zwembroek
Geen categorie,  vakantaseren

Zo kies je de juiste zwembroek (ook met een bierbuikje)

Bij vakantaseren denken veel mensen aan een tropisch eiland, een azuurblauwe zee en chillen in een hangmat tussen de palmbomen. En daar hoort natuurlijk een passende zwembroek bij. Maar welke? In dit artikel ga ik op zoek naar het antwoord op de vraag hoe je de juiste zwembroek kiest.

zwembroek

Wat ga je doen met je nieuwe zwembroek?

Het lijkt een open deur, maar de belangrijkste vraag die jezelf allereerst moet stellen, is ‘wat ga ik doen met mijn zwembroek?’. Het maakt nogal uit of je viermaal per week gaat wedstrijdzwemmen in een zwembad met veel chloor, gaat boardsurfen in de Stille Oceaan of dat je hem alleen maar nodig hebt voor een paar weken zonnen en chillen tijdens je vakantie.

Wat voor modellen zwembroeken zijn er?

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er zwembroeken in vele maten en soorten. Ik ben eens ondergedoken in de zwemwereld en ik heb de volgende modellen gevonden: (korte en lange) zwemboxer, zwemjammer, (korte en lange) boardshort, zwemshort, surfboardshort en last but no least de bekende zwemslip.

Wat voor figuur heb jij?

Natuurlijk is het ook van belang om rekening te houden met je figuur. Heb je bijvoorbeeld, net als veel andere mannen, een (klein) buikje, dan kun je het beste kiezen voor een zwembadshort met iets wijdere pasvormen. Ben je aan de korte kant, dan is het juist handig om te kiezen voor een zwemslip zodat je benen wat langer lijken. Grappig genoeg helpen verticale strepen ook om je wat langer te laten lijken.

Waar ga je naar toe?

Het is ook raadzaam om bij je keuze rekening te houden met je bestemming. Veel Nederlanders (met een buikje…) gaan op vakantie naar Frankrijk. Helaas zijn wijde zwembroeken daar voor mannen in zwembaden verboden en is een zwemslip de regel. Goed om dat vooraf te weten anders sta je aardig voor lul. In Italië is een badmuts trouwens verplicht, zelfs als je kaal bent. Weet je dat ook meteen.

Hoe kies je de juiste maat zwembroek?

Los van het model, is het natuurlijk ook zaak om de juiste maat te kiezen. Daarvoor zijn op internet handige maattabellen te vinden. Bijvoorbeeld maat L, is gelijkt aan jeansmaat 34 en confectiemaat 52. Een kwestie van even googlen op ‘maattabel zwembroek’.

De keuze is reuze

Heb je voor jezelf op een rijtje wat voor een model en maat het uiteindelijk moeten worden, dan is het daarna vooral een kwestie van smaak. Er is een enorme keuze, dus er zit altijd wel iets bij voor jou. Zelf kom ik tijdens mijn zoektocht uit bij deze zwembroek, die ook duurzaam geproduceerd is (PVRE Green).

zwembroek

Ik kies voor een zwembroekshort want ik neem hem alleen voor mijn vakanties, ik ga niet naar een zwembad in Frankrijk en ik heb, naar men zegt, een beginnend buikje. Tenslotte vind ik de kleur en het motief aansprekend.

Speciale lezerskorting van 10%

Aan de lezers van dit artikel mag ik van Protest 10% korting geven op de hele collectie van heren zwemkleding. Gebruik bij het afrekenen de volgende code: vakantaseren10. De korting is zowel op de nieuwe als oudere collectie geldig en kun je gebruiken tot en met 31-10-2024. Zwem ze.

Samenwerking

Voor dit artikel heb ik samengewerkt met Protest. De foto’s zijn afkomstig uit hun beeldbank. Een foto van mij in mijn zwembroek ontbreekt omdat uit een poll op Twitter (X) is gebleken dat een meerderheid van de lezers hier niet op zit te wachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.