nachtje weg
slapen

Nachtje weg? Met deze tiny houses zit je gegarandeerd goed

Net als Spotify maak ik een Vakantaseren Wrapped 2023. In dit artikel vind je mijn 5 favoriete tiny houses en bijzondere plekjes voor een nachtje weg van dit jaar. Ik heb ze in 2023 allemaal zelf getest.

1) Een nachtje weg in dit heerlijke tiny house op de Veluwe

In maart zijn we op zoek naar een leuke plek voor een workation, waar we kunnen werken en tegelijkertijd een beetje vakantie vieren. We komen uit bij By Roots, een heerlijk tiny house in Nunspeet, op de Veluwe. Ik schrijf er na afloop dit artikel over waarom een workation in dit Veluwse tiny house een goed idee is. Ik vind het echt een aanrader. Je kunt er zelfs met 5 mensen overnachten, dus ook prima te doen met een gezin.

nachtje weg

Een beeld zegt vaak meer dan veel woorden, dus ik laat mijn foto’s het verhaal verder vertellen.

tiny house

tiny house

10% korting voor jouw nachtje weg in tiny house By Roots

Van de eigenaars van By Roots mag ik jou een mooie korting van 10% op een verblijf in hun tiny house aanbieden. Gebruik bij jouw boeking op By Roots de code ‘vakantaseren2324’. Als je 3 nachten of meer boekt, krijg je nog eens 10% korting erbij. Deze code is geldig voor alle boekingen die je maakt t/m 31 januari 2024, ook als je verblijf plaatsvindt na de 31e.

Boek je na 31 januari 2024 je verblijf, boek dan By Roots via deze link van Natuurhuisje. Het is echt een van de leukste tiny houses voor een nachtje weg.

2) Gastronomisch genieten en een nachtje weg bij Château Neercanne

Van een heel andere orde is een nachtje weg bij Château Neercanne. Om mijn verjaardag in stijl te vieren, gaan mevrouw Vakantaseren en ik gastronomisch genieten bij Château Neercanne. En we zijn kasteelheer- en vrouwe voor een nacht want we slapen in het Logement van het kasteel. Het is hier heerlijk in stijl dineren. We zijn niet verrast dat net na ons verblijf het restaurant van Neercanne beloond wordt met een Michelinster.

gastronomie

Hier overnachten is ook iets bijzonders. Als het restaurant gesloten is en al het personeel naar huis, zijn we de enigen op het kasteel. Een unieke ervaring. Helaas vinden we wederom de verdwenen schat van de Freule niet, maar dat is een goede reden om hier nog eens terug te komen.

chateau neercanne

Een andere reden is dat er vanaf 1 maart 2024 nieuwe suites zijn die je kunt boeken. In het torentje boven de Auberge van Neercanne komt er zelfs een bruidssuite. Hoe romantisch is het om hier je bruiloft te vieren, heerlijk te dineren, na te borrelen in de grot en vervolgens te overnachten in het kasteeltorentje?

chateau neercanne

Een diner en/of verblijf in dit prachtige kasteel boek je via de website van Château Neercanne.

3) Tiny house Brêgehem in Smallingerland

In juni brengen we een zeer aangenaam weekend door in Smallingerland, Friesland. We maken een city walk in Drachten, krijgen zeilles bij de Veenhoop en verkennen de omgeving in dit mooie deel van Friesland per e-chopper. En na iedere activiteit is het weer heerlijk thuiskomen in ons tiny house op camping Brêgeham.

Bregeham

De ligging, de rust en het comfort maken dat het hier goed toeven is. Lekker op je terrasje kijken naar de zwermen spreeuwen die langs scheren. Of genieten van de dauw over de weilanden en de slootjes in de vroege ochtend. Dit is een plekje waar we zeker nog eens terug gaan keren. Want hier kom je pas echt tot rust.

Bregeham

Zeg nou zelf, als je deze foto’s ziet, ben je toch al onderweg?

Bregeham

In dit artikel kun je alles nog eens op je gemak nalezen en nog meer foto’s bekijken.

Een tiny house op Brêgeham kun je rechtstreeks reserveren via een mailtje naar info@bregeham.nl. Je kunt natuurlijk ook een tiny house bij Brêgeham boeken via Natuurhuisje. Doe je ze de hartelijke groeten van de Vakantaseermeneer als je er langs gaat?

4) Koninklink overnachten in Hotel Terhills in Belgisch Limburg

In oktober breng ik tijdens een persreis een paar dagen door in Belgisch Limburg. De uitvalsbasis voor mijn verblijf is Hotel Terhills in Maasmechelen. Het hotel ligt pal naast de ingang van het Nationaal Park de Hoge Kempen met de twee kenmerkende bokschachten die herinneren aan de tijd van de steenkoolmijnen. Binnen 5 minuten lopen, ben je in de enorme outlet Maasmechelen Village waar je heerlijk kunt shoppen. Iets verderop ligt het weldadige wellness centrum Elaisa.

Terhills hotel

Hotel Terhills is niet zomaar een doorsnee hotel. Dat zie je al meteen als je aankomt. De tuin doet me denken aan Versailles en ook het hotel heeft een koninklijke uitstraling. Tegelijkertijd ervaar ik het als heel verwelkomend. Bij het inchecken geen hoge balie, maar een gezellige tafel waaraan de receptionisten zitten. Dat is op een hele andere manier aankomen.

Terhills Hotel

Ik slaap hier heerlijk en ook het ontbijt is voortreffelijk. Kortom, hotel Terhills is echt een aanrader voor een koninklijk nachtje weg.

Terhills Hotel

Een nachtje weg in Hotel Terhills reserveer je gewoon bij Booking.com.

5) Het Pioniershuisje, uniek tiny house in Frederiksoord

Het Pioniershuisje, het unieke tiny house in Frederiksoord waar we een paar weken terug zijn geweest, hoort uiteraard ook in dit Vakantaseren Wrapped 2023 overzicht thuis. Het tiny house is helemaal gemaakt van gerecycled materiaal en staat op een perfecte plek, naast de boomgaard van de Maatschappij der Weldadigheid.

Pioniershuisje

Tijdens een verblijf waan je je een beetje als kolonist omdat het ontwerp is geïnspireerd op de woningen van de vroegere kolonisten in dit gebied. Het Pioniershuisje is ook een perfecte uitvalsbasis om de bijzondere, cultuurhistorisch interessante, omgeving te verkennen. Het Proefkolonie Museum ligt op een steenworp afstand. Wandelend of fietsend (eventueel te huur bij het naastgelegen fietstransferium) ontdek je dit unieke gebied waar twee eeuwen geschiedenis nog goed zichtbaar zijn. In dit artikel vind je nog veel meer inspiratie over Proefkolonie Frederiksoord.

Pioniershuisje

Ik vind het Pioniershuisje een van de leukste tiny houses waar ik ooit ben geweest en kan je uit de grond van mijn hart aanbevelen om hier eens een nachtje weg uit te testen. Dit is de rechtstreekse link naar het Pioniershuisje bij Natuurhuisje.

Nachtje weg in de leukste tiny houses

Dit artikel heb ik op eigen initiatief gemaakt. Er staan affiliate links in. Als jij via zo’n link iets boekt, krijg ik daarvoor een kleine provisie. Dat gaat niet ten koste van wat jij betaalt en met deze bescheiden inkomsten hou ik mijn site in de lucht.

Vind je dit een leuk artikel, dan zou je me helpen door de volgende keer dat je een Natuurhuisje reserveert, dit via mijn banner te doen. Onderaan dit artikel, of rechts op de homepage van mijn site. Alvast hartelijk dank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.