bucket list
bucket list

De allereerste ‘Not on my bucket list’ bingo

De meesten van ons hebben er wel 1, een bucket list. Dat is een lijst met dingen die we willen doen voordat we doodgaan. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw ‘Not on my bucket list’? Zijn er ook veel dingen die mensen absoluut niet willen doen? Dat zocht ik voor je uit. Dit artikel sluit ik af met 10 leuke tips met inspiratie voor jouw ultieme bucket list.

Wat is een bucket list?

Een bucket list is een lijst met dingen die je gedaan wil hebben voordat je dood gaat. Het is afgeleid van de uitdrukking ’to kick the bucket’ dat doodgaan betekent. In het Nederlands wordt het ook wel de ‘loodjes lijst’ vernoemd wat verwijst naar de uitdrukking ‘het loodje leggen’.

De meesten van ons hebben wel zo’n afvinklijstje. Dat geldt voor mij ook. Daarom heb ik 2016 een artikel geschreven over mijn eigen ‘loodjeslijst‘. Twee jaar geleden kon ik het Noorderlicht afvinken (WAUW) en twee weken terug hoorde ik voor het eerste burlende herten. In dat artikel heb ik er een leuke bingo van gemaakt. Maar ik zie nu dat ik er nog steeds een hoop te gaan heb, kan er pas 2 afvinken.

Not on my bucket list

Deze week bedenk ik: zijn er dingen die heel veel mensen juist niet leuk vinden om te doen? Ineens is het idee van de ‘Not on my bucket list’ geboren. Op twitter (#notonmybucketlist) vraag ik het aan mijn volgers en ik word overspoeld met reacties! Blijkbaar slaat deze bucket list met een knipoog aan. Daarom vind ik het leuk om hier weer een bingo van te maken, een lijst met dingen die de meeste mensen absoluut niet willen doen voor dat ze dood gaan.

Bungeejumpen springt eruit

bungee jumping bucket list

Ik hou eerst ook nog een kleine twitterpoll om te kijken welke activiteiten jullie bovenaan jullie ‘Not on my bucket list’ zetten. Het antwoord is duidelijk, bungeejumpen springt er voor de helft van de mensen uit. Dat geldt ook voor mij.

not on my bucket list bingo

De ‘Not on my bucket list’ bingo

Je kunt de ‘Not on my bucket list’ bingo hier downloaden zodat je zelf kunt gaan afvinken Het werkt echt! Probeer het maar het eens uit. Ik zou het wel grappig vinden als je jouw resultaat online op twitter of instagram deelt met #notonmybucketlist.

Zelf kan ik ruim de helft doorkrassen! Bij een vol rijtje of volle kaart mag je jezelf belonen door op eigen kosten een van de leuke tips hieronder te bestellen of inspiratie op te doen bij andere collega-bloggers. Zodat je lekker kunt gaan vakantaseren over jouw ultieme lijst.

not on my bucket list

10 leuke tips om te vakantaseren

Dit is natuurlijk de ultieme tijd om te fantaseren over jouw ultieme bucket list. Dankzij corona kunnen we voorlopig niet reizen, alleen in ons hoofd. Met vakantaseren kom je overal en daarom geef ik je ter afsluiting van dit artikel 10 leuke tips om lekker te vakantaseren.

1) Bucket list reizen

In dit inspirende boek van Marloes de Hooge vind je de 25 mooiste reizen die je volgens Travelvalley ooit gemaakt moet hebben. Ik heb dit boek al eens geadviseerd in een artikel over inspirerende boeken. Dromen maar!

Travelvalley, vakantaseren, Inspirerende boeken

2) Nederland bucket list: 50 dingen die je gedaan wil hebben

vakantaseren bucket list

Vrije Meid Suzanne van Duijn stelde deze leuke Nederland bucket list samen: 50 dingen die je gedaan wil hebben. Als ik ga turven, kom ik in totaal tot 22. Dus ook in Nederland heb ik nog genoeg te doen!

3) Bucket list romantisch weekendje weg

Bijzonder plekje vakantaseren

Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje selecteerde de 25 meest romantische overnachtingsplekken in Nederland en België. Wat een bijzondere plekjes zitten daar tussen!

4) De 101 mooiste plekken van Italië

Italië is 1 van de mooiste landen in Europa. Saskia van Ciaotutti maakte een heerlijk overzicht van de 101 mooiste plekken van Italië. Eerlijk is eerlijk, hier kan ik zelf ook echt uren over vakantaseren! Hoe zou je dat woord eigenlijk in het Italiaans vertalen? Iemand?

italie bucket list

5) Krassen, krassen en nog eens krassen op de wereld krasmap

wereldkaart scratch map

Met deze krasmap kun je heerlijk de bestemmingen die je al gedaan hebt weg krassen. Hoeveel landen blijven er nog over? Ik kan er inmiddels al zo’n 50 weg krassen. Er blijven er gelukkig genoeg over.

6) Ultieme bestemmingen: de top 500 van beste plekken op aarde

Als ik aan vakantaseren denk, zie ik de reisgidsen van Lonely Planet voor me. Lonely Planet heeft een prachtig boek uitgebracht met de top 500 van beste plekken op aarde. Gegarandeerd uren wegdromen!

7) The Bucket list, de film

Heb je hem nog niet gezien? Dan moet je hem zeker gaan kijken. In deze film maken de doodzieke Morgan Freeman en Jack Nicholson samen een lijst met dingen die ze nog willen doen voordat ze doodgaan. Ze gaan daarna de wereld in voor het avontuur van hun leven. Het is een ontroerende film met een verrassende einde.

8) Bucket list citytrips

bucket list city trips vakantaseren

Vers van de pers! Reisblogster Marloes de Hooge van Travelvalley maakte ook een prachtig boek met de 25 mooiste city trips die je ooit gedaan moet hebben. Naar welke stad zou jij graag afreizen?

9) De beste bucket list reistrips van Droomplekken

droomplekken vakantaseren

Droomplekken is 1 van de populairste reiswebsites van Nederland van reisjournalist Corno van den Berg. Meer dan 8000 lezers hebben op zijn site hun favoriete bucket list reistips aangevinkt en op hun persoonlijke lijst gezet. Het resulteert in een top 1617!!! Vakantaseren maar!

10) Het bucket list boek voor een groene wereld

Last but not least. Tijdens het schrijven realiseer ik me dat ik met vakantaseren jullie inspireer om te fantaseren over reizen. Maar ik wil ook graag dat we met elkaar af en toe stil staan bij de wereld om ons heen. Dit inspirerende boek van Elise de Rijck bevat 150 dingen die je kunt doen om de wereld te redden. Een waardige afsluiter van deze 10 tips vind ik.

ReizenReizen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required


Samenwerking

Dit artikel is in samenwerking met een aantal mensen tot stand gekomen. Ik dank Corno van den Berg (Droomplekken), Saksia Balmaekers (Ciaotutti), Marloes de Hooge (Travelvalley), Suzanne van Duijn (Vrije Meid) en Marleen Brekelmans (Bijzonder Plekje) voor hun medewerking. De foto’s waar zij opstaan heb ik met hun toestemming gebruikt. Het copyright ligt bij hen. In dit artikel staat een paar foto’s van de rechtenvrije site Pexels.com (cruiseschip, wereldkaart, bungeejumpen). De andere foto’s zijn van mezelf. Het copyright daarvan ligt bij mij. In dit artikel staan ook affiliate links. Als jullie via zo’n link iets bestellen, krijg ik daarvan een kleine provisie. Het mooie is dat het jou niets extra’s kost!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.