Noorderlicht

Mijn eigen vakantaseren top 5

Via @vakantaseren stimuleer ik mijn volgers al 2,5 jaar om te #vakantaseren. Ook help ik met dit account volgers met een vakantie gerelateerde vraag. Uiteraard heb ik ook mijn eigen vakantaseren ideeën. In dit blog mijn top 5 waarvan ik hoop dat deze ooit werkelijkheid kan worden. Er staan logischerwijs geen eigen foto’s bij dit blog. Hopelijk ooit wel….

Australië

Vroeger stond Australië nog hoger in mijn #vakantaseren top 5 maar nu ik kinderen heb in de schoolgaande leeftijd is het om praktische redenen iets gezakt. Niettemin lijkt het me nog steeds geweldig om daar een keer heen te gaan. Voor een langere tijd. En dan in dit enorme land rond te trekken. Een paar jaar geleden kocht ik de reisgids maar die heb ik inmiddels weer te koop gezet. Ooit ga ik Down Under.

Bhutan

De volgende #vakantaseren bestemming in mijn top 5 is Bhutan. Dit koninkrijkje midden in de Himalaya staat al 20 jaar in mijn top 5. Bhutan heeft prachtige natuur en een hele interessante Boedhistische cultuur. Het land werkt met het concept van Bruto Nationaal Geluk in plaats van Bruto Nationaal Product. Ik zou graag hier een paar weken vertoeven en weet zeker dat dit zal bijdragen aan mijn Bruto Vakantaseren Geluk. Bhutan staat er ook om bekend dat het erg prijzig is omdat je minimaal 200$ per dag moet uitgeven. Dat loopt dus al snel in de papieren. Dus #vakantaseren over Bhutan is tegelijkertijd #vakantaseren over een winnend lot in de Staatsloterij.

Canada

De laatste jaren is Canada flink gestegen in mijn persoonlijke top 5. Sommigen noemen het ook wel Scandinavië in het groot. En ik ben een enorme fan van het Noorden. De natuur in Canada lijkt me overrompelend mooi. De bergen, de rust en wildlife, het spreekt me allemaal erg aan. Maar mijn vrouw ziet enkele beren op de weg, letterlijk….

Zuidwest Amerika

In mijn top 5 kan Amerika natuurlijk niet ontbreken, West Amerika om preciezer te zijn. Ik heb al heel wat foto’s van de prachtige Nationale Parken gezien en iedere keer ben ik er van overtuigd dat dit een plek is waar ik ooit heen moet. Monument Valley, Bryce Canyon, Antelope Canyon en Grand Canyon niet te vergeten. Allemaal plaatsen waar ik graag eens met mijn fotocamera een dagje zou doorbrengen. Een sponsor zou niet verkeerd zijn 😉

Noorderlicht in IJsland

En op 1, het zal niemand verbazen, het #noorderlicht met eigen ogen zien natuurlijk. Bij voorkeur in IJsland. Het lijkt me geweldig om dit natuurspektakel met eigen ogen te zien en te ondergaan. En dat in combinatie met het oerlandschap in IJsland. Vulkanen, gletsjers, watervallen, bergen. Dat is voor mij een terechte nummer 1 in de Vakantaseren top 5! Wie weet komt het er dit jaar van?

Hoe ziet jouw Vakantaseren top 5 eruit? Laat het weten via een reactie onder dit bericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.