deelauto Mywheels
autohuur

5 voordelen van een deelauto van MyWheels

Sinds ik jaren geleden mijn auto heb verkocht, huur ik regelmatig auto’s voor vakanties en weekendjes weg. Vorig jaar heb ik de deelauto’s van MyWheels herontdekt. In dit artikel geef ik je 5 voordelen van het huren van een deelauto van MyWheels.

Waarom een deelauto van MyWheels?

Al in 2009 heb ik mijn auto verkocht. Sinds die tijd huur ik vaak als we op vakantie gaan of een weekendje weg, een auto. Meestal bij Hertz. Voor de kortere ritjes had ik een abonnement bij MyWheels. Vorig jaar heb ik ontdekt dat MyWheels ook gunstig kan zijn als je meerdere dagen achter elkaar huurt, omdat je dan automatisch 25% korting krijgt. Het huren van een deelauto heeft nog meer voordelen.

deelauto MyWheels

1. Een auto op loopafstand

Sinds vorig jaar staat er in mijn wijk ook een deelauto van MyWheels, een paar minuten lopen van mijn huis. Dat maakt de drempel nog een stuk lager. Zeker in de Randstad is MyWheels goed vertegenwoordigd. Op dit moment hebben ze in heel Nederland al 2500 auto’s waarvan 1327 elektrisch en dat worden er steeds meer.

deelauto
‘Mijn’ deelauto

2. Je huurt per uur en kilometer

Je kunt de deelauto’s per uur huren en je betaalt alleen voor de kilometers die je rijdt. Daarbij heb je een keuze uit verschillende abonnementsvormen: Start, Plus en Pro. Bij een Start abonnement betaal je helemaal geen maandelijkse kosten, Plus kost €10,- en Pro € 25,- per maand. Met Plus en Pro krijg je een korting op de uur- en kilometertarieven. Het handige is dat je maandelijks van abonnement kunt wisselen. Afgelopen zomer ben ik vaker op pad geweest en heb ik gekozen voor het Pro-abonnement. Afgelopen week heb ik dat weer omgezet naar het Plus-abonnement.

Als je meer dan 1 dag huurt, krijg je sowieso automatisch een korting van 25% op je huur. De benzine is inbegrepen in de kilometerprijs, wel zo fijn met een benzineprijs van €2,- of meer! Je kunt natuurlijk tanken als dat nodig is met behulp van een tankpas die in de auto ligt.

Bij een deelauto betaal je voor wat je rijdt. MyWheels heeft berekend dat autodelers 40 % goedkoper uit zijn dan eigenaren. Ik kan dat uit eigen ervaring bevestigen.

3) Huur de deelauto die past bij je behoefte

Per keer dat je huurt, kun je kiezen voor het type auto dat op dat moment pas bij je behoefte. Er is een keuze uit 3 modellen; klein (lekker compact), middel (meer ruimte en comfort) en speciaal (extra luxe). De uur- en kilometerprijzen lopen op naarmate de auto groter is.

Als je bijvoorbeeld een weekendje gaat kamperen, is het wel zo handig om een grotere deelauto te huren, maar als je een paar uur naar het strand gaat, volstaat een kleintje.

4) Minder auto’s, minder uitstoot

Autodelers produceren 25% minder CO2-uitstoot. Meer dan de helft van de vloot bestaat uit elektrische auto’s. Dat is ook een belangrijk voordeel in deze klimaatcrisis. Een ander voordeel is dat 1 deelauto leidt tot 11 minder auto’s in de straat. Als er op de hoek een deelauto staat, is die (tweede) auto voor jou misschien helemaal niet meer nodig.

Mywheels deelauto

5) Deel MyWheels met je vrienden en verdien €25,- rijtegoed per nieuw deelnemer

Als je een account hebt, kun je rijtegoed verdienen. Geef je vrienden €25,- korting op hun eerste rit. Voor iedere vriend die via jou een eerste rit maakt, krijg jij ook €25,- rijtegoed. Dat is lekker meegenomen.

Dat geldt natuurlijk ook voor jou! Voor jouw eerste rit, krijg je via mij €25,- korting. Meld je aan via deze link om die korting te krijgen.

Hoe huur ik een auto?

  1. Maak hier een account aan en vul jouw gegevens in.
  2. Vind in jouw buurt met behulp van de app een auto en maak een reservering
  3. Open de auto met je app en je kunt op pad

Kosten in de praktijk

Nu wil je natuurlijk graag weten wat mij dit in de praktijk kost. Ik gebruik ter illustratie mijn laatste 3 huren.

Mywheels natuurhuisje

  1. Ik ga regelmatig op de koffie bij mijn broer die ca. 17 km. verderop woont. Niet ideaal bereikbaar met openbaar vervoer, dus regelmatig pak ik een deelauto. Ik was de laatste keer ongeveer 3,5 uur onderweg en reed 34 km. Daarnaast verlaagde ik ook het eigen risico voor €3,50. Omdat ik op dat moment een Pro-abonnement had, kreeg ik 25% korting op de huur. Totale kosten van deze rit bedroegen €17,50.
  2. In juli ging ik met mijn gezin een lang weekend naar een Natuurhuisje in Beekbergen. We vertrokken vrijdagmiddag en kwamen maandagavond weer terug. In totaal hebben we 385 kilometer afgelegd. Omdat we meer dan 1 dag huurden, kreeg ik 25% korting. Daarbij heb ik nog mijn eigen risico verlaagd voor €3,50 per dag. De totale kosten bedroegen €196,96. Dat bedrag is dus inclusief benzine omdat dit bij de kilometerprijs inbegrepen zit. De huurprijzen bij andere verhuurbedrijven zijn momenteel een flink stuk hoger.
  3. Twee weken terug ging ik samen met mevrouw Vakantaseren wandelen en kamperen in het Vechtdal in Overijssel. We vertrokken op vrijdag en kwamen op zondagavond weer terug. Het was een stuk verder dan ik dacht en we hebben in totaal 393 kilometer afgelegd. Omdat we meer dan 1 dag huurden, kregen we wederom 25% korting op de huurkosten. Verder heb ik er nog 3 dagen verlaging eigen risico erbij gedaan. De totale kosten voor dit weekend bedroegen €159,94 inclusief benzine.

Zeker met de huidige benzineprijzen, vind ik dit hele mooie tarieven. Want ik hoef verder helemaal niks meer te betalen aan benzine, garages, onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting et cetera. Heerlijk.

Gratis proefrit van € 25,-

Ik vind MyWheels niet alleen handig, maar ook een mooi initiatief in de strijd tegen de klimaatverandering.

mywheels

Onlangs ben ik als vrijwilliger beheerder geworden van een auto in de buurt. Ik hou het een beetje in de gaten en ga er mee naar de garage als dat een keer nodig mocht zijn.

Omdat ik als beheerder ook een soort ambassadeur ben, mag ik jullie van MyWheels een gratis proefrit met een waarde van max. € 25,- aanbieden. Dus als jij je eerste deelauto van MyWheels boekt en je meld aan via deze link, dan krijg jij die proefrit gratis (tot een huurbedrag van maximaal € 25,-) of €25,- korting op de huurprijs.

Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen. Ik zal ze op een zo eerlijk en transparant mogelijke manier proberen te beantwoorden

Zijn MyWheels binnenkort ook your wheels?

Verantwoording

Dit artikel heb ik op eigen initiatief geschreven, gebaseerd op mijn eigen ervaringen met MyWheels. Ik krijg hier dus niet voor betaald. Ik heb met toestemming gebruik gemaakt van foto’s uit de beeldbank van MyWheels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.