Tiny finy
tiny house

Tiny Finy, een klein maar fijn Tiny House op de Veluwe

Graag stel ik je voor aan Tiny Finy, een klein maar fijn tiny house op de Veluwe. Als jij ook eens wilt ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen, is dit je kans. Mevrouw Vakantaseren en ik hebben het onlangs uitgeprobeerd en we delen onze ervaringen met jou in dit verhaal.

tiny finy

Tiny Finy is een tweepersoons tiny house

Dat ik dol ben op tiny houses,  wist je waarschijnlijk al. Nog niet zo lang geleden interviewde ik Wendy om te ontdekken hoe het is om in een tiny house te wonen. Dat wil ik zelf ook graag ervaren en daarom ga ik naar Tiny Finy. Dit is een tweepersoons tiny house in Droompark Beekbergen. Dit weekend maken we namelijk een tiny fietstocht op de Veluwe en we brengen hier onze tweede nacht door. In dit vakantiepark vind je een aantal ‘wijkjes’ waar een paar tiny houses bij elkaar staat.

hot tub

Tiny Finy vormt een community met drie andere huisjes. Samen deel je een soort van binnentuintje, een hot tub en een vuurplaats. Een ideale plek om bijvoorbeeld een keer met bevriende stellen of gezinnen af te spreken. In deze community staan twee tweepersoons en twee vierpersoons tiny houses. Vandaag zijn wij met zijn tweeën maar we vakantaseren er al meteen over om hier een keer met vrienden af te spreken.

vuurplaats, tiny house

Een kleine rondleiding

Zal ik je even een kleine rondleiding geven? Als je aankomt,  kun je je auto (of fietsen in ons geval) naast Tiny Finy parkeren. Aan de voorkant van het huisje zit een terrasje, lekker in het groen van de binnentuin. De voorkant van het huisje is helemaal van glas, dus veel licht. Eenmaal binnen kom je in het zitgedeelte, dat nog verrassend ruim is, moet ik eerlijk zeggen.

tiny finy daglicht

Daar staat een luie bank en er is zelfs een tv.

bank

Dat laatste is wel handig als je bijvoorbeeld de (laatste) EK-wedstrijd van Oranje wilt zien. Er staat ook een pellet kachel maar die hebben we vandaag echt niet nodig, het is zomers warm.

pellet kachel

Iets verderop in de kamer staat een eettafel voor twee personen en een kast met alle borden, glazen en spelletjes. Inmiddels bevinden we ons in de keuken. Met een koelkast, twee elektrische kookplaten en voldoende pannen en attributen om bijvoorbeeld een risotto te maken.

keuken Tiny house

Tiny Finy is klein maar fijn

toilet
douche

Via een schuifdeur kom je in de badkamer met een prima douche (niet zo’n lullig straaltje maar een stevige straal) en de wc. Weer terug in de woonkomer, beklim je de trap (wel goed vasthouden aan de reling) en kom je in een slaapvide met een ruim bed. Tot mijn verrassing zit daar een dakraam in waardoor je ‘s nachts naar de sterren kunt kijken. En nu naar de blauwe lucht en de bomen.

dakraam

Kortom, alles zit er op, in en aan. Het is leuk ingericht. Tiny Finy is klein maar fijn.

inrichting

Lekker moe

Terwijl mevrouw Vakantaseren zich met een boek nestelt op het terras, fiets ik even terug naar de receptie. Er liggen namelijk geen lakens in het huisje. Bij de receptie zijn ze superaardig en men belooft snel iemand langs te sturen met een laken- en handdoekenpakket. Naast de receptie zie ik een speeltuin en zwembad dus ook met kinderen kun je je hier goed vermaken. Ik moet eerlijk  bekennen dat wij flink afgepeigerd zijn na een flinke fietstocht op de Veluwe. Ik hoef niet meer zo nodig te zwemmen. Met onze OV-fietsen hebben we uren rondgecrossd. Op een gegeven moment reden we zelfs op een mountainbike route, bergje op, bergje af. De mountainbikers die we tegen kwamen, keken ons verbaasd aan.

tiny house

Ik fiets weer terug naar ons huisje en ga zelf ook op het terras zitten. Ik ben lekker moe na onze fietstocht.  Het is rustig in ons wijkje, ik zie alleen een paar mensen op het terras bij het tiny house tegenover ons. Verder hoor ik vooral vogels.

tiny finy

Etenstijd

Na zo’n dag fietsen, hebben we flink honger gekregen. We zijn zo slim geweest om op weg naar het vakantiepark al even een tussenstop te maken bij de Appie in Beekbergen. Maar natuurlijk ben ik toch weer iets vergeten. Met inmiddels stijve benen fiets ik weer terug naar de receptie. Daar is gelukkig ook een winkeltje waar ik de missende artikelen snel vind. Ik zie ook een Veluwse Schavuit staan, een heerlijk biertje voor bij de voetbalwedstrijd van vanavond.

risotto

Ik maak een makkelijke risotto met champignons, venkel en verse pesto. Die smaakt ons uitstekend op ons terrasje. Na het eten, kijk ik de tweede helft van de wedstrijd die Oranje uiteindelijk zal verliezen. Onze zonen die thuis kijken, zijn zwaar teleurgesteld, vernemen we via de familie-app. Begrijpelijk, maar ik laat het mijn avond hier niet bederven.

voetbal op tv

Onweer op komst

Na de wedstrijd begint de lucht te betrekken. Het is al het hele weekend benauwd dus dit onweer voelden we al aankomen. Het begint te regenen en onweren dus een bezoekje aan de hottub in ons ‘wijkje’ zit er niet meer in vanavond. Hangend op de bank, kijken we naar de film ‘Alles is familie’ die iedereen al lang gezien heeft, maar wij gek genoeg nog niet. We zijn te moe om de afwas nog te doen. Dat komt morgen wel. Door de regen en het onweer koelt het gelukkig ook wat af.

tiny finy

Kijken naar de sterren

slaapvide

Als we naar bed gaan, doen we nog een poging om de sterren te zien door het dakraam. Helaas is het bewolkt. Mijn pogingen duren niet heel erg lang en ik val als een blok in slaap. ‘s Nachts moet ik wel een keer dat trappetje af om naar de wc te gaan en daarna slaap ik weer door. Het is hier zo rustig!

De volgende ochtend is het weer zonnig en ontbijten we samen op het terrasje. Het weekendje zit er al weer op helaas. Ik had hier eigenlijk best nog wel een paar daagjes willen blijven, maar we moeten allebei weer aan het werk. We doen de afwas, halen de bedden af en pakken onze rugzakken in. Stipt om 10 uur fietsen we bij Tiny Finy weg, op weg naar station Apeldoorn.

Omgeving van Tiny Finy

tiny finy Droomparken

Tiny Finy staat op Droompark Beekbergen, een paar kilometer buiten het dorp Beekbergen. Het park bevindt zich in een bosrijke omgeving. In dit deel van de Veluwe kun je heerlijk fietsen. Vlakbij ligt bijvoorbeeld de hoogste waterval van Nederland in Loenen en iets verderop is een prachtig stuk hei, de Asselse Hei. Op het park zelf zijn een zwembad, speeltuin, snackbar en winkeltje zodat je, als je geen zin hebt, het park niet af hoeft.

tiny finy

Zelf naar Tiny (Mighty) Finy?

Mevrouw Vakantaseren en ik hebben erg genoten van ons verblijf bij Tiny Finy. In mijn hoofd zeg ik inmiddels al: ‘ Tiny Mighty Finy’. Ik kan me goed voorstellen dat jij ook wel eens een of meerdere dagen in een tiny house zou willen doorbrengen. Wil jij ook een keer in een Tiny House overnachten? Via deze link, zie je alle tiny houses van EuroParcs. Dus niet alleen deze in Beekbergen.

En je kunt natuurlijk ook altijd een Tiny House ervaring uitproberen bij Tiny Parks in Drenthe!

terras

Meer van dit soort verhalen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required/

( mm / dd )


Samenwerking

Voor dit artikel ben ik een samenwerking aangegaan met de eigenaar van Tiny Finy. Het copyright voor alle foto’s in dit artikel berust bij mij.

4 reacties

 • Marina

  Beetje vreemd om gebruik te maken van de naam van de website die al jaar en dag gebruikt wordt om kopers en verkopers van tiny houses en materialen bij elkaar te brengen. Oneigenlijk noemen ze dat.

  • vakantaseren

   Dag Marina, dank voor je reactie. Het klopt niet wat je zegt, die website heet tinyfindy.com. En heeft niets te maken met de site van de eigenaren van deze tiny house. Toevallig heb ik hier nog contact met ze over gehad gisteren. De eigenaar van Tiny Findy erkent dat ook, vraag maar na als je me niet gelooft.

 • Patricia Roukens

  Super leuke dit weer! Staat ook op mijn lijstje ✔️ Wel jammer? Dat de huisjes niet een afdak(je) hebben. Met slecht weer zit je meteen zo opgesloten/dicht. Met overkapping kun je toch nog buiten genieten en/of de deur openzetten. Voor de rest vind ik ze echt helemaal geweldig!

  • vakantaseren

   Dag Patricia, dank voor je leuke reactie. Van dat afdakje hebben wij vorige week ook even gedacht. Misschien kan er ook een zeil gespannen worden of zo. ik zal het doorgeven aan de eigenaren. JE kunt uiteraard wel de deur gewoon open laten staan als het regent. Dat hebben wij vorige week ook gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.