creative commons, toekan, van der valk
last minute

Vatoekantaseren over een last minute

Met vakantaseren kun je alle kanten op. Dat geldt ook letterlijk voor het woord zelf. Wat denk je bijv. van nieuwe varianten zoals “valkantaseren” of “vatoekantaseren”?

Begonnen als woordgrap

Ooit ben ik met vakantaseren begonnen als een woordgrap. Ik gebruikte “Vakantaseren” op twitter en toenmalig directeur van Landal GreenParks, Bas Hoogland, zag dit. “Kunnen we hier niet samen iets leuks mee doen?” vroeg hij aan mij en zo geschiedde.

Een paar weken later zag vakantaseren het licht op twitter en nog wat maanden later ging ik ook bloggen onder deze naam.

Allerlei varianten op vakantaseren

In de loop van de jaren dat ik nu actief ben met Vakantaseren heb ik allerlei varianten bedacht. Als ik Friesland ben bijv. verander ik mijn naam in Fakânsearje. Aan zee wordt het Vakantazeeren en als ik een caravan zit, heet ik ineens Caravakantaseren. Zo zijn er inmiddels tientallen variaties waarmee ik af en toe speel.

Wat betekent Valkantaseren?

Van der valk, vakantaseren, last minute

Een paar weken terug bedacht ik weer een nieuwe: Valkantaseren. Ik vraag aan mijn volgers op twitter wat dat zou kunnen betekenen. Ik ben blijkbaar niet de enige die het leuk vindt om met woorden te spelen, want ik kreeg een aantal leuke en originele reacties. Veel reacties hebben te maken met een zeilboot, een valk. Wat ik ook een leuke vind, is fantaseren over een vakantie naar Valka, wat blijkbaar een plek is in Letland. In een andere reactie raadt een volger dat het gaat om logeren bij van der Valk. Scherp! Of wat denk je van fantaseren in Valkenswaard? En van de kant of wal af “lazeren” kan natuurlijk ook . Deze vind ik ook poëtisch: fantaseren dat je kunt vliegen zonder vliegtuig. Die laatste heeft natuurlijk ook betrekking op de roofvogel valk.

Ik ben verrast door het aantal originele reacties.

Vatoekantaseren over een last minute

De aanleiding voor veel van mijn vragen op twitter is dat ik op zoek ben een leuke insteek voor nieuwe artikelen. Door te spelen en associëren met taal, krijg ik vaak goede ingevingen.

Het is misschien een soort aangeboren afwijking? Als kleine jongen al grapte ik altijd als ik een Van der Valk zag: “Wist je dat je daar ook naar toekan?”

Als je dat eenmaal in je systeem hebt, is het maar een kleine stap naar Vatoekantaseren 😉

creative commons, toekan, van der valk

Een last minute in Almere

Van der Valk, vakantaseren, last minute

Zelf verblijf ik regelmatig bij een “Toekan hotel”, zowel voor mijn werk als voor Vakantaseren. De laatste keer was in Almere en ik moet zeggen dat dit me goed bevallen is. Een prettige kamer met heerlijk bed. In dit geval had ik een kamer op de begane grond en kon ik ook lekker buiten op een terrasje zitten. Ik heb ook goeie herinneringen aan het ontbijt.

Van der Valk, last minute, vakantaseren

De aanleiding voor mijn verblijf vorig jaar is een voorstelling van de theatergroep Vis a Vis over de stijgende zeespiegel, een indrukwekkend spektakel.

vis a vis, almere

Dit hotel is natuurlijk ideaal gelegen voor een bezoek naar de nieuwe voorstelling “Robot” van Vis a Vis, vanaf 22 mei in Almere. Een perfecte aanleiding om ook een last minute bij een Van der Valk te boeken denk ik. Begin jij nu ook te vatoekantaseren?

Samenwerking

Dit artikel is gebaseerd op een samenwerking met Van der Valk hotels over last minutes. Het copyright voor alle foto’s berust bij mij. De foto van de toekan heb ik via creative commons gevonden. Ik ben zelf verantwoordelijk voor de inhoud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.