vakantaseren

5 vragen over Vakantaseren

In dit blog ga ik in op 5 vragen die volgers en lezers me vaak stellen. Zoals waar komt vakantaseren vandaan en waar is vakantaseren allemaal te vinden? Heb je nog meer vragen over vakantaseren, stel ze via een reactie aan het eind.

1) Sinds wanneer bestaat het concept vakantaseren?

Het concept vakantaseren is voor het eerst gelanceerd in december 2012. Ik had dit woord een keer op twitter gebruikt en Bas Hoogland, toenmalig directeur van Landal GreenParks, vond het een erg aansprekend concept. Samen bedachten we een leuke actie om dit woord breder bekend te krijgen.

Vanaf Landal Hoog Vaals lanceerden we een wedstrijd waarmee je een weekendje kon winnen. Binnen no time was #vakantaseren een trending topic op twitter. Dat wil zeggen dat het door erg veel mensen wordt gebruikt. Ik vond het een erg leuke ervaring om een trending topic te hebben gecreëerd. Het leek mij zonde om het hierbij te laten en een paar weken later ben ik begonnen met het Twitteraccount @vakantaseren. Inmiddels zijn er al bijna 3600 mensen die me volgen.

imageSindsdien wordt het woord door veel volgers en niet-volgers regelmatig gebruikt. Het wordt tijd om een serieuze poging te wagen het tot Woord van het Jaar te laten kiezen!

Laatst vroeg ik aan Bas Hoogland hoe hij denkt over @Vakantaseren.
Zijn reactie:
@vakantaseren is een positief en origineel twitteraar. hij ziet de zonnige kant en zorgt met taal grappen en leuke tweets voor een glimlach in je tijdslijn. gewoon volgen en er komt een dag dat je vakantaseren omzet in…. genieten!

Ik ging er van blozen toen ik dit las! 

2) Werkt Vakantaseren voor Landal GreenParks?

Sommige twittervolgers denken dat Vakantaseren van Landal GreenParks is. Dat is begrijpelijk omdat ik samen met Bas Hoogland destijds het concept heb gelanceerd. Maar Vakantaseren is toch echt onafhankelijk van vakantie-aanbieders als Landal GreenParks, Center Parcs of Stayokay. Ik vind het natuurlijk wel erg leuk om samen te werken met dit soort organisaties omdat ik merk dat veel volgers van @vakantaseren graag over dit soort parken fantaseren. Met Landal GreenParks heb ik in de afgelopen jaar een aantal leuke acties gedaan. Maar dat geldt bijv. ook voor Stayokay Texel en Roompot.

3) Is Vakantaseren een bedrijfje?

Vanaf 2015 ben ik inderdaad begonnen met een eenmanszaak om met Vakantaseren vakantieaanbieders, groot en klein, te helpen met promotie-acties. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd met social media-acties en die kennis zet ik graag in om anderen op weg te helpen om hun vakantieproduct te promoten. Onder meer via advies, bedenken van creatieve acties en hulp bij de uitvoering van dat soort acties. Ook schrijf ik regelmatig blogs met mooie foto’s van plekken waar ik heen ga. Als je hier meer over wilt weten, stuur een mailtje naar vakantaseren@gmail.com

4) Waar vakantaseer ik zelf over?

Vakantaseren is voor mij echt genieten door voorpret. Fantaseren over waar ik allemaal heen wil. Ik ben daarin niet de enige, zo bleek uit mijn eerste Grote Vakantaseren Onderzoek in 2015. Voor 77% van de ondervraagden staat vakantaseren gelijk aan voorpret over de vakantie. Driekwart van alle deelnemers van het onderzoek wordt blij van vakantaseren. Prachtig!

Onlangs heb ik in een van mijn andere blogs mijn eigen top 5 beschreven van bestemmingen waar ik de afgelopen tijd vaak over zit te vakantaseren (Australië, Bhutan, Canada, Zuidwest Amerika en Noorderlicht op IJsland).

Dit zijn vooral de buitenlandse bestemmingen. Maar ik ga ook graag in Nederland op vakantie. Ik  ben gek op natuurfotografie en in Nederland zijn er nog erg veel landschappen die ik graag nog zou bezoeken. Een van de manieren om dat te doen is om op pad te gaan met een fotograaf. Afgelopen jaren ging ik op pad met fotografen als Bas Meelker, Johan Wielkens en Marco de Pauw. Dit zijn voor mij altijd enorm inspirerende dagen. Mijn vrouw hoeft tegenwoordig niet lang na te denken over een leuke cadeau voor mijn verjaardag: een fotoworkshop is altijd raak!  En binnenkort ben ik weer jarig dus ik begin alvast te vakantaseren over een fotoworkshop op de Veluwezoom, Wadden of Fochterloerveen.

5) Waar kun je vakantaseren allemaal vinden?

Ik ben het meest actief op twitter maar ik heb ook accounts aangemaakt op Instagram en Facebook.  Gewoon zoeken op vakantaseren! Uiteraard heb ik mijn eigen blog en eigen domeinnaam www.vakantaseren.nl. Inmiddels is Vakantaseren zelfs een erkend merk. Ik heb het gedeponeerd bij een Benelux merkenbureau. Sinds enige tijd heb ik ook een Engelstalig account aangemaakt @vacantasize. Vakantaseren is klaar voor de export 😉

De domeinnaam heb ik voor de zekerheid ook maar vastgelegd www.vacantasize.com (en www.vacantasise.com). Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

Heb jij nog vragen aan mij over vakantaseren? Stel ze hier onder en ik zal ze beantwoorden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.