tiny house
slapen

10 redenen waarom een mini-workation in dit Veluwse tiny house een goed idee is

Een workation is werken en vakantie vieren tegelijk. Dat is echt iets is dat ik graag eens samen met mevrouw Vakantaseren wil uitproberen. In mijn zoektocht naar een geschikte locatie voor een werkvakantie tijdens de voorjaarsvakantie, kom ik uit bij een perfect tiny house op de Veluwe.

tiny house

Tiny house ‘By Roots’ op bospark Vossenberg in Nunspeet lijkt de ideale plek voor onze plannen voor een workation. Helaas kunnen we in deze vakantieweek nog maar 2 nachten boeken dus maken we er maar een mini-workation van.

Vossenberg

In dit artikel deel ik graag onze ervaringen en geef ik je 10 redenen waarom een mini-workation in dit Veluwse tiny house een goed idee is.

1) Tiny House By Roots

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen (dat is bij een tiny house immers niet zo moeilijk) en beginnen met het tiny house By Roots zelf. Dit is precies het soort huisje dat ik zelf ook zou willen hebben. Alles zit er op, in en aan. Het is mooi ontworpen en sfeervol ingericht. Tegelijkertijd weer niet zo tiny, dat je de hele tijd je hoofd, schouder, knie en teen stoot. In de keuken bevindt zich alles wat je maar nodig kunt hebben en ook de badkamer is piekfijn op orde.

tiny house
tiny house

Er zijn maar liefst 5 slaapplekken in het huisje, twee in een ‘master bedroom’ en drie in een praktisch stapelbed in een apart kamertje.

Toch handig als je tijdens je mini-workation je kinderen meeneemt. Je mag hier natuurlijk ook gewoon heen als je even op vakantie wil.

tiny house

2) Ligging vlakbij het station

Een andere reden waarom je hier graag jouw mini-workation wilt doorbrengen, is dat het met de trein zeer goed bereikbaar is. Je stapt uit bij station Nunspeet, huurt daar een ov-fiets en binnen 10 minuten zit je al achter je laptop op de veranda te werken.

Het Bospark ligt weliswaar aan een spoorlijn, maar ‘s nachts rijden er helemaal geen treinen. Overdag hoor je de treinen wel voorbij komen. Wij hebben daar tijdens onze mini-workation niet echt last van gehad.

Het voordeel van eigen (ov-)fietsen is dat je daar ook een grotere actieradius mee hebt, bijvoorbeeld om boodschappen te doen in het dorp, maar ook om iets verder op te kunnen gaan wandelen.

3) Wifi in orde voor een mini-workation

Vaak heb je in vakantiehuisjes geen wifi of moet je er extra voor betalen. In By Roots is de wifi goed genoeg om te kunnen werken. Ook als je met twee mensen tegelijk bezig bent. De eigenaars raden in de informatiemail na je boeking wel aan om zware bestanden, zoals films, vooraf te downloaden. Maar wij hebben tijdens ons verblijf prima kunnen werken, zowel binnen als buiten op de veranda.

tiny house

4) Bepaal zelf je aankomstdag

Veel vakantieparken hanteren vaste aankomst- en vertrekdagen. Bij By Roots hebben ze er juist bewust gekozen voor flexibele aankomstdagen. Je betaalt gewoon per dag dat je huurt, dus je kunt ook bijvoorbeeld van dinsdag t/m donderdag komen, zoals wij deden voor onze mini-workation. Op basis van beschikbaarheid uiteraard.

tiny house

5) Lekker de natuur in tijdens de pauzes of na je werkdag

Een mini-workation is natuurlijk bedoeld om te werken en ook om vakantie te vieren. Tijdens onze lunchpauze smeren we snel een paar boterhammen en pakken we de fiets en peddelen we binnen 10 minuten naar een natuurgebied een paar kilometer verderop voor een aangename boswandeling. Ook aan het eind van onze werkdag springen we op de fiets en genieten we van de zonsondergang bij het nabij geleden recreatiegebied de Zandenplas. Even een lekker kaasje uit de lokale kaaswinkel testen als ‘sundowner’.

tiny house

Maar de natuur komt hier ook af en toe voorbij. Op de tweede ochtend tijdens het ontbijt zie ik ineens een eekhoorntje voor het raam langs hupsen. Heerlijk.

Mevrouw Vakantaseren en ik vinden het erg fijn om in zo’n bosrijke omgeving te kunnen werken en vakantievieren. Ook op de dag van vertrek gaan we, nadat we hebben uitgecheckt, nog een mooie wandeling in het bos maken. De spullen mogen we in de tussentijd even veilig bij de receptie stallen.  

nunspeet

6) Een tiny bios met houtvuurtje

pelletkachel

We zijn er tijdens de voorjaarsvakantie en hebben veel geluk want overdag is het lekker zonnig en aangenaam weer. Maar ‘s avonds koelt het flink af. Een pelletkachel in ons tiny house biedt uitkomst. Binnen no-time stoken we het huisje warm. Zo aangenaam hebben we het al lang niet meer gehad, want thuis staat de thermostaat al sinds de energiecrisis op 17,5 graden. Maar omdat By Roots zeer goed geïsoleerd is, warmt het hier snel op tot boven de 20 graden en blijf het lang aangenaam op temperatuur.

tiny house

Na een dag werken is het fijn om te kunnen ontspannen met een mooie film. In het tiny house zijn een beamer en scherm aanwezig voor een heuse tiny bios! Beide avonden genieten we van een goede film. Zo’n scherm willen we thuis ook wel!

7) Veel buitenruimte voor jouw mini-workation

De reden waarom ik in eerste instantie voor By Roots heb gekozen, was een filmpje dat ik op Instagram zag. Daarop kon ik goed zien hoeveel ruimte er om het tiny house is. We hebben wel eens vaker in een tiny house gezeten, maar daar kon je bijna bij de buren in hun boek meelezen. Dat is hier gelukkig wel anders.

tiny house

Omdat het overdag erg aangenaam zonnig is, gaan we ook regelmatig even buiten zitten met de laptop. Dankzij de schuifpui sta je zo buiten

tiny house

Er is buiten een stopcontact, wel zo praktisch.

laptop

Om de buitenruimte goed te kunnen gebruiken, zijn er 2 lekkere luie zitzakken en er is zelfs een hangmat voor het betere chillwerk. Mevrouw Vakantaseren slaagt er zelfs in om in de zitzak een deel van haar werk gedaan te krijgen. Met af en toe even een eigen oplaadmomentje tussendoor…

tiny house

By Roots staat op een heuveltje waardoor je over het bospark heen kunt kijken. De Vossenberg is een kleinschalig park met afwisselende woningen, tiny houses en chalets. Allemaal ruim opgezet.

tiny house

8) Geen zin om te koken? Ga naar het eetcafé ‘Buiten’!

Heb je na een dag werken geen zin om te gaan koken, dan kun je vanaf 31 maart terecht bij het eetcafé ‘Buiten’ van Bospark de Vossenberg. Dit hebben we zelf nog niet kunnen uitproberen, maar ik heb wel gezien dat het er uitziet als een gezellig café met een buitenterras en heel betaalbare prijzen.

9) Heerlijk welkomstpakket

tiny house

Bij aankomst in By Roots staat er een heerlijk welkomstpakket voor ons klaar met een persoonlijke boodschap. Ik vind zo’n persoonlijke benadering altijd prettig, het maakt dat ik me een gast voel in plaats van een anonieme klant. Even dacht ik dat dit welkomstpakket speciaal voor ons is neergezet, maar later begreep ik dat alle gasten zo’n leuke verrassing krijgen. Wat er in zit? Laat je verrassen zou ik zeggen, maar ik kan wel verklappen dat je de eerste dag niet persé je eigen wijn hoeft mee te nemen.

10) 10 % korting op jouw verblijf

Last but not least, van de eigenaars van By Roots, mag ik je een mooie korting van 10% op jouw boeking in hun tiny house aanbieden. Gebruik bij jouw boeking op ‘By roots de code ‘vakantaseren2324’ (naast 10% korting als je 3 of meer dagen boekt). Deze code is geldig voor alle boekingen die je maakt t/m 31 januari 2024, ook al plan je je verblijf na de 31e.

Boek je na 31 januari 2024 je verblijf, boek dan via deze link van Natuurhuisje.

tiny house

Inhaker

‘Nog tips?’ vragen ze dan altijd op het eind bij het bekende tv-programma Bed & Breakfast. Jawel, we moesten er wel lang over nadenken, maar een haakje aan de binnenkant van de schuifdeur bij de wc/douche ruimte zouden onze kinderen wel fijn vinden waarschijnlijk. 

tiny house

‘En misschien een plankje bij het bed voor mijn telefoon? vult mevrouw Vakantaseren aan.

Tot slot

De mini-workation in By Roots op Bospark Vossenberg op de Veluwe is ons zeer goed bevallen. Twee nachten is eigenlijk net te kort, dus als je na het lezen van dit verhaal enthousiast bent geworden, zou ik je willen adviseren om toch minimaal 3 nachten te boeken. Wij hadden nog wel minimaal een dag langer willen blijven.

tiny house

Samenwerking

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de eigenaars van By Roots Tiny House. Alle foto’s heb ik zelf gemaakt en het copyright berust bij mij. De eindredactie was in handen van Astrid van Unen van U-producties.

tiny house

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.