte’ foto vind ik op een bepaalde manier wel gelukt!

 

rotter17

Om de avond af te sluiten, kijken we samen naar een “gezellige” rampenfilm. Iets te laat gaan we slapen.

Als ik de volgende ochtend wakker word, zie ik hoe de zon opkomt achter de Erasmusbrug. Het licht is magisch!  Snel pak ik mijn camera en maak een paar foto’s waar ik heel blij van word. Het uitzicht op deze kamer is echt onvoorstelbaar.

rotter20

 

rotter19

We ontbijten op dezelfde plek als we de vorige avond dineerden. Een prima ontbijtbuffet met veel verse producten.

rotter26

Na het ontbijt, hangen we lekker op de kamer rond. We gaan om de beurt in bad en doen alles op ons gemak. We profiteren optimaal van de tijd die we hebben voor we moeten uitchecken.

rotter21

Rond half 12 hebben we alles ingepakt en checken we uit. Aan de aardige receptionist die ons gisteren ook incheckte, vraag ik of het wellicht mogelijk is om op het dak te gaan. Dat is geen enkel probleem en hij neemt ons mee naar boven. Bovenop is het behoorlijk fris maar net als op onze kamer is het uitzicht fabelachtig. Ik maak een kleine serie tiltshift-foto’s, dat zijn foto’s waarbij het net is alsof je in Madurodam bent.

rotter31citytrip in Rotterdam

 

rotter30

We bedanken de receptionist en vertrekken nu echt. Als we weglopen van het Parkhotel, kijk ik nog een paar keer om naar de kamer waar we zaten. Een unieke plek.

De Euromast

Als finale van ons vader/zoon weekend, willen we nog 1 ding doen. De Euromast omhoog! Via het Museumpark en het Park lopen we er naar toe. Verdwalen is onmogelijk met zo’n wegwijzer. We kopen kaartjes en zoeven met de lift omhoog. Het is een stuk frisser dan de dag ervoor maar we genieten van het uitzicht. We zien alle plekken waar we eerder waren, het SS Rotterdam, de Kop van Zuid, Hotel New York en de Erasmusbrug. We zoeken naar het Parkhotel. Af en toe zien we een watertaxi over het water racen. Dit uitzicht bovenop de Euromast vat ons weekendje Rotterdam mooi samen.

rotter35

Mijn zoon concludeert:

Rotterdam is best een prima stad, zeker vanaf de 14e etage

Ik heb in ieder geval enorm genoten van dit weekend samen met mijn zoon. We hebben veel gezien en gedaan in een leuke stad. Het Parkhotel bleek een ideale thuishaven voor onze citytrip!

Praktisch

Wij verbleven tijdens ons vader/zoon weekend in het Parkhotel Rotterdam. Wat mij betreft is dit hotel een ideale thuishaven voor een citytrip in Rotterdam.

Rotterdam, citytrip, Parkhotel

Het ligt centraal en is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit het Parkhotel ben je overal zo. Binnen een paar minuten zit je in het winkelcentrum of in het Museumpark. Daarnaast is restaurant The Park dat in het hotel is gehuisvest, echt de moeite waard.

Het hotel is stijlvol ingericht en heeft ook een sfeervolle bar en diverse zitruimtes in de lobby.

rotter23

 

rotter25

De kamer waar wij zaten, was helemaal gerenoveerd en van alle gemakken voorzien (minibar, 2 smart tv’s, nieuwe badkamer, bureau, zithoek).

rotter1

Het uitzicht vanuit onze kamer op de stad was grandioos. Of had ik dat al gezegd?

Parkhotel Rotterdam is te boeken via Booking.com

 

Verantwoording
Voor ons vader/zoon weekend ben ik een samenwerking aangegaan met het Parkhotel Rotterdam. Het verhaal dat ik n.a.v. ons weekend heb geschreven is gebaseerd op onze eigen ervaring en de verantwoordelijkheid hiervoor berust bij mij.
Ik maak in mijn artikelen af en toe gebruik van zogenaamde affiliate links. Als iemand via zo’n link boekt of iets koopt, krijg ik daar een kleine provisie van. Dit gaat niet ten koste van de prijs die de klant betaalt.
Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt en het copyright berust bij mij. Gebruik is alleen toegestaan in overleg met en na toestemming van mij.

7 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.