vertellis feestdagen
Actief,  gezin,  Gezinsvakantie

Vertellis, een spel voor échte connectie in je leven

Vertellis is een kaartspel met inspirerende vragen en tijd offline voor het hele gezin of samen met goede vrienden. Ik probeer het spel een week lang uit en leg in dit artikel uit waarom ik dit een echte aanrader voor jou vind.

Vertellis, een vragenspel voor mooie gesprekken

Nadat ik een artikel heb geschreven over 5 leuke nieuwe spelletjes, krijg ik een reactie van iemand op twitter. Ze heeft een leuke spelletjestip voor me: Vertellis.

Vertellis is het ultieme vragenkaartspel dat zorgt voor een nog hechtere band met de mensen om wie je geeft, lees ik op internet. Daar wil ik meer van weten dus ik bestel zo’n spel. Er zijn verschillende varianten. Mij spreekt de gezinseditie aan. Dit lijkt me wel een leuk spel om met mijn gezin te gaan doen. Wij zijn gek op spelletjes en staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Een week aan de slag met de kaarten

Al binnen een dag is het doosje binnen, een doosje met wat kaartjes erin. Is dat alles? In eerste instantie ben ik wat teleurgesteld en leg ik het spel opzij. Na een paar dagen, zie ik het weer liggen en lees ik de gebruiksaanwijzing. “Willen jullie dit een keer proberen?” vraag ik aan mijn vriendin en twee tienerzonen. Ik zie ze zuchten maar voor mij willen ze het dan wel proberen. Daarom spreken we af om bij het eten iedere dag een paar kaartjes te doen. Na een week zullen we kijken wat we ervan vinden.

Hoe werkt het?

Vertellis is in de basis heel simpel. Het is een doosje met kaarten waarop vragen staan. Die vragen kun je om de beurt beantwoorden. Sommige vragen mag je aan iemand naast je of iemand naar keuze stellen. Bij andere vragen kun je ook punten verdienen als je kunt raden, wat de ander vindt of denkt. Niet meer en niet minder, heel simpel. En dan nu aan de slag.

“Wat heb of had je altijd al aan je ouders willen vragen?”

Al snel krijgen we er lol in. De vragen in het spel zijn een startpunt voor leuke gesprekken. Op 1 van de eerste avonden, komt de volgende vraag voorbij: “Wat heb of had je altijd al aan je ouders willen vragen?”. Bij deze vraag gaat mijn jongste zoon helemaal los. Hij vraagt me het hemd van het lijf. Ik ontdek dat ze eigenlijk heel weinig weten van mijn jeugd en vertel graag over wat mij bezig hield toen ik hun leeftijd had. De maaltijd vliegt voorbij maar we blijven zeker een half uur langer zitten vanwege deze vraag.

vertellis

Een nieuwe traditie, mooie gesprekken aan tafel

Al snel ontstaat er een nieuwe traditie. Dat is overigens ook 1 van de vragen: “welke nieuwe traditie zou je willen introduceren in je gezin”. Dagelijks pakken we bij het eten het doosje met de vragen erbij en doen een paar vragen. Eerlijk gezegd verbaast het me dat mijn tienerzonen dit zo leuk vinden want wat is dit nu eigenlijk? Een doosje met wat kaartjes. Maar het gaat niet om dat doosje, het gaat om de mooie gesprekken die we me elkaar hebben dankzij de vragen. Er komt geen telefoon bij aan te pas. Heerlijk om dankzij de inspirerende vragen offline bezig te zijn als gezin. Nadat we dit een week hebben gedaan, weten we het zeker, dit houden we er in. Een nieuwe traditie in ons gezin is geboren.

vertellis, spelletje

Mag ik alvast even kijken naar de vraag van vanavond?”

Als we dit spel een paar dagen spelen, moet mijn vriendin even iets vertellen. Mijn jongste zoon heeft haar die ochtend gevraagd of ze denkt dat ik het goed vind als hij alvast naar de vragen voor die avond kijkt. Dat vind ik erg leuk om te horen. Na de aanvankelijke aarzeling zijn mijn kinderen net zo enthousiast als ik. Ze vinden het echt oprecht leuk om over zichzelf te vertellen en veel meer van ons te weten te komen.

Vertellis gezins-editie, ouders en kinderen

Er zijn verschillende varianten van de kaartspelen van Vertellis maar er is voor ieder wat wils. Wij hebben nu in afgelopen week de gezinseditie gespeeld, geschikt voor ouders en kinderen. Ik vind het een aanrader omdat je dankzij dit vragenkaartspel echt mooie gesprekken hebt. Wij doen het dagelijks tijdens het eten omdat dit eigenlijk vaak het enige moment op de dag is dat we allemaal samen zitten. Maar je kunt er natuurlijk ook speciaal voor gaan zitten in plaats van tv-kijken of als een zombie op je telefoon staren.

Speciale feestdageneditie

Er is ook een speciale feestdageneditie van Vertellis. Ideaal om aan met Kerst of aan het eind van het jaar met elkaar te spelen. Samen terugblikken op het afgelopen jaar. Zo komt er in plaats van het schransen weer een kans voor saamhorigheid en verbinding. Deze feestdageneditie kunt je met zowel je gezin als met vrienden spelen. Een paar voorbeelden van vragen van deze editie zijn: “Wat heb je niet bereikt wat je wel had willen bereiken?en “Wat ga jij doen wat niemand van je verwacht?“. Laat de mooie gesprekken maar komen.

Mijn tip voor de feestdagen, Vertellis via zoom

Voor veel mensen zullen de feestdagen anders verlopen dan normaal. Families kunnen door corona niet meer bij elkaar komen. Daar heb ik een leuke tip voor. Bestel de Vertellis Feestdageneditie en plan tijdens de Kerst een Zoom-meeting in met je familie en speel de feestdageneditie online met elkaar. Iedereen mag meedoen. Wij gaan het met onze familie op mijn initiatief ook proberen. Ik denk dat het een Kerst wordt, die we niet snel gaan vergeten.

Andere mooie cadeautjes van Vertellis, de Chapters

vertellis, chapters

Naast deze twee spellen, zijn er nog andere mooie Vertellis cadeautjes te koop. Bijvoorbeeld de Vertellis Chapters. Het populaire initiatief Vertellis Chapters is een combinatie tussen een dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Dit succesvolle wapen tegen stress leert je bewuster te leven en positiever te worden. Een offline zelfreflectie moment om meer uit je dagen te halen. Een origineel cadeau om aan je partner of goede vriend(in) te geven met de feestdagen denk ik dan. Er is zelfs een relatie-editie, een vragenkaartspel voor een nóg betere relatie!

Vertellis een aanrader

vertellis, vragenkaartspel

Nadat we Vertellis een week lang hebben uitgeprobeerd, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik je dit kaartspel erg kan aanraden. Mijn oudste zoon zegt over het spel: “het is leuk om meer van elkaar te weten te komen. Daardoor kom je dichter bij elkaar.” Hij slaat de spijker op zijn kop. De interessante en intrigerende vragen zorgen voor boeiende gesprekken en leuke onderwerpen binnen het gezinsleven. Iedereen komt aan het woord!

Vertel ‘s, denk je dat dit iets voor jullie is?

In de toekomst meer van dit soort leuke artikelen? Abonneer je op de Vakantaseren Nieuwsbrief

* indicates required


Samenwerking

Ik heb dit artikel op eigen initiatief geschreven en het spel verdiend door een aantal opdrachten uit te voeren in de community van Vertellis. De foto’s heb ik met toestemming van Vertellis gebruikt. Behalve de foto met het kaartje in close-up. Die is van mezelf. In dit artikel staan affiliate links. Als jij via die link iets bestelt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Het mooie is dat het jou niets extra’s kost. Win-win dus.

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.