dagtrip,  festival,  muziek,  Nijmegen,  wereldmuziek

Music Meeting 2016: vakantaseren over muziek die je zelden ziet

 

Het is bijna weer zo ver, de 32-ste editie van de de Music Meeting in Nijmegen! De Music Meeting is een jaarlijks internationaal muziekfestival tijdens het Pinksterweekend waar je artiesten ziet die zelden in Nederland komen.

Misschien wel het leukste festival van Nederland

Ik vind het misschien wel het leukste festival van Nederland. De eerste keer dat ik naar de Music Meeting ging is al weer zo’n 23 jaar geleden. Toen vond het nog plaats in de Vereeniging (inderdaad met dubbel e) en de Stadsschouwburg. Ik herinner me een paar concerten als de dag van gisteren. In het bijzonder het meeslepende optreden in 1993 van Nusrat Fateh Ali Khan, een Pakistaanse Qawwali (dat zijn een soort religieuze liederen) zanger die met zijn hypnotiserende stem bijna de hele zaal in trance wist te brengen. In zijn eigen land was hij nog groter dan een Marco Borsato hier maar in Nederland hadden de meeste mensen nog nooit van hem gehoord. Ik ook niet. Ook heb ik destijds Youssou N’ Dour een keer zien optreden, een topzanger uit Senegal die later ook hits heeft gehad in de top 50.

Muziek die je zelden ziet

Dat vind ik het mooie van de Music Meeting, je ziet artiesten die in hun eigen land of muziekgenre echte toppers zijn. Hoogwaardige muziek uit de hele wereld. En dat hoor en voel je! Music Meeting organiseert ook ieder jaar speciale projecten met artiesten uit verschillende landen en muziekgenres. Dat levert vaak nieuwe muzikale juweeltjes op. Mooie muziek kent geen grenzen!

Sinds 2004 is het festival naar buiten gegaan, naar Park Brakkenstein vlakbij de Universiteit van Nijmegen. En dat is een heel geslaagde stap geweest. Een stap die ook goed past bij onze eigen levensfase. Sinds 2001 hebben we kinderen en dan is het een stuk lastiger om naar festivals te gaan. Bij de Music Meeting kun je het mooi combineren, lekker buiten in het park zitten en ondertussen genieten van de muziek. De kinderen gaan hun eigen gang, er zijn speciale kinderactiviteiten (Mini-Meeting) en er is altijd lekker eten.

Een terugkerende traditie

Inmiddels is het voor ons een traditie geworden om tijdens de Music Meeting af te spreken met vrienden die we al kennen sinds onze studententijd, lang lang geleden. We spreken ieder jaar een vaste dag af. Tot een paar jaar terug hadden we een mooie plek onder een grote boom zodat we elkaar in no-time hadden gevonden. Die boom is helaas gekapt maar gelukkig hebben we een nieuwe plek!

De Music Meeting is een plek voor zowel “festivalgangers” als mensen die echt op de bijzondere muziek afkomen. Die laatsten kunnen extra kaarten kopen voor speciale concerten in tenten. De festivalgangers betalen alleen een bedrag voor de parktoegang en kunnen daarna genieten van veel concerten op een van de podia die voor iedereen te zien zijn of gewoon lekker in het gras liggen en de muziek over je heen laten komen. In 2013 werd de Music Meeting verkozen tot een van de 25 beste internationale muziekfestivals wereldwijd! Terecht wat mij betreft.

Het festival is inmiddels behoorlijk gegroeid tot zo’n 15.000 bezoekers verspreid over 3 dagen. Toch is de sfeer relaxed en intiem gebleven door de opzet en locatie. Op de een of andere manier is het ook altijd mooi weer als wij gaan! Die traditie zou ik ook graag dit jaar weer willen voortzetten!

We wonen al jaren niet meer in de buurt van Nijmegen. In onze nieuwe stad hebben we inmiddels ook vrienden enthousiast gemaakt voor dit festival.

De Music Meeting is voor ons een vast moment in het jaar waar we altijd naar uitkijken. Onze vrienden weer zien, relaxen in het park en lekker genieten van  muziek die je zelden ziet. Ik kan het iedereen aanraden!

Kijk hier voor meer info en het volledige programma van de Music Meeting 2016

Winactie 2 parktickets!!(deze actie is vervallen, de winnares is al geloot)

Van de Music Meeting mag ik 2 parktickets verloten!!! Wat moet je daarvoor doen?

Volg @vakantaseren en @musicmeeting op twitter en/of facebook. Retweet de actietweet en/of deel de actie op facebook en laat via een reactie onder dit artikel weten waarom jij zou willen winnen en met wie je naar de Music Meeting zou gaan! Inzenden kan t/m 7 mei. Op 8 mei maak ik de gelukkige winnaar bekend! De winnaar wint 2 parktickets voor zondag 15 of maandag 16 mei.

Samengevat:

  • volg @musicmeeting en @vakantaseren op twitter en/of op facebook
  • retweet de actietweet van @vakantaseren en/of deel de actie op facebook
  • laat via een reactie onder dit artikel weten met wie en waarom je naar de Music Meeting wil

 

Heb je spotify, dan kun je hier alvast luisteren naar wat er gaat komen!

Meer info over dit festival vind je op: Homepage Music Meeting

Verantwoording
Foto’s van Music Meeting komen zijn van de Music Meeting zelf afkomstig. Dit artikel is een update van een artikel dat ik vorig jaar in mei publiceerde. De parktickets worden aangeboden door Music Meeting.

Geen reacties

  • Inge

    Ik zou willen winnen omdat ik nieuw in Nijmegen ben en erg van wereldmuziek houdt. Nog nooit naar de Music Meeting geweest maar heb er erg goede dingen over gehoord!
    Ik zou een van de vrouwen in de buurt meenemen met wie ik onlangs heb gegeten en kennis gemaakt. Net als de eettafel delen is samen van muziek genieten een hele goede en leuke manier om elkaar op een relaxte manier beter te leren kennen!

    Gedeeld op Twitter met Inge / Yimaonline. Een Facebook heb ik niet. Music Meeting volgde ik natuurlijk al langer en jou en jullie nu ook 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.