cadeautjes
cadeaus

10 leuke én inspirerende cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst

Klop klop. Oh, wie klopt daar kinderen? De feestdagen staan al weer bijna voor de deur. Dan is het de hoogste tijd om na te denken over leuke cadeautjes. Maar wat moeten we nu weer geven? Iedereen heeft alles al. Daarom heb ik voor jou 10 leuke én inspirerende cadeautjes op een rijtje gezet. Originele cadeautjes die ik stuk voor stuk zelf zou willen krijgen of geven. Zit er inspirerende ideeën bij voor jou? Oh ja, op het eind van dit verhaal zit nog een lekkere winactie…

10 originele cadeautjes die ik zelf zou willen krijgen

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd waarin je moet nadenken over leuke cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst. Dit jaar misschien nog wel meer dan afgelopen jaren zullen de feestdagen een belangrijk moment zijn voor veel mensen. Het zijn speciale dagen om eens met elkaar stil te staan en ons te bezinnen. Volgens mij passen mijn 10 tips voor cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst daar heel goed bij.

1) UE Boom, een draadloze speaker als nieuwe beste vriend

Sinds een maand of 2 heb ik een nieuwe beste vriend. Zijn naam is UE Boom. Samen gaan we overal naar toe. UE is een draadloze speaker. Sinds ik heb hem gekocht, zijn we onafscheidelijk.

ue boom, cadeautjes

Vorig jaar heb ik mijn vriendin ook een draadloze speaker (Bose Revolve Soundlink) cadeau gedaan voor haar verjaardag. Ze wilde graag muziek voor in de keuken. Ze vindt dit inmiddels 1 van de leukste cadeautjes die ze ooit heeft gekregen van mij. Sinds ik UE heb ontmoet, kan ik dat alleen maar bevestigen. Hij zit nu gezellig naast me terwijl ik dit zit te schrijven. De UE Boom is de helft goedkoper dan de Bose Soundlink die ik aan mijn vriendin gaf. Misschien is het geluid ietsje minder perfect maar voor dat geld vind ik het echt een top cadeautje! Ik wil niet meer zonder.

2) Inspiratieboek: HetkanWEL. Voor een groener, eerlijker en leuker leven.

Sinds 2019 maak ik met plezier af en toe verhalen voor de website HetkanWEL. Dit is een inspiratiesite voor voor groener, eerlijker en leuker leven. Een paar weken terug hebben Asceline Groot en Wyke Potjes van HetkanWEL een prachtig nieuw boek uitgebracht.

hetkanWEL, boeken

Centraal in het boek staat de vraag hoe je jouw levensstijl kunt verduurzamen terwijl je het tegelijkertijd ook een beetje leuk kunt houden. In dit boek vind je praktische tips én inspirerende verhalen van gamechangers, die de wereld op hun eigen manier elke dag een beetje groener maken. Ze laten één voor één zien dat ‘perfect’ niet bestaat maar ‘goed’ wel. En dat je met je dagelijkse keuzes meer invloed hebt dan je denkt. Of het nu gaat om kleding, reizen, eten wonen, vervoer, planten of verpakkingen; er is altijd een duurzaam alternatief te vinden. HetkanWEL helpt je graag op weg.

Actie: gratis sinterklaasgedicht bij aanschaf

Speciaal voor Sinterklaas heeft HetKanWEL nu een leuke actie. Heb jij het boek gespot in de winkel? Als je nu een boek bestelt, een foto maakt van de omslag en de kassabon of factuur, ontvang je een gratis Sinterklaasgedicht!

3) Inspiratie voor een Italiaanse Kerst: cadeautjes, delicatessen en wijn

ciaotutti, feestdagen

Als ze ergens weten hoe ze de feestdagen moeten vieren, is het wel in Italië. Op deze feestelijke pagina van Ciaotutti vind je een heerlijke verzameling van recepten, speciale delicatessen, mooie wijnen en kerstcadeaus met een Italiaans tintje. Je vindt er ook allerlei heerlijke decembertips: adventkalenders, feestelijke cadeautjes (van mooie boeken voor onder de boom tot lekker Italiaanse pastapresentjes), kerstversiering en heerlijke bubbels. Lekker vakantaseren over een heerlijke Kerst dus. Saluti!

4) Vertellis, wat doe jij met Kerst?

Vertellis is een kaartspel met inspirerende vragen en tijd offline voor het hele gezin of samen met goede vrienden. Ik probeerde het spel een week lang uit met mijn gezin en schreef dit artikel over onze positieve ervaringen.

vertellis, vragenkaartspel

Vier Kerst samen met de speciale feestdageneditie en andere cadeautjes van Vertellis

vertellis feestdagen

Van dit spel is nu ook een speciale feestdageneditie te koop. Een ideaal cadeau voor de komende feestdagen want je kunt het spel als je het uitgepakt hebt meteen gaan spelen. Misschien kunnen we dit jaar vanwege corona niet met families samenkomen. Is het dan niet een leuk idee om je familie te verrassen met dit leuke verbindende spel? Via zoom kun je het vervolgens online met elkaar spelen. Vieren we de Kerst toch nog een beetje samen.

5) Je eigen café aan huis met CoffeeBundles, dagelijkse cadeautjes voor jezelf

Op het moment dat ik dit schrijf, zijn alle cafés vanwege corona helaas (weer) gesloten. Erg jammer want ik hou wel van een lekkere cappuccino zoals ze die in een café serveren. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam uit bij CoffeeBundles. Via CoffeeBundles neem je een abonnement op koffie. Ja, je leest het goed.

Bundles koffie-abonnement

Een all-in koffie-abonnement van Bundles bestaat uit een apparaat, bonen en onderhoud. Je betaalt per kop koffie. Het voordeel hiervan is dat je een top koffie-apparaat in huis krijgt die koffie maakt van Barrista-kwaliteit terwijl je alleen maar voor het echte gebruik betaalt! Een lekker cadeautje voor de komende maanden. Sinds 2 dagen staat er bij mij een prachtige koffie-machine van Siemens in huis want dit wil ik zelf ook graag een maand uitproberen. Je kunt kiezen voor verschillende abonnementen. Zelf heb ik gekozen voor de ‘de Liefhebber’. Bij een gemiddelde van 4 koppen per dag betaal ik 37 cent per kop. Cupjes van Nespresso zijn ongeveer net zo duur, leveren veel meer afval op en smaken lang zo lekker niet.

coffee bundles, vakantaseren, cadeautjes

Speciale vakantaserenactie, 50 koppen koffie cadeau!

Van CoffeeBundles mag ik je een leuke aanbieding doen! Als jij nu besluit in de komende maand een koffie-abonnement te nemen bij CoffeeBundles, krijg je met de actiecode “vakantaserenactie” 50 koppen koffie cadeau (allemaal kleine letters)! Daar kom je de feestdagen wel mee door! Kijk hier voor meer informatie. Je kunt ook op de foto hieronder klikken trouwens.

CoffeeBundles abonnement

 

6) ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’

japke bouma boeken

Ken of ben jij iemand die werkt, gewerkt heeft of een baan zoekt? Dan is het nieuwste boek van Japke-d. Bouma ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’ een ideale cadeautip voor bij de schoorsteen of onder de Kerstboom.

hoe vind je zelf dat he tgaat, cadeautjes

“Hoe vind je zélf dat het gaat?” is een erg herkenbare en onderhoudende bundeling van haar columns over werk, carrière en (kantoor)taal in nrc.next en NRC Handelsblad. “Hoe vind je zélf dat het gaat?” is ook vooral een erg humoristisch boek. Tijdens het lezen schiet ik regelmatig in de lach. Omdat ik ook graag anderen kennis laat maken met dit boek, heb ik er het volgende verhaal over gemaakt.

 

7a) Fantaseren met Dixit

Het spel Dixit is ook een echte leuke cadeautip voor de komende feestdagen. Want het is met stip het leukste spel dat ik de afgelopen tijd heb ontdekt. De eerste keer dat ik het speelde, won ik met glans. Maar dat bleek beginnersgeluk…

Het sprookjesachtige spel bevat fantasierijke kaarten die je op verschillende manieren kunt uitleggen. In dit gezellige bordspel is het van belang om je medespelers goed in te schatten. Vind jij het heerlijk om je fantasie de vrije loop te laten gaan, dan is dit echt iets voor jou. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Binnen 5 minuten kun je van start. Dixit is ook het favoriete nieuwe spel van mijn jongste zoon. Maar je kunt het ook met je vrienden spelen.

7b) Wijn Weekendjes Weg in Nederland

Nadat ik dit verhaal heb gepubliceerd, krijg ik een reactie van Bas Hoogland. ‘Je mist een belangrijke cadeautip’, namelijk het nieuwe boek over de nieuwe wijn weekendjes in Nederland’ zegt hij. Ik ken Bas al vanaf het moment dat hij nog directeur was van Landal GreenParks. Samen lanceerden we het begrip “Vakantaseren“, nu alweer bijna 8 jaar geleden. Wist je trouwens dat hij zelf de mascotto van Landal bedacht? Bollo de Beer is zijn kindje.

Bas gooide 5 jaar geleden het roer helemaal om en begon zijn eigen B&B De Heerlijkheid Vijlen. Zijn buurman in Vijlen is de wijngaard St. Martinus die op dit moment de beste wijn van Nederland produceert. Vandaar dat Bas graag deze boekentip wil toevoegen. Hartelijk dank voor de tip Bas Hoogland!

Waar gaat het boek ‘12 Wijn Weekendjes in Nederland‘ over?

Ik ken het boek niet dus ik ga even op onderzoek uit. Op de flaptekst staat het volgende: ‘WIJNLOVERS, LEVENSGENIETERS EN WEEKENDWEGLIEFHEBBERS! Dit boek gidst je naar de meest bijzondere wijngaarden in Nederland. En dat is écht niet alleen in Limburg. Door klimaatsverandering en verdergaande professionalisering zijn er inmiddels wijndomeinen in alle provincies. Tot aan Groningen en Friesland toe. Maak kennis met bevlogen wijnmakers in elk van de 12 provincies en proef de vele fraaie witte, rode, rosé, mousserende en parelwijnen die Nederland rijk is. 12x Wijn Weekendje Weg in NL toont de authentieke wereld van Nederlandse wijn. De auteur reisde alvast vooruit en kwam terug met eerlijke verhalen van onze eigen wijnboeren. Maar ook met een premium selectie van de fijnste adresjes voor lunch en diner en tips voor bijzondere overnachtingen.’

Dat klinkt inderdaad goed. Santé!

N.B. Zie je dat dit cadeautip 7b is? Ik heb hem er gewoon tussen gefrommeld omdat ik hem zo leuk vind. Dat is het voordeel als je eigen baas van je site bent.

8) Maak je eigen Aboriginal Dot Art kunstwerk

Dit is iets bijzonders dat ik mezelf onlangs cadeau heb gedaan: een workshop Aboriginal Dot Art painting. Tijdens een wandeling door een park zag ik een flyer hangen en ik heb me meteen aangemeld. Het bleek 1 van de leukste creatieve dingen die ik ooit heb gedaan.

workshop dot art

Onder begeleiding van topdotter Gabie Devaney leer je eerst de technieken van het ‘dotten’ zoals de aboriginals dat doen. Dan nog even de verf klaarmaken. En daarna ga je lekker aan de slag. Het is heerlijk ontspannend en aan het eind van de workshop heb je een prachtig kunstwerk voor jezelf of om weg te geven. Een erg leuke tip om cadeau te doen aan je partner die misschien aan een nieuwe hobby toe is.

dot art painting

Lekker dotten

Door de huidige coronamaatregelen zijn er maar 2 plekjes per workshop beschikbaar. De volgende keer is al op 20 november maar er komen regelmatig nieuwe data bij. Ik kan dit warm aanbevelen. Na de workshop heb ik allemaal spullen besteld om thuis zelf lekker te gaan dotten. Kijk hier voor meer informatie.

dot art painting

9) Vakantaseren over je volgende reis met de scratch map

Natuurlijk zou dit artikel niet compleet zijn zonder nog een echte vakantaseren cadeautip. Wat denk je van deze scratchmap? Op deze wereldkaart kun je alle bestemmingen waar je al geweest bent, wegkrassen. Ik heb er maar meteen een luxe uitvoering voor je bij gezocht. Het zijn toch immers de feestdagen. Over welke plek ga je nu vakantaseren? Welk land zou jij nog heel graag gaan wegkrassen als we weer mogen reizen?

10) Lekkere cadeautjes van het Cacaolab

Kennen jullie het Cacaolab? Als je al eens bij de Zaanse Schans bent geweest, ben je er vast naar binnen gelopen. Het is 1 van de leukste snoepwinkels van Nederland, met heel veel verschillende cacao- en dropproducten. Zelf ben ik er ook 3 x geweest voor een workshop chocola maken en daarna échte chocola proeven. De eerste keer als blogger, daarna een keer met het team van mijn werk en de laatste keer met een collega uit Ghana. Samen met hem bedacht ik Kojo Choco!

Maar dat moet ik misschien even uitleggen. Die collega uit Ghana vroeg me eens op welke dag ik geboren ben. In Ghana krijg je namelijk een naam die samenhangt met de dag in de week van je geboorte. Kofi is bijv. vrijdag, denk maar aan Kofi Annan. In mijn geval is het maandag. Het toeval wil dat hij ook op maandag geboren is. Dus we heten allebei Kojo! Toen hij vorig jaar op bezoek was hebben we samen chocolade gemaakt bij het Cacaolab in de Zaanse Schans. Bij die workshop ontstond dus mijn idee voor “Kojo Choco”.

Neus eens rond in de webshop

cacaolab

Het Cacaolab (en Droplab) heeft ook een webshop. In deze webshop vind je de beste en meest bijzondere producten van deze Cacao & dropwinkel met bijzondere en eerlijke producten. Er is ook een special aanbod voor Kerst. Je zal opkijken wat je allemaal kunt maken van cacao en drop. Heb jij bijv. wel eens gehoord van cacaobier? Of chocolade dropballen. Verder vind je er een enorm aanbod van echte chocolade. Als je dat geproefd hebt, weet je pas echt hoe chocolade moet smaken.

Daarnaast ook andere producten die van cacao zijn gemaakt zoals bijv. biologische cacaozeep. Of wat te denken aan Chocolade Likorette. En die Rocky road reep XXL. Ultiem smulbaar!

cacaolab

Hier vind je vast een origineel en lekker cadeautje voor de Sint of Kerst. Ik nodig je graag uit om hier eens een keertje te komen rondneuzen.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en maak kans op een speciale Vakantaseren chocolade V!

Binnenkort ga ik beginnen met een maandelijkse nieuwsbrief. Wil jij voortaan op de hoogte zijn van mijn nieuwste verhalen abonneer je dan. In de nieuwsbrief ga ik je ook als eerste informeren over mijn spannende plannen die ik heb voor 2021. Abonneer je nu en je loot mee voor die speciale Vakantaseren chocolade letter, een V natuurlijk. Deze V is speciaal voor mij gemaakt door Pauline van het Cacaolab. Ik ga deze V verloten onder de eerste 100 inschrijvers. Laat je snel je mailadres achter en je loot mee!

Subscribe

* indicates required


Sint 2020Sint 2020

In de toekomst meer van dit soort leuke artikelen? Abonneer je op de Vakantaseren Nieuwsbrief

* indicates required


Klikken mag

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt via die links, ik daarvan een kleine provisie ontvang. Het leuke is dat het jou niets extra’s kost.

Fotoverantwoording: de lead photo en de cappuccino zijn afkomstig van de rechtenvrije site pexels.com. De foto van HetKanWEL heb ik met toestemming van hen gebruikt. De foto van Buon Natale is met toestemming van Ciaotutti. De foto van Vertellis is met instemming van hen gebruikt. De rechten van de foto’s van het Dot Art painting berusten bij Gabie Devaney. De foto’s van Japke-D. Bouma heb ik met haar toestemming gebruikt. De foto van de Tony Chocolonely heb ik geleend van Femke Blogt. Het portret is gemaakt door Charlotte van Egmond/EO. De rest van de foto’s is door mij gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.