Hi how are you
camper huren

Gastblog ‘Hi, how are you met het vakantaseren?’

Dit is een gastblog van Peter de Vries die mijn Vakantaseren blogs al volgt vanaf het prille begin. Peter is een groot Amerika-liefhebber en heeft tal van camper road trips gemaakt. Daarover heeft hij onlangs het boek  ‘Hi, how are you?’ geschreven. In dit artikel vertelt hij over zijn camperreizen en hoe hij besloot een eigen boek over zijn ervaringen uit te brengen. Peter, the floor is yours.

hi how are you

Mario en Bas Hoogland introduceren Vakantaseren

Het is al weer ruim 11 jaar geleden dat Mario samen met Bas Hoogland (destijds baas ‘van’ Landal ) het woord “vakantaseren” heeft geïntroduceerd. Sindsdien komt het steeds vaker voorbij op Twitter.

Nog een stap verder neemt hij mij, en zijn vele volgers, op zijn eigen site Vakantaseren online mee op reis: met de camper door Ierland en Schotland, op jacht naar het Noorderlicht, zeilend over de oceaan, kajakkend door winters Interlaken, wandelend door de Maasvallei en hij laat ons zelfs kennismaken met zijn wandelschoenen!

‘Het zou best wel eens leuk zijn om te …’

Stuk voor stuk zijn het mooie, boeiende en inspirerende verhalen waar je spontaan van gaat vakantaseren. Natuurlijk is het voor ons, als lezer van zijn verhalen, (bijna) ondoenlijk om al die reizen ook te gaan doen. Maar toch laten de ervaringen die hij deelt je niet onberoerd, ‘Het zou best wel leuk zijn om eens…’ of ‘Waarom doen we onze vakantie niet eens een keer geheel anders dan we gewend zijn…’

hi how are you

Tja, al zijn ervaringen en verhalen kunnen toch ook wel een beetje mijn of jouw ervaringen en verhalen worden, toch? Daarom hou ik vanaf mijn eerste camperreis in Amerika een blog bij. Eigenlijk alleen bedoeld voor de thuisblijvers en ook een beetje voor onze eigen herinneringen. Ik ben niet handig met websites en eerlijk gezegd zien ze er ook niet zo gelikt uit.

‘Een verslaving is geboren’

hi how are you

Er volgt nog een camperreis en nog één, een verslaving is geboren. De reacties op die blogs zijn erg positief, zowel over de inhoud als ook over mijn manier van (be)schrijven. De websites met blogs verdwijnen, maar de herinneringen gelukkig niet!

We fantaseren na iedere reis al weer snel over de volgende, ik bedoel dus eigenlijk: we vakantaseren volop over mooie routes, adembenemende Nationale parken en bijzondere hikes. 

hi how are you

‘Ik ben een liefhebber van campervakanties in Amerika’

Om die dromen, onze vakantiedromen, te voeden. lezen we veel over Amerika. Mijn vrouw leest verhalen die zich afspelen in de jonge geschiedenis van het land, ik vaak columns van bijvoorbeeld nieuwscorrespondenten, mensen die er tijdelijk wonen of een bijzondere reis gemaakt hebben. Steeds vaker bedenk ik me, waarom zet ik de reisverslagen niet om in korte verhalen. Ik had en heb zeker niet de intentie om een reisboek te schrijven en ik ben ook geen Amerika deskundige. Wat ik wel ben: een Amerikaliefhebber, of eigenlijk een liefhebber van campervakanties in Amerika!

hi how are you

‘Waarom zou het geen boek kunnen worden?’

Ik begin, samen met mijn vrouw, met het opdiepen van onze belevenissen, ontmoetingen en ervaringen. Soms borrelen die achter elkaar op, soms moeten we aan de hand van foto’s herinneringen ophalen. De stapel groeit en groeit, als nummer 40 af is, denk ik: “Waarom zou het geen boek kunnen worden?” Ik trek de spreekwoordelijke stoute schoenen aan, zoek her en der informatie en tips op over het zelf uitgeven van een boek of het vinden van een uitgever die ‘Hi, how are you?’ wil publiceren. Uiteindelijk lukt dat, een contract wordt getekend en ik beland in een wereld die ik tot dan toe niet ken, waar ik nog nooit over heb nagedacht. Leuk, bijzonder en spannend!

hi how are you

‘Onbegrensd vakantaseren!’

Hi how are you

Zoals ik al zei is ’Hi, how are you?’ geen reisgids geworden. In de meeste reacties en recensies komen de woorden: lekker lezend, verhalen met humor, prettig geschreven, herkenbaar en enthousiast. Voor wie al (vaker) in Amerika geweest is, zijn de verhalen herkenbaar. Voor wie nog niet geweest is, het helpt je gewoon om enorm te vakantaseren over een campervakantie in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Onbegrensd vakantaseren!

‘Hi, how are you’ aanschaffen

“Hi, how are you?” is voor € 19,95 te koop bij iedere lokale boekhandel (of hun website) in Nederland/België en bij de bekende webshops zoals bol.com.

(Noot Mario: Bestel nog voor 0,10 cent iets extra’s en betaal geen verzendkosten. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat)

Bij mij bestellen kan natuurlijk ook, met een speciale boodschap, gesigneerd of niet. Dat kan, zonder portokosten, via Insta of Facebook van Peter Willem de Vries.

Zelf ook met een camper op stap?

Hallo, dit is Mario weer. Leuk toch om terug te lezen hoe ik onbewust Peter heb geïnspireerd om ook zijn verhalen op te gaan schrijven ? En zelfs uit te brengen? Heb je na het lezen van Peters’ enthousiaste gastblog ook zin om met een camper in Amerika op stap te gaan, of daar alvast over te vakantaseren, vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Travelhome. Dat kost je in deze fase nog helemaal niets maar het vakantaseren kan dan al beginnen. Je kunt ook op de banner hieronder klikken voor meer info.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.