amerongse berg, landal greenparks, utrechtse heuvelrug
last minute

De beste plekken in Nederland voor een last minute

Voor een last minute vakantie kun je in Nederland op veel plekken terecht. Zo heeft elke provincie zijn eigen charmes en is het een goed idee om eens een andere plaats te bezoeken. Zoek bijvoorbeeld naar Landal aanbiedingen en bezoek een plek die je nog niet eerder hebt gezien. In dit blog worden de provincies Gelderland, Limburg, Flevoland en Groningen uitgelicht.

Gelderland

De grootste provincie van Nederland heeft veel te bieden. Breng een bezoekje aan de historische steden Arnhem en Nijmegen en zoek de natuur op. De Veluwe is een ontzettend groot en mooi natuurgebied waar je kunt wandelen of fietsen. Soms kom je zelfs een wild zwijn of edelhert tegen! In deze provincie vind je ook diverse kastelen met landschappen. Maar ook voor musea kun je prima terecht in Gelderland. Bezoek bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum. In dit museum vind je de grootste Van Gogh privécollectie ter wereld. Indien je met kinderen op vakantie gaat, zijn er ook voldoende pretparken en dierentuinen te vinden.

Limburg

Ben je van plan om naar Limburg te gaan? Bezoek dan zeker eens de hoofdstad Maastricht. In Maastricht zijn diverse restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten. Zorg er ook voor dat je een Limburgse vlaai proeft, een heerlijke lokale taart. Overal zijn bezienswaardigheden, gezellige restaurantjes en stukjes geschiedenis te vinden. Vanaf Limburg ben je ook zo in België, sterker nog: Limburg heeft zelfs een Belgisch gedeelte. De hoofdstad van Belgisch Limburg is Hasselt. Hier vind je onder meer de Japanse Tuin: de grootste Japanse tuin van heel Europa.

Flevoland

Als nieuwste provincie van Nederland heeft Flevoland de kans gekregen om de natuur verder te ontwikkelen. Er is ruimte voor natuur en water, in tegendeel tot andere plaatsen waar alles vol wordt gebouwd. Bezoek een vissersdorpje zoals Urk en verken alle kleine steegjes. Of bezoek de Marker Wadden en spot vogels tijdens een rustgevende wandeling. De natuur mag hier doen en laten wat hij wil, dat zie je meteen. Maar ook de typische tulpenvelden vind je in de Flevopolder, een mooi uitzicht voor de liefhebbers. Flevoland is de perfecte plek voor natuur en dier.

Groningen

Op zoek naar gezelligheid? Bezoek Groningen en ontdek de leuke winkelstraatjes, sommige winkels zitten er al meer dan een eeuw, terwijl anderen pas net de deuren geopend hebben. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is de Martinitoren. Met 97 meter hoog is het een prachtig uitzicht zodra je boven bent. Deze toren brengt een bijzonder verhaal met zich mee. Maar ook voor de natuur kun je prima terecht in deze provincie. Het Nationaal Park Lauwersmeer is schitterend.

Maar waar kan ik dan boeken?

Nu wil je de last minute natuurlijk nog boeken. Nederland heeft meerdere aanbieders. Een van onze aanraders zijn de deals van Voordeeluitjes Nederland. Maar ook booking.com, Roompot en zelfs pakketreis aanbieders als Tui en VakantieDiscounter bieden mogelijkheden. Elke provincie heeft wel een mooi natuurgebied of gezellig centrum. Kies een plek die jou aanspreekt en ga op zoek naar alle bezienswaardigheden. Eigenlijk zou je elke provincie een keer moeten bezoeken, dan kom je er vanzelf achter wat jouw favoriete plek is. Boek een verblijf met korting en je zult zien dat een last minute een erg goed idee is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.