Zweden, vakantaseren, rendier, Idre
fotografie,  instagram

Een foto vakantaseert meer dan 1000 woorden

Vakantaseren en fotografie gaan hand in hand. De uitdrukking “een beeld zegt meer dan 1000 woorden” verwoordt dat perfect. Een mooie foto leidt tot verbeelding, kortom tot vakantaseren.

Vakantaseren en fotografie

Met vakantaseren probeer ik ook veel aandacht te besteden aan goede fotografie. Op mijn vernieuwde website heb ik veel meer ruimte voor foto’s. Ook in de artikelen plaats ik veel meer foto’s dan voorheen. Ik denk dat we soms de kracht van beeld onderschatten. Een mooie foto lokt, intrigeert en verleidt lezers om op een bericht te klikken. Een van mijn eigen favoriete foto’s, is de foto bovenaan dit artikel. Het is een foto die tot de verbeelding spreekt. Hij is al een paar jaar oud, maar ik vind hem zelf ook nog steeds prachtig.

image

Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met Instagram. hier vind je directe link naar mijn Instagram account. Ik heb nu ruim 600 volgers maar ik kan je zeggen dat mijn ambities verder gaan. Ik wil op Instagram net zo groot worden als op twitter, misschien nog wel groter zelfs. Ik probeer tijdens mijn trips ook altijd een mooie serie te maken. Mijn tweets, artikelen en foto’s vullen elkaar mooi aan.

#9picturestory

Tijdens mijn Expeditie Noordkaap eerder deze maand heb ik iets nieuws uitgeprobeerd op Instagram. Via een zelfbedachte hashtag #9picturestory heb ik geprobeerd een eigen foto verhaal te maken over de Expeditie.

exp 9

Deze foto’s lieten de werkelijkheid zien in 9 foto’s. De tweets zonder foto’s suggereerden iets anders. Veel mensen op twitter lieten me weten dat ze inderdaad dachten dat ik me in Noorwegen bevond, terwijl de volgers op Instagram zagen dat ik me toch ergens anders bevond. Ik ben van plan de #9picturestory vaker te herhalen. Heb je het niet gezien? Je kunt het nog terugvinden via de hashtag of via #expeditienoordkaap.

 

Andere fotografen op social media

Uiteraard volg ik ook andere fotografen. Op social media maar ook via workshops, masterclasses etc. De afgelopen jaren heb ik bij diverse fotografen workshops gedaan. Onder meer bij Bas Meelker, Johan van der Wielen en Marco de Pauw. Ik ben een groot bewonderaar van het werk van de landschapsfotografen Bas Meelker en Bart Heirweg. Op Instagram volg ik Eelco Roos (Croyable), Wesley Glasmacher (Wesinthewild) en niet te vergeten Chris Burkard (ChrisBurkard). Als iemand je kan laten vakantaseren dankzij foto’s, dan zijn zij het wel. Dat wil ik ook bereiken met mijn foto’s.

 

De eendjes van Laura Vink

Een andere fotografe die ik via Instagram en Twitter heb leren kennen is Laura Vink. Ze ging vorig jaar op een fantastische wereldreis en maakte onderweg de meest waanzinnige foto’s. Af en toe stond er zo’n gek geel badeendje op haar foto’s als een soort mascotte. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik door de serie die ze onderweg maakte, regelmatig weg droomde en ook zelf begon te fantaseren over zo’n trip.

image

Het is duidelijk dat ze  erg goed kan fotograferen Laatst kwam ik haar tegen en hoorde dat ze bezig was met een nieuw cursusboek over reisfotografie. Ze heeft ook haar eigen foto-academy en geeft cursussen en workshops.

image

Het nieuwe boek over reisfotografie onder de titel “Explore, discover, capture” verschijnt over enkele weken. Ik heb van Laura begrepen dat het tot de boekpresentatie op 14 mei met een leuke korting van € 10,- te bestellen is. Het boek is via de link onderaan  dit artikel rechtstreeks te bestellen. Als je dat dus voor 14 mei doet, krijg je € 10,- korting. Nu kost het boek dus nog € 49,- , daarna € 59,-

image

Ik heb het boek nog niet kunnen inzien maar op de site van Laura Vink krijg je een goede impressie van wat er instaat.

Reisfotografie: Explore – Discover- Capture

Ik vind het er erg aantrekkelijk uitzien en ga het zeker ook nu bestellen, zolang er nog € 10,- korting op te krijgen is. Ik denk dat je met dit boek veel opsteekt om bij een volgende reis met nog mooiere foto’s terug te kunnen komen.

Want zeg nu zelf: een beeld vakantaseert toch meer dan 1000 woorden?

Wie is jouw favoriete fotograaf/fotografe en waarom?

Praktisch

Wil je het boek zelf ook bestellen met € 10,- korting, wacht dan niet te lang. Je kunt via deze rechtstreekse link naar de website  direct een bestelling plaatsen.

 

Verantwoording
Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid geschreven. Ik maak af en toe gebruik van affiliate links. Als iemand via zo’n link een reis boekt of iets bestelt, krijg ik daar over een kleine provisie. Dat gaat niet ten koste van de prijs die de klant betaalt. De links in dit artikel zijn ook affiliate links. De foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt. Alleen de foto van het boek is een screenshot, afkomstig van het twitteraccount van Laura Vink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.