marker wadden, zonsondergang
vakantiepark

Waarom thuiswerken in de natuur een briljant idee is?

Vakantieparken in Nederland zijn op dit moment erg populair. Het verplichte thuiswerken kan natuurlijk ook in een leuke vakantiewoning midden in de natuur. Daarom deel ik in dit artikel mijn 10 favoriete Landal GreenParks waar je prima kunt thuiswerken.

Thuiswerken bij Landal GreenParks

Door corona zijn veel mensen thuis aan het werk. Maar je kunt natuurlijk net zo goed thuiswerken in een mooi vakantiepark. Al eens aan gedacht? Dit is je kans voor een heerlijke #thuiswerkmidweek. Check meteen even de scherpste last minutes hieronder. Dan kun je binnenkort, zodra de coronaregels weer wat worden versoepeld, midden in de natuur gaan thuiswerken.

Trouwe lezers zullen niet verbaasd opkijken als ik zeg dat ik een fan ben van Landal GreenParks. Toch is het al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst bij een Landal park was. Het begint te kriebelen nu ik zelf ook al een jaar aan het thuiswerken ben. Dan kan ik net zo goed in een mooi Landal vakantiepark gaan zitten in een woning met goede wifi. Mevrouw Vakantaseren en ik kunnen dan overdag werken en als we pauze hebben of klaar zijn, naar buiten gaan en genieten we van de mooie omgeving. Onze kinderen zijn inmiddels oud genoeg om zich thuis te redden.

Mijn Landal statistieken

Waar zal ik eens heen gaan om thuis te werken? Inmiddels ben ik op heel wat vakantieparken geweest in mijn leven. Voor de lol heb ik eens becijferd hoe vaak ik bij Landal GreenParks ben geweest. Niet schrikken maar dit is in totaal al 56 keer, in 32 verschillende parken. Bij een aantal ben ik vaker terug geweest. Ik weet wel waar ik nu heen zou willen om te gaan thuiswerken bij Landal. Welk park(je) dat is, lees je aan het eind van mijn artikel.

Mijn 10 favoriete Landal GreenParks waar je kunt thuiswerken

Op basis van mijn eigen ervaringen en een beetje vakantaseren heb ik een top 10 samengesteld van Landal-parken waar je prima kunt thuiswerken. De volgorde is willekeurig, behalve de nummers 1 en 10. Bij ieder park geef ik aan wat voor mij de 3 belangrijkste pluspunten zijn. Ten slotte heb ik bijna bij alle parken links toegevoegd zodat je in eerdere artikelen meer kunt lezen over het desbetreffende park.

1. Hof van Saksen

Hof van Saksen staat in dit artikel op een verdiende eerste plaats. Niet voor niets heeft dit resort in het Drentse Nooitgedacht 3 maal mijn Vakantaseren Award gewonnen. Deze award was bestemd voor het vakantiepark waar mijn lezers het liefst over vakantaseren. En jawel, ik biecht het maar eerlijk op, daar hoor ik zelf ook bij.

vakantaserenaward, hof van saksen

Wat is het Geheim van Hof van Saksen? Ik heb dat geprobeerd te beschrijven in de artikelen die ik naar aanleiding van de Vakantaseren Award heb gemaakt. In het laatste artikel dat ik over Hof van Saksen heb geschreven, geef ik maar liefst 7 redenen om terug te gaan naar Hof van Saksen. Welke reden kies jij?

GAST! Een boek van Ronald Giphart over het geheim van Hof van Saksen

Van Bas Hoogland heb ik onlangs het boek “GAST!” ontvangen. In dit boek schetst Ronald Giphart een prachtig portret van de onlangs afgezwaaide general manager van Hof van Saksen, Roland Rozenbroek. Ik lees het boek in 1 ruk uit. Na het lezen realiseer ik me waarom Hof van Saksen mijn favoriete Landal park is. Dat heeft alles te maken met de visie en aanpak van ‘parkenfluisteraar’ Roland Rozenbroek. Het boek eindigt met een aantal lessen die ik alle vakantieparkmanagers van harte zou willen aanbevelen. Eentje springt er voor mij uit: Geen drieduizend gasten maar drieduizend keer één gast. Dat is volgens mij de kern van het geheim van Hof van Saksen.

vakantaserenaward, hof van saksen

Mijn 3 pluspunten van Hof van Saksen

 • iedere gast, klein of groot, jong of oud, dik of dun, staat centraal. Thuiswerken wordt hier een groot genoegen;
 • dit is het enige park met een uitgebreid en relevant aanbod voor tieners (spectaculaire glijbanen, 10-er lodge et cetera);
 • er zijn altijd genoeg nieuwe redenen om terug te gaan.

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf bij Hof van Saksen

vakantaserenaward, hof van saksen

2) Mooi Zutendaal

Mooi Zutendaal, kennen jullie dit mooie park in Belgisch Limburg al? Het is nog niet zo lang onderdeel van de Landal familie. Maar het is niet zomaar een vakantiepark want het heeft 2 maal op rij de Vakantaseren Award gewonnen. Zelf heb ik er een paar keer met veel plezier een weekend doorgebracht. Vooral de mooie woningen en de prachtige omgeving maken dat dit park thuishoort in mijn top 10 van favoriete Landal GreenParks waar je kunt thuiswerken.

vakantaseren, Mooi zutendaal, Narvik

Mijn 3 pluspunten van Mooi Zutendaal

 • prachtige luxe vakantiewoningen die door Jan de Bouvrie zijn ingericht;
 • veel natuur in de omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Probeer bijvoorbeeld eens het ‘blote voetenpad’. Ideaal voor fijne tochten tijdens je #thuiswerkmidweek;
 • ideale uitvalsbasis voor leuke city trips naar bijvoorbeeld Maastricht en Hasselt.

Check hier de prijzen en beschikbaarheid van een verblijf bij Mooi Zutendaal

3) Twenhaarsveld

Een van mijn persoonlijke favoriete vakantieparken is Twenhaarsveld in Overijssel. Dit zijn nog echte traditionele Landal woningen. De woningen zijn allemaal netjes gerenoveerd. Gek genoeg heb ik in dit soort relatief eenvoudige woningen het echte Landal gevoel. Gezellig, in de natuur, open haardje, de bingo et cetera.

groene bungalow, twenhaarsveld

De ruime opzet van het park en de mooie natuur in de nabije omgeving maken dat ik hier graag terug kom. Vanuit dit park rijd je in 10 minuten naar Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug wat 1 van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland is. Tijdens mijn laatste verblijf op Twenhaarsveld ontdek ik wat een groene bungalow kan doen. Ik beleef dat in 1 van de 2 woningen die een groene make-over hebben gehad. Je kunt zo ervaren hoe het is om een duurzame woning te wonen.

groene bungalow, twenhaarsveld
twenhaarveld, sallandse heuvelrug

Aardige anekdote: in het zwembad van Twenhaarsveld raakte ik de laatste keer toevallig aan de praat met een andere travel blogger die ik nog nooit in het echt had ontmoet. We hebben een gezellig gesprek gehad van Twenhaarsveld tot Thailand.

Mijn 3 pluspunten van Twenhaarsveld

 • ruim opgezet vakantiepark met veel ruimte tussen de woningen. Lekker even naar buiten tijdens je thuiswerklunch;
 • vlakbij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug;
 • ervaar in een Groene Bungalow hoe het is om in een duurzame woning te wonen.

Check hier de prijzen en beschikbaarheid van een verblijf bij Twenhaarsveld

4) Landal Reeuwijk

Over duurzame woningen gesproken, bij Landal Reeuwijk kunnen ze daar ook over meepraten. Tijdens een verblijf in een waterlodge, ontdek ik dat duurzaam ook heel leuk kan zijn. Dit vakantiepark is 1 van de duurzaamste parken in Nederland. Ik heb daar geleerd dat duurzaamheid en comfort heel goed te combineren zijn.

waterlodge, reeuwijkse plassen

Bijna alle woningen liggen rechtstreeks aan het water. Je kunt in het park boten huren en vanaf je waterlodge de nabijgelegen natuur in varen. Hier is thuiswerken absoluut geen straf!

reeuwijkse plassen, waterlodge, thuiswerken

Mijn 3 pluspunten van Landal Reeuwijk

 • comfortabele en duurzame waterlodges waar thuiswerken een genoegen is;
 • Reeuwijkse plassen op een steenworp afstand;
 • botenverhuur (kano’s en elektrische sloepen) op het vakantiepark.

Check hier de prijzen en beschikbaarheid van een verblijf bij Landal Reeuwijk

5) Miggelenberg

Het allereerste Landal park waar ik ooit ben geweest, is Miggelenberg midden op de Veluwe. Dat is nu bijna 23 jaar geleden. Daarna ben ik nog 2 x terug geweest.

Op Miggelenberg tref je de traditionele Landal woningen aan maar ook hele moderne nieuwe huizen. Ik vind ze allebei hun pluspunten hebben. De laatste keer dat ik hier ben geweest, mocht ik zo’n nieuwe woning uitproberen. En dat is me zeer goed bevallen.

miggelenberg, nieuwe woning, thuiswerken

Wat ik heel fijn vind aan dit park is dat je vanaf je woning zo het bos in wandelt. Ideaal in de herfst als je op zoek bent naar burlende herten bijvoorbeeld. Voor kleine kinderen is er veel te doen (mooie speelplekken, zwembad, animatieprogramma et cetera). Maar ook de rustzoeker zit hier goed.

Droomboom

Er is een speciale accommodatie op de Miggelenberg waar ik stiekem al jaren over zit te vakantaseren: de Droomboom! Dat is een hele luxe boomhut vlakbij de grote speeltuin. De Supermario in mij zou het zo tof vinden om daar een keer in te overnachten en ‘s morgens via de glijbaan de woning te verlaten. Vakantaseren is dromen met je ogen open, toch?

droomboom, miggelenberg

Mijn 3 pluspunten van de Miggelenberg

 • moderne ruime bungalows;
 • bosrijke park en je loopt vanuit dit park meteen het echte bos in. Tijdens een thuiswerk koffiepauze ga je bijvoorbeeld even ‘bosbaden’;
 • veel voorzieningen op het park voor jong en oud.

Check hier de prijzen en beschikbaar van een verblijf bij de Miggelenberg

6) Amerongse Berg

amerongse berg

Een ander park dat zeker in mijn top 10 thuishoort, is Landal Amerongse Berg. We hebben hier een keer een familieweekend gehad en dat is ons goed bevallen. Het is een klein park met mooie, nieuwe woningen, de meeste aan een watertje gelegen. De woningen zijn luxe ingericht en bieden veel comfort.

Vanuit je woning loop je zo naar de hei en de Amerongse berg is vanaf het gelijknamige park ook goed te bewandelen. De Utrechtse Heuvelrug is sowieso een prachtig gebied met veel kansen voor leuke uitstapjes. Dit lijkt me eerlijk gezegd vanwege de centrale ligging een ideale plek om bij Landal thuis te werken. Je hoeft niet uren in de auto te zitten om hierheen te rijden. Alleen voor kleine kinderen is hier wat minder te beleven, al is er een klein zwembad.

amerongse berg, ochtendlicht

Mijn 3 pluspunten van de Amerongse Berg

 • mooie luxe woningen in rustig park;
 • prachtige natuur in de directe omgeving;
 • centrale ligging in Nederland zodat je niet ver hoeft te reizen om thuis te werken in de natuur.

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf bij Amerongse Berg

7) Land van Bartje

Bij Land van Bartje in Drenthe ben ik helaas pas 1 x geweest. Maar toen heb ik wel een hele week op dit heerlijke park gezeten. Ik ben gek op Drenthenieren en dat kun je bij het Land van Bartje uitstekend. We hadden de mazzel dat we ook een eigen sauna in onze woning hadden en een hele ruime tuin.

land van bartje, tuin

Op het park is van alles te beleven, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Er is een mooi zwembad en bij goed weer gaat het dak open. De ligging midden tussen de Drentse bossen is ook ideaal. Kortom, Land van Bartje is een heerlijk Landal park.

Mijn 3 pluspunten van Land van Bartje

 • mooie ruime woningen met een flinke tuin (sommige woningen hebben een eigen sauna);
 • veel voorzieningen op het park, ideaal voor gezinnen met kinderen;
 • het ligt midden in de Drentse bossen, perfect voor wandelingen en fietstochten. Stel je voor, na je thuiswerkdag nog even een heerlijke fietstocht door de bossen!

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf op Land van Bartje

8) Rabbit Hill

Rabbit Hill is ook 1 van mijn persoonlijke favorieten. Het is een park waar ik al 4 maal ben geweest maar nog geen blog over heb gemaakt. Misschien wel om er voor te zorgen dat ik nog een plekje heb als ik er zelf heen wil…

Rabbit Hill is prachtig gelegen op de Veluwe. Vanaf het park loop je zo het bos in. Binnen 5 minuten rijden sta je op het Kootwijkerzand, een indrukwekkende zandverstuiving met 1 van de mooiste uitkijktorens van Nederland.

Tijdens de eerste lockdown hebben we hier in juni een weekend in een stacaravan gezeten. Die caravan gaf ons toch een beetje het gevoel van kamperen in het bos, terwijl we het comfort hadden van echte bedden, een keuken, douche en toilet. De gratis wifi was hier gelukkig uitstekend. In dit vakantiepark zijn ook stoere safaritenten waar ik wel eens zou willen overnachten. Omdat Rabbit Hill voor ons niet zo ver weg is, overweeg ik om hier snel te keren om te gaan thuiswerken.

rabbit hill, kamperen

Mijn 3 pluspunten van Rabbit Hill

 • ligging van het park direct aan natuur;
 • Kootwijkerzand en andere bijzondere heidegebieden op fietsafstand;
 • fijne stacaravans en woningen met veel vrije buitenruimte. Dankzij de gratis wifi is thuiswerken prima mogelijk.

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf op Rabbit Hill

9) Coldenhove

coldenhove

Aan Coldenhove heb ik bijzondere herinneringen. Samen met mevrouw Vakantaseren heb ik hier 20 jaar geleden het laatste weekendje samen doorgebracht voordat onze dochter is geboren. Het sneeuwde dat weekend en ik herinner me nog onze wandelingen door de maagdelijke sneeuw met verse dierensporen.

Coldenhove lijkt een beetje op Rabbit Hill en Miggelenberg. Het ligt midden in de bossen en vanaf je bungalow loop je dus zo de natuur in. Er zijn veel voorzieningen in het park voor gezinnen met kinderen. Het is best een groot vakantiepark maar je hebt toch de ruimte om je vakantiehuisje. Afstand houden is hier geen probleem.

En als natuurliefhebber vind ik de nabijheid van de Veluwezoom ideaal. Dat is toch 1 van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland. Heb je de hei daar wel eens in bloei gezien? Boek nu alvast je verblijf voor augustus zodat je die schoonheid met eigen ogen kunt zien.

inrichting coldenhove

Mijn 3 pluspunten van Coldenhove

 • ruime en bosrijke opzet van het park met fijne tuinen om de vakantiehuisjes;
 • vlakbij Nationaal Park de Veluwezoom en andere mooie natuurgebieden voor een vrije middag tijdens de thuiswerkmidweek;
 • veel voorzieningen op het park voor gezinnen met kinderen.

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf op Coldenhove

10) Marker Wadden

Last but not least, Landal de Marker Wadden. Dit is de plek waar ik op dit moment het meest over zit te vakantaseren. Het lijkt me fantastisch om hier een keer een paar dagen door te brengen om in alle rust thuis te kunnen werken. Overdag lopen er misschien nog wat mensen rond, maar ‘s avonds vertrekken de meeste mensen naar de wal. En dan zit je daar, op deze bijzondere, pas aangelegde eilanden in het Markermeer. Alsof je op de Wadden bent.

Marker Wadden, vakantaseren

Een paar jaar terug ben ik bij de opening geweest van dit nieuwste natuurgebied. Urenlang heb ik alle paden verkend, mooie vogels gespot en genoten van de heerlijke rust. Ook hier kan ik me het gevoel van Waddenwee wel voorstellen.

Vanaf dat moment fantaseer ik al over een verblijf. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden als eilandwachter voor Natuurmonumenten. Maar dan moet je er wel een hele week blijven. Heleen Verduijn deed dat en maakte de prachtige foto die bovenaan dit artikel prijkt. Een week vind ik net te lang maar een paar nachten lijkt me heerlijk. Hier zou ik tijdens deze lockdown nog graag een paar dagen thuiswerken. Jij ook?

Landal GreenParkje met 4 eilandhuisjes

marker wadden, inrichting

Dit is vast het kleinste Landal park, of moet ik zeggen parkje, dat er bestaat. Er zijn in totaal 4 eilandhuisjes die duurzaam zijn ontwikkeld. De opbrengsten ervan worden weer gebruikt voor de natuur.

Mijn 3 pluspunten van de Marker Wadden

 • weldadige rust;
 • prachtig natuurgebied in wording in Markermeer;
 • duurzame eilandhuisjes die van alle gemakken zijn voorzien waar je ongestoord kunt thuiswerken.

Check hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf op de Marker Wadden

Wat is het mooiste Landal park?

Ben je nu benieuwd wat de mooiste parken van Landal zijn? Bekijk dan het uitgebreide artikel van Parkvakanties: Wat is het mooiste Landal park?

Geen verhaal meer missen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required


Tot slot

Dit artikel heb ik op eigen initiatief geschreven. Er staan affiliate links in. Als jij via een van die links een boeking doet, krijg ik daarover een kleine provisie. Het mooie is dat het jou niets extra’s kost! De meeste foto’s zijn van mezelf. Een deel van de foto’s is afkomstig van de beeldbank van Landal GreenParks. Het gaat om de foto’s bij Rabbit Hill, Coldenhove, Miggelenberg, en enkele foto’s van Amerongse Berg en de Marker Wadden. De leadfoto is gemaakt door Heleen Verduijn. Zij verbleef als eilandwachter op de eilanden. De eindredactie van dit artikel is gedaan door Astrid van Unen van U-producties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.