pixabay, netflix
Netflix

7 x Netflix aanraders voor een avontuurlijke thuisvakantie

Naast vakantaseren ben ik gek op Netflix. Ik hou van spannende series waarbij je tijdens de serie langzaam een band opbouwt met de hoofdrolspelers. Ga je dit jaar niet op vakantie dan zijn deze 7 Netflix series zeker een aanrader voor jouw avontuurlijke thuisvakantie!

Spanning is de rode draad in mijn favoriete Netflix series

Het is inmiddels een prettige traditie geworden. Aan het eind van de dag kijken we vaak nog een aflevering van een (ont)spannende Netflix serie. Ik heb er afgelopen tijden heel wat gezien. Al eerder schreef ik een artikel over Netflix series waardoor je gaat vakantaseren.

Wil je wel avonturen maar heb je geen zin om daarvoor op reis te gaan dan zijn deze spannende series een ideale manier om je thuisvakantie mee door te brengen. Omdat het nogal ingewikkeld is om aan rechtenvrije Netflix foto’s te komen, heb ik in plaats daarvan trailers van youtube toegevoegd. Kun je meteen proeven of de serie bij je past of niet.

1) After Life

Mijn absolute topper van het afgelopen jaar is After Life. De Engelse comedian Ricky Gervais speelt een depressieve man die zijn vrouw net verloren is en het daardoor niet meer ziet zitten. Door de mensen om hem heen, leert hij stapje voor stapje het leven weer waarderen. Dit is echt een ontroerend mooie serie waarin ook veel humor zit. Ik benijd je bijna als je dit nog voor het eerst mag gaan bekijken! Dit is echt de beste rol van Ricky Gervais ooit.

Bron: Youtube

2) Sorjonen

Sorjonen is een Finse politieserie. Eerlijk is eerlijk, ik moest hier even aan wennen maar als je eenmaal in de serie zit, is het een topper. Kari Sorjonen is rechercheur en verhuist met zijn gezin naar een klein stadje aan de Finse grens. Hij wil het wat rustiger aan gaan doen maar komt snel weer in aanraking met diverse bijzondere moordzaken. Sorjonen heeft een bijzondere manier van werken, tegelijkertijd weet hij zijn zaken wel op te lossen. De acteur die Sorjonen speelt, zet een erg sterke rol neer.

Bron: Youtube

3) Trapped

Net voor een zware sneeuwstorm, wordt in de zee bij een klein vissersplaatsje op IJsland een lijk gevonden, zonder hoofd, armen en benen. Dit vindt gelijktijdig plaats met de aankomst van een veerboot uit Denemarken. Zit de moordenaar daarop? Waar is de rest van het lijk? Dan barst het zware winterweer los en moet de lokale politie in afwachting van versterking vanuit Reykjavik zelf op zoek naar de moordenaar. Trapped is een sfeervolle en spannende serie met authentieke auteurs. Die serie speelt zich af in een waanzinnig woest IJslands landschap. Inmiddels is er een tweede seizoen en ik kan niet wachten voordat deze op Netflix beschikbaar komt. Dit is de allereerste IJslandse serie die ik ooit hebt gezien en het smaakt zeker naar meer.

Bron: Youtube

4) Springvloed

De dochter van een politieagent gaat in Springvloed in het kader van haar eigen politieopleiding op onderzoek uit om een oude zaak (cold case) op te lossen. Een zwangere vrouw werd aan zee vermoord maar wie het was en waarom ze werd vermoord, is nooit opgelost. Ze roept de hulp in van een rechercheur die aan lager wal is geraakt maar destijds het onderzoek heeft geleid. Een prettige Zweedse politie-thriller waarbij de 2 hoofdpersonen een aparte maar aanstekelijke combinatie vormen. Er is inmiddels ook een tweede seizoen van de serie Springvloed (helaas weer van Netflix afgehaald).

Bron: Youtube

5) The Missing

Van de Engelse serie The Missing heb ik inmiddels alle 3 seizoenen gezien. In het eerste seizoen gaat het verhaal over een Engels gezin dat tijdens een vakantie in Frankrijk hun zoontje kwijtraakt. Hij raakt vermist en een lange zoektocht volgt. Acht jaar na de vermissing komt de vader in contact met de Franse rechercheur Baptiste omdat er nieuw bewijs naar boven is gekomen. Beiden kunnen de zaak niet meer loslaten. Ook hierna volgen nog twee seizoenen waarin rechercheur Baptiste op zoek gaat naar vermisten. De tweede serie speelt zich af rond een Amerikaanse militaire basis in Duitsland en de derde reeks in Amsterdam.

The Missing is een meeslepend spannende serie waarvan je echt niet weet hoe het gaat aflopen. Het motto “eind goed, al goed” gaat niet altijd op ….

BronL Youtube

6) La forêt

Nog meer vermissingen in het Noord-Franse dorpje Montfaucon. Een 16-jarig meisje verdwijnt in het bos en de nieuwe hoofdinspecteur moet meteen na zijn aantreden aan de slag om deze zaak samen met zijn nieuwe collega’s op te lossen. Ook een lokale lerares speelt een belangrijke rol in het verhaal. Diverse verhaallijnen verweven deze op het eerste gezicht gewone politieserie tot een bijzondere intrigerende serie. Het bos in de Franse Ardennen blijkt een belangrijke rol te spelen in het leven van diverse dorpsbewoners. Een serie die je niet snel loslaat.

Bron: Youtube

7) Zone blanche

Een van de meest intrigerende en mysterieuze series die ik de afgelopen tijd heb gekeken, is de Franse serie Zone Blanche. Grappig genoeg heeft deze serie ook diverse parallellen met La Forêt maar hebben ze allebei een totaal eigen karakter. Een lokaal politieteam en een excentrieke procureur proberen een reeks gruwelijke moorden op te lossen. Op de achtergrond spelen de vermissing van de dochter van de burgemeester en de invloed van een oude mijn op de lokale gemeenschap een belangrijke rol. Het bos en 1 van haar meest bijzondere bewoners spelen de eigenlijke hoofdrol in deze serie. Wat is hier 20 jaar geleden precies gebeurd met de huidige vrouwelijke hoofdinspecteur?

De serie is erg sfeervol gemaakt met prachtige mysterieuze opnames in het bos. Het is alsof de zon in dit gebied nooit schijnt. De spanning is af en toe te snijden en af en toe zit je met kippenvel te kijken. Maar tegelijkertijd moest ik ook af en toe grinniken vanwege de ruwe humor. Dit is samen met After Life wel mijn favoriete serie van het afgelopen jaar! Er zijn 2 seizoenen die elkaar opvolgen.

Bron: Youtube

Tot slot: nog een paar aanraders

Naast deze 7 series heb ik nog een paar Netflix aanraders voor je. Modus (Zweeds, 2 seizoenen), Karpi (Fins, 1 seizoen), La Mante (Frans, 1 seizoen) en Marcella (Engels, 2 seizoenen). Stuk voor stuk spannende series waardoor je niet op vakantie hoeft. Op zoek naar nog meer tips? Kijk ook eens op de site bij Scriptgirl die mij 1 van mijn favorieten, Zone Blanche, adviseerde. Met al deze Netflix tips ga jij lekker genieten van jouw avontuurlijke thuisvakantie!

Verantwoording

Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen eigen verantwoordelijkheid geschreven. De leadfoto is afkomstig van de rechtenvrije site Pixabay. De bron van de trailers is youtube.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.