vakantiepark

Vakantaseren blikt terug op 2015 #1

In dit speciale blog blik ik terug op 2015. Gedurende de laatste twee weken van het jaar ga ik de 10 blogs die dit jaar het best gelezen zijn, opnieuw de revue laten passeren. De #vakantaserencountdown begint bij nr. 10 en rond oudjaarsdag maak ik bekend welk artikel in 2015 het meest gelezen is. Ik kan nu al verklappen dat dit blog met kop en schouders boven de de rest uitsteekt qua bezoekersaantal!

Tijdens de countdown, plaats ik iedere keer een doorklik naar het blog zodat je het direct aan kunt klikken als je het wilt lezen. Ik vul dit artikel om de dag aan zodat we op oudjaarsdag bij nr. 1 uitkomen. Veel leesplezier!

Wat vond jij het leukste verhaal het afgelopen jaar en waarom? Laat het me weten via een reactie onder dit artikel.

1) Vakantaseren over Omdenken
Op de eerste plaats is geëindigd (tromgeroffel) het artikel over Omdenken! Omdenken is de kunst van het vinden van een voordeel van een nadeel. Bij Omdenken benader je een probleem als een gegeven en vervolgens ga je kijken welke mogelijkheden of kansen dat biedt.

Omdenken kom je tegen op twitter, facebook, op hun website maar ook offline via boeken, in het theater en zelfs in speciale leergangen. Omdenken is een belangrijke inspiratiebron voor Vakantaseren. Veel mensen vinden omdenken een interessante benadering en mijn artikel erover eindigt daarom denk ik op een verdiende eerste plaats! Vakantaseren is de goede kant op piekeren!
Vakantaseren over Omdenken

2) Vakantaseren over de Jackpot
In het begin van 2015 werd ik door de Staatsloterij uitgenodigd om de 1111e trekking van de Staatsloterij live bij te wonen. Dat zag ik wel zitten. Het werd een erg interessante avond en als klap op de vuurpijl mocht ik op de beroemde knop drukken waarmee ik 5 mensen multimiljonair maakte! Zelf won ik 100€ dus voorlopig bleef ik nog vakantaseren over de jackpot. Dit verhaal eindigt op de tweede plek! Bijna de hoofdprijs….
Vakantaseren over de Jackpot

3) “We gaan dromen realiseren”
In april vertrok ik naar Hof van Saksen om de allereerste Vakantaseren Award te overhandigen aan de General Manager, Roland Rozenbroek. Het werd een bijzondere ontmoeting met een bijzondere man. Rozenbroek heeft Hof van Sasken tot een enorm succes gemaakt. De eerste Vakantaseren Award ging blijkbaar niet toevallig naar dit relatief nieuwe Landal park. Het verhaal over deze ontmoeting eindigt op een derde plek!
“We gaan dromen realiseren”

4) Vakantaseren bingo 
Net voor de zomervakanties begonnen, maakte ik een Vakantaseren bingokaart. Deze eindigt op de vierde plaats in de Countdown. Wat eigenlijk als een knipoog bedoeld was, werd een flinke hit. Heb jij hem vol gekregen?
Vakantaseren bingo kaart

5) Vakantaseren over Wallis
Afgelopen zomer gingen we naar Wallis in Zuid-Zwitserland en beleefden daar een heerlijke vakantie. Ons artikel over deze week eindigt op de vijfde plaats. We hebben er leuke dingen meegemaakt en genoten van de prachtige natuur. We gingen er wandelen met de lama’s en langs de Aletsch gletsjer, zwemmen in een thermaal bad en tokkelen met een prachtig uitzicht. Het trottibiken zal ik nooit meer vergeten. Trottibiken? Ja trottibiken, in het artikel ontdek je wat het is.
Vakantaseren over Wallis

6) Vakantaseren over een familieweekend
Als zesde is geëindigd het verhaal over ons eigen familieweekend bij Landal De Hellendoornseberg. Wij waren dit keer de beurt om het jaarlijkse familieweekend te organiseren en we kwamen uit op dit park in Overijssel. Het bleek een goede keus. Een prettig en rustig park in een bosrijke omgeving. En als bonus kon ik lekker gaan wandelen op de Sallandse Heuvelrug.
Vakantaseren over een familieweekend

7) Grote Vakantaseren Onderzoek
Op de zevende plaats staat een tweetal artikelen die bij elkaar horen. In het begin van 2015 organiseerde ik 2 Grote Vakantaseren Onderzoeken. De belangstelling voor deelname was groot en de resultaten erg interessant.

Samengevat
Vakantaseren leidt bij de meeste mensen tot verder uitzoeken op internet. Voor de meesten staat vakantaseren gelijk aan voorpret over een vakantie. De overgrote meerderheid wordt daar blij van. KLM en Landal GreenParks scoren het hoogst als reisorganisaties waarover mensen vakantaseren. De meerderheid vakantaseert het liefst over de zomervakantie. De favoriete accommodatie is een vakantiebungalow of appartement. Bij de buitenlandse bestemming is de strandvakantie favoriet. In Nederland scoort de dierentuin het beste als dagtripje. De meerderheid van de invullers heeft de vakantiefoto’s op een harde schijf staan en moet daar nog steeds een keer iets meedoen.

De reis naar de vaste bestemming is het type reis waarover de meeste mensen vakantaseren (36%). Als mensen over een stedentrip vakantaseren, komen er veel bestemmingen naar boven. Het meest genoemd worden Barcelona, London, Parijs en Rome. De lente is de nipte winnaar van het seizoen waarin het meest wordt gevakantaseerd op de voet gevolgd door de winter. De meeste mensen vakantaseren een aantal keren per week en doen dat bij voorkeur ’s avonds op de bank. De meerderheid (56%) boekt een vakantie tussen een half jaar en 1 maand voor vertrek. Belangrijkste hulpmiddel bij vakantaseren is de computer of tablet. Er wordt nog relatief weinig gebruikt gemaakt van kennis en informatie van verkeersbureaus. Na afloop van de vakantie legt 42% de herinneringen vast in een fotoboek.

Grote Vakantaseren Onderzoek, de uitkomsten
Grote Vakantaseren Onderzoek deel 2

8) Vakantaseren over Mooi Zutendaal
Op nummer 8 is ons bezoek aan Mooi Zutendaal beland. Dit park wordt vanaf januari 2016 een Landal GreenParks park. Wij gingen alvast op verkenning uit. We genoten van het natuurlijke gevoel van de houten Jan des Bouvrie woning en maakten een mooie trip naar Connectera. Connectera is een oude steenkolenmijn die is omgetoverd tot een natuurgebied. Met uitzichten die in Schotland en Ierland niet zouden misstaan! Kortom, Mooi Zutendaal doet zijn naam eer aan.
Vakantaseren over Mooi Zutendaal
 
9)  Vakantaseren over Kopenhagen
Op de negende plaats staat mijn verhaal over onze trip naar Kopenhagen. Als winnaar van een blogwedstrijd van Visit Denmark Nederland won ik twee overnachtingen in Ibsens Hotel. In oktober vloog ik samen met mijn dochter naar deze leuke en afwisselende stad. Het was extra leuk om dit avontuur samen met mijn tienerdochter te beleven. Hoogtepunten waren onze bezoekjes aan Street Food “papiereiland” en Tivoli in Halloween sfeer.
Vakantaseren over Kopenhagen

10) Vakantaseren over burlende herten
Ons verblijf bij Landal Miggelenberg. Een heerlijk herfstweekend op de Veluwe. Vooral de vroege ochtendwandeling waarbij we in de mist op zoek gingen naar burlende herten is me bijgebleven. Ik maakte een paar prachtige foto’s tijdens dit weekend.
Vakantaseren over Burlende herten

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.