Actief,  avontuurlijk,  bergsport,  Gezinsvakantie,  Italie,  outdoor,  Pharos Reizen

Op zoek naar een actieve gezinsvakantie

Vandaag neem ik jullie mee op een bijzondere trip. Jullie mogen eventjes meekijken in mijn hoofd! Ik ben namelijk op zoek naar een leuke bestemming voor onze zomervakantie.

Waaraan voldoet mijn ideale gezinsvakantie?

Voordat ik het in wilde weg op zoek ga, is het natuurlijk handig om eerst te bedenken wat ik zou willen. Het liefst zou ik een verre reis maken naar Australië of West Amerika maar de kosten daarvan zijn voor 5 personen nogal fors. En we hebben al een leuke vakantie in Gambia gehad die ook niet bepaald goedkoop was. Dus we blijven deze zomer in Europa.

italie (2)

Een volgend punt is dat we iets moeten vinden waar de kinderen ook enthousiast van worden. Het heeft weinig zin iets uit te kiezen als zij met een chagrijnig gezicht rond lopen. Dat betekent dat een wandelvakantie in de bergen bijv. ook afvalt.

Actieve gezinsvakantie

Vorig jaar hebben we op het laatste moment een actieve gezinsvakantie geboekt bij  SNP Natuurreizen. Een sportieve week in de Ecrins waarbij we allerlei leuke en spannende buitensportactiviteiten gingen doen.  Deze vakantie is ons ontzettend goed bevallen! Mijn dochter van 14 zei toen na afloop dat ze graag precies hetzelfde nog eens zou doen. Ik schreef hierover het volgende artikel: Vakantaseren in een klimgordel

Nu ik er aan terugdenk, was deze week misschien wel het ideale recept voor een zowel inspannende als ook ontspannende vakantie. Overdag lekker actief bezig zijn met uitdagende outdooractiviteiten en ’s avonds gezellig bijkomen op de camping. De kinderen hadden snel aansluiting met de andere kinderen uit de groep en wij troffen het ook met onze campingburen die ook in onze groep zaten.

d17ed-schoenen

Slovenië of Aosta?

Hoogste tijd om even te gaan googlen met deze ervaring in het achterhoofd. Al snel kom ik terecht bij het aanbod van  Pharos Reizen. Ik ken Pharos Reizen wel via twitter maar heb nog nooit een reis bij hen geboekt. Het aanbod van actieve gezinsvakanties ziet er interessant uit.

In eerste instantie gaat mijn voorkeur uit naar de reis in Slovenië. Dit land staat al lang op mijn wensenlijstje. Slovenië lijkt me een prachtig land en het aanbod van deze reis ziet er aantrekkelijk uit. Mountainbiken, klimmen, abseilen en raften! En de camping ligt niet zover af van de beroemde stad Bled. Dan herinner ik me dat we een paar jaar geleden ook die kant op wilden, maar we op de dag van vertrek ontdekten dat we met de huurauto niet naar Slovenië mogen. Bij navraag blijkt dat nog steeds het geval te zijn. Deze reis valt helaas af.

Het aanbod in Istrië, Kroatië, (Avontuur in Kroatie ) lijkt me ook superleuk maar ik vrees dat dit hetzelfde probleem gaat worden als met Slovenië.

Daarna valt mijn blik op Italië.  Dappere daden in de Italiaanse Alpen klinkt als een aantrekkelijke en avontuurlijke reis voor ons gezin. Het programma bestaat onder meer uit klimmen, abseilen, raften, via ferrata en zelfs een familie bivak.

rafting

 

Je kunt ter plekke nog extra activiteiten bijboeken zoals canyoning. Tijdens zo’n week komen we vast weer andere gezinnen tegen zodat het ook voor onze kinderen een toffe week kan worden.

italie-valle-aosta-buffel-dec-2013(13)

 

Een andere voordeel van deze reis is dat we voor of na deze actieve week naar een andere plek in Italië kunnen gaan. Toscane staat nog steeds hoog op ons lijstje! En ik zou dolgraag Elba een keer bezoeken.

Kortom, deze actieve gezinsvakantie in Italië lijkt goed te passen bij onze wensen. Ik ga het eens voorleggen aan de rest van het gezin. En ondertussen begin ik alvast te vakantaseren over deze avontuurlijke week!

Heb jij je zomervakantie eigenlijk al geregeld?

Pharos Reizen
Pharos Reizen heeft een leuk en uitgebreid aanbod voor avontuurlijke gezinsvakanties. hier vind je een overzicht van dit gevarieerde aanbod.
Onze belangstelling gaat uit naar de reis “Dappere Daden in Italië”. Een Uitgebreide beschrijving van deze avontuurlijke week in de Aosta vallei vind je hier
Sportief Salland
Pharos organiseert tijdens het Hemelvaartweekend een avontuurlijk oefenweekend in eigen land. Tijdens Sportief Salland kun je een avontuurlijke vakantie uitproberen. Incl. vlotbouwen en -varen, barbecue, kampvuur en challengeparcours. Je overnacht in ingerichte tunneltenten, net als tijdens de zomervakanties. Klik hier voor meer info en prijzen!
Verantwoording

Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid geschreven. In het artikel staat een paar affiliate links. Als je hierop klikt, kom je op het aanbod van een reisaanbieder. Mocht je uiteindelijk via deze link een boeking maken, dan krijg ik hiervoor een kleine provisie. Dit komt niet bij de prijs voor de klant!

Fotoverantwoording: Twee foto’s (schoenen, uitgelichte foto met berglandschap) zijn van mezelf. De andere foto’s heb ik met toestemming van Pharos Reizen geplaatst.

 

 

 

 

 

 

Geen reacties

  • Jenny - ikreis.net

    Overweeg ook eens een reis naar Kroatië. Daar kun je ook lekker actief zijn en het is een prachtig land.

    Zelf ga ik deze zomer weer (zonder kids) naar Indonesië).

  • yvonnevdlaan

    Is het een optie om goedkoop naar Slovenië te vliegen en daar een auto te huren? Misschien is de huurprijs voor een auto daar ook lager dan in NL? Zelf gaan we komende zomer ws. voorlopig voor de laatste keer ver vliegen, aangezien de jongste nog net geen 2 is en we dus voor 4 personen nu ongeveer 3 tickets betalen… bewust daarom veel verre reizen gemaakt de afgelopen 2 jaar en dan wordt het daarna tijd voor Europa!! Succes met je plannen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.