vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte
tiny house

7 redenen waarom natuurkampeerterrein de Voscheheugte een klein paradijsje is

Ik heb het paradijs ontdekt. Het ligt in Drenthe. Om precies te zijn, bij natuurkampeerterrein de Voscheheugte vlakbij het Mantingerzand. Tijdens mijn verblijf in een tiny house on wheels ontdek ik dat alles hier klopt. Ik voel me er meteen thuis en geniet met volle teugen. In dit artikel geef ik je 7 redenen waarom ik vind dat de Voscheheugte een klein paradijsje is. En 7 x 7 foto’s…

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Tiny Tralaluna bij natuurkampeerterrein de Voscheheugte

Al jaren vakantaseer ik over een verblijf bij natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Ze hebben daar van die leuke trekkershutten die ik graag een keer wil proberen. Op de een of andere manier trekt deze camping me aan.

Als ik contact opneem voor een reservering, hoor ik dat ze net iets nieuws hebben: een tiny house on wheels. Of we die willen uitproberen? Het komt perfect uit want we zijn met een kleiner gezelschap dan normaal. Mijn dochter blijft thuis om te leren voor haar examen en mijn oudste zoon moet werken. Deze tiny house on wheels klinkt daarom perfect voor 3 personen. Ik ben namelijk gek op tiny houses.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Vanaf het moment dat we aankomen, voel ik het: dit is echt een paradijsje. Alles klopt hier. Waarom? Daar heb ik 7 redenen voor!

1) Tiny house on wheels: Tiny Tralaluna

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Op Koningsdag checken we in. Ik meld me aan bij het eethuisje en maak kennis met Chantal van de Voscheheugte. We krijgen de sleutel van Tiny Tralaluna mee en en rijden er vol verwachting heen om de spullen uit te laden. Daar staat ie! Een prachtige houten tiny house on wheels met een metalen opbouw. We openen de deur en lopen naar binnen.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house
vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Wat een bijzondere plek! Ik kijk rond en weet niet waar ik moet beginnen met kijken. Er is gekozen voor een mooie retro-uitstraling.

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

Ik zie een mooi keukentje, een hangstoel, een geweldig uitzicht.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house
vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

In een af te sluiten ruimte zie ik een toilet en douche en bovenop de trap is een kleine vide met 2 bedden. Alles zit er op, er in en er aan! Tiny Tralaluna is prachtig!

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

We laden onze spullen uit en doen andere kleine ontdekkingen. De rookmelder is bijv. in de vorm van een vogelhuisje. En, niet onbelangrijk, er staat een mooie houtkachel. Wel handig want het is koud voor de tijd van het jaar.

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

Buiten staat een grote picknicktafel en een paar meter verderop is een mooie zithoek met barbecue en prachtig uitzicht op de omgeving.

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Op de tweede dag van ons verblijf maak ik kennis met Martin, de bouwer en eigenaar van deze bijzondere tiny house on wheels. Een opgewekte man bij wie zijn ogen beginnen te glinsteren als hij over zijn projecten vertelt. Het is zeker interessant meer over zijn verhaal te lezen op hun eigen site. Martin is graag bereid om samen met mijn eigen tiny bird house te poseren! Dit bijzondere vogelhuisje won ik onlangs bij een bingo en gaat vanaf nu mee naar alle tiny houses.

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

2) De bijzondere accommodaties

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Naast de tiny house on wheels, zijn hier nog meer mooie accommodaties. Samen met mijn zoon loop ik rond en zie houten trekkershutten. Niet van die ouderwetse maar fris ontworpen en met veel licht van binnen. Op de hoek van het terrein pronkt de “goudvink”.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Dit is een design-hut, ontworpen door een kunstenaar-architect. Een dag na onze aankomst, krijgen we de gelegenheid een kijkje binnen te nemen in zowel de trek-ins als de design-hut. Vanaf dat moment weet mijn zoon het zeker, hier wil hij de volgende keer overnachten. Ik geef hem geen ongelijk, dit is een Hut met de hoofdletter H!

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Naast de tiny houses, kun je ook kamperen met je eigen camper, caravan of tent. Er zijn, ondanks het frisse weer, meer gasten.

Deze mooie accommodaties waren voor mij aanleiding om te vakantaseren over de Voscheheugte. Nu ik hier ben, is dat gevoel alleen nog maar sterker. Na ons verblijf in Tiny Tralaluna kom ik zeker nog eens terug om een andere accommodatie uit te proberen.

3) Het uitzicht

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Een van de redenen waarom ik je aan zou raden naar de Voscheheugte af te reizen, is het uitzicht. 1 foto zegt meer dan 1000 woorden. Vooruit een paar foto’s dan.

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte
vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte
vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Zeg nou zelf. Dit is toch fantastisch?

4) Rust, rust en nog eens rust

Een andere belangrijke reden waar ik tijdens mijn verblijf enorm van geniet, is de heerlijke rust op de Voscheheugte. Geen snelweg of vliegveld in de buurt. Geen stadsgeluiden of muziek. Heel af en toe een auto. Vooral vogels en stilte, heerlijke stilte. Stilte waar ik snel aan kan wennen en die ik weer zal missen als ik terug ben in de stad waar ik woon.

5) Lekker eten bij het eethuis.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Bij aankomst melden we ons in het eethuis. Dat ziet er gezellig uit zodat we meteen besluiten te reserveren voor het avondeten. Daar krijgen we geen spijt van.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Als we rond 7 uur aankomen, zijn we niet de enige gasten. Het is gezellig en lekker warm in het eethuis. Mijn zoon weet al meteen wat hij wil weten: de tournedos. Wij kiezen voor een verrassingsmenu, bestaande uit een hoofd- en nagerecht. Een goede keus. We hoeven niet lang te wachten en al snel zitten we heerlijk te eten. Ook het dessert is superlekker. Wat zat er precies in die mascarponeroom? Aha amandellikeur. Likkebaardend lekker.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house
vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

De tweede dag testen we de zelfgemaakte kroketten van kok Ruben uit. Ook helemaal niks mis mee. Kortom, het eten zou op zich al een goede reden zijn om naar de Voscheheugte af te reizen.

6) Kampvuurtje stoken

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

De Voscheheugte is een camping waar je een kampvuurtje mag stoken, mits je andere gasten niet hindert of er brandgevaar is. Bij onze zithoekje staat een speciaal ontworpen vuurschaal die je ook als barbeque kunt gebruiken.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

De eerste avond stoken we het vuur flink op om een beetje op te warmen. Starend in de vlammen halen we mooie herinneringen op aan andere vuurtjes.

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

De tweede avond steken we de bbq aan. Het duurt best wel even voordat we genoeg kool hebben om te gaan braden. Het lukt niet helemaal maar dat mag de pret niet drukken. Het is een fantastische zonsondergang en als de zon weg is, stoken we het vuur weer flink op.

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte
vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

Ook in Tiny Tralaluna staat een houtkachel die we kunnen aansteken. Als het buiten te fris wordt, gaan we naar binnen en steken de kachel aan. Lekker knus bij de haard doen we een spelletje Kolonisten van Katan. Wat zullen we dit plekje gaan missen!

7) Mantingerzand op een steenworp

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

Last but not least is de natuur in de directe omgeving van camping de Voscheheugte een goede reden om hierheen te gaan. Vanaf het natuurkampeerterrein loop je het Mantingerveld in.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Een afwisselend heide- en boslandschap. Een paar honderd meter vanaf de ingang van de camping, kun je bijv. een wandeling doen van 4,5 kilometer. Het is een mooie tocht, alleen jammer dat het halverwege flink begint te regelen.

https://www.valkexclusief.nl/i/last-minute-weekend-weg/

Vanaf de camping kun je ook mooie fietstochten maken. We lenen een paar fietsen en rijden richting het Geserveld. Onderweg stoppen we bij mooie plekjes. Het is meivakantie en toch is het hier ontzettend rustig. Dit zijn de verborgen pareltjes van Drenthe.

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

De Voscheheugte is een klein paradijsje

Voor ons is de Voscheheugte echt een klein paradijsje in Drenthe. We hebben enorm genoten van ons verblijf in de Tiny Tralaluna op deze heerlijk rustige camping. Met heimwee in ons hart nemen we afscheid maar 1 ding is zeker. Hier komen we nog dit jaar weer een keer terug want we zijn hier nog lang niet klaar!

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Praktisch

Natuurkampeerterrein de Voscheheugte ligt vlakbij Mantinge in Drenthe. Een verblijf op de camping kun je boeken via de site van de Voscheheugte. Het eethuis is onderdeel van de Voscheheugte. Reserveren is aan te raden. In de weekenden kun je hier ook broodjes bestellen.

Meer van dit soort verhalen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief

* indicates required


Samenwerking

Voor dit artikel ging ik een samenwerking aan met camping de Voscheheugte. Ik ben verantwoordelijk voor de inhoud. Het copyright van alle foto’s berust bij mij en gebruik ervan is alleen mogelijk na expliciete toestemming van mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.