coffeebundles, koffie-abonnement
duurzaam vakantaseren

7 redenen waarom een koffieabonnement van CoffeeBundles een goed idee is

Een maand lang heb ik een koffieabonnement uitgeprobeerd en dat is me uitstekend bevallen. In dit artikel geef ik je 7 redenen waarom ik vind dat een koffieabonnement van CoffeeBundles een goed idee is.

Koffie als primaire levensbehoefte

Nadat mijn Nespresso-apparaat eerder dit jaar is gesneuveld, ga ik regelmatig naar een café voor een lekkere cappuccino. Zo goed als koffie in een café smaakt, kan ik hem thuis niet maken zonder goed apparaat. Maar ik heb geen zin om zoveel geld neer te tellen voor een nieuw koffiezetapparaat. En met Nespresso ben ik wel klaar. Voor mij is koffie een primaire levensbehoefte. Hoe zit dat bij jou?

CoffeeBundles abonnement

Als de overheid half oktober ineens de cafés sluit vanwege de coronapandemie, zit ik met een groot probleem. Hoe kom ik nu aan lekkere koffie?

Koffieabonnement van CoffeeBundles

Een crowfundingactie van Bundles brengt me op een idee. Als crowdfunder zie ik wel muziek in de trendverschuiving van bezit naar circulair gebruik. CoffeeBundles biedt mensen de mogelijkheid een koffieabonnement af te sluiten. Dat abonnement bestaat uit een goede koffiemachine, een automatische aanvoer van verse koffiebonen en onderhoud. Je betaalt alleen de koppen koffie die je drinkt. Een mooi duurzaam concept dus ik koop een obligatie en leg ook maar meteen contact met het bedrijf.

“Kan ik jullie abonnement eens een maand uitproberen?” vraag ik. “Als het me bevalt, schrijf ik er een artikel over. Als het me niet bevalt, stuur ik hem weer gewoon terug”. Ik krijg snel een positief antwoord. Het wordt een proefabonnement van een maand, iedereen kan trouwens bij CoffeeBundles vrijblijvend een proefabonnement aangaan van twee maanden. Jij ook! Het kost me niet meer dan €50,- borg die ik weer terug krijg als ik binnen 2 maanden besluit te stoppen.

Een maand uitproberen

Een paar dagen later staat er een koerier voor de deur met onze nieuw logé. Het is een prachtige koffiemachine, een Siemens EQ6 (winkelwaarde €799,-). We kunnen niet wachten om hem uit te pakken en in gebruik te nemen. Naast de machine hebben we ook 4 zakken met verschillende verse Moyee koffiebonen gekregen.

koffie-abonnement, coffeebundles

Het installeren is even uitzoeken maar de instructie die erbij is geleverd, spreekt voor zich.

SmartPlug en Bundles Buddy

Hoe weet CoffeeBundles nu hoeveel koffie ik precies drink? Daar hebben ze een slimme oplossing voor bedacht. Je krijgt een zogenaamde SmartPlug. Die weet hoeveel stroom je gebruikt aan de hand van het aantal koffiezettingen en dat wordt via die slimme stekker en een kastje (de zogenaamde Bundles Buddy) bij je router doorgegeven. Als je wil weten hoeveel koppen je hebt gedronken, kun je dat ook zelf nagaan. Het is gewoon simpel terug te vinden in het menu. Wij hebben in deze eerste maand 214 koppen koffie gemaakt. Dat is dus gemiddeld 7 per dag.

Klaar voor gebruik, de eerste kop!

Na ongeveer een uurtje installeren en de gebruiksaanwijzing goed doornemen, kunnen we onze eerste kop koffie gaan zetten. Zelf drink ik graag cappuccino dus we installeren ook de melkopschuimer. Water er in, melk in de bijgeleverde beker, verse koffiebonen erin en we zijn klaar voor gebruik. Als ik op start druk, begint de machine verse bonen te malen. Een heerlijk geluid. Daarna begint de melkopschuimer te stomen en even later komt er warme melk in de kop. Tenslotte volgt de vers gezette koffie. Het resultaat is een heerlijke cappuccino, net zo lekker als in een café. Eigenlijk lekkerder want deze is stukken goedkoper.

Deze logé mag blijven

Al heel snel weten we het zeker; deze logé mag blijven na de proefmaand. Voor deze beslissing hebben we geen maand nodig. De koffie smaakt perfect, de koffiemachine is zeer simpel te bedienen en de prijs per kop koffie is vele malen lager dan in een café. Als we gemiddeld 7 koppen per dag gaan drinken, betalen we daar thuis net zoveel voor als voor 1 cappuccino in een café.

Een huiskamercafé

Met de komst van de Siemens EQ6 voelt het alsof we ons eigen café in huis hebben. Ook mijn kinderen vinden het leuk om een latte macchiato te ‘bestellen’ om indruk te maken op hun vrienden.

Inmiddels ben ik een maand verder. En de logé is inderdaad van harte welkom om te blijven. Ik vind het zelfs zo’n leuke verwensuggestie voor jezelf dat ik het opneem als idee in mijn artikel met 10 inspirerende cadeautjes voor de feestdagen. Op basis van mijn eigen ervaring geef ik je nu 7 redenen waarom een koffieabonnement van CoffeeBundles in mijn ogen een goed idee is.

1) Echt lekkere koffie

Zelf drink ik koffie omdat ik het lekker vind. Sinds een jaar drink ik decafé en ik wist eerlijk gezegd niet dat die net zo lekker kan smaken als gewone koffie. De vers gemalen koffie uit deze koffiemachine smaakt gewoon echt goed. Je kunt zelf de sterkte instellen en je hebt verschillende keuzes zoals gewone koffie, espresso, latte macchiato, cappuccino etc. Deze koffie is gewoon net zo lekker als in een café.

koffie-abonnement, coffeebundles

2) Gebruiksgemak

De Siemens EQ6 koffiemachine is zeer gebruikersvriendelijk. Als ik water of bonen moet bijvullen, de lekschaal moet legen of een keer moet reinigen wordt dat via het display allemaal aangegeven. Je moet hem wel 1 x per maand even extra schoonmaken maar dankzij een duidelijke instructie-video van Siemens wijst zich dat vanzelf uit. En maandelijks moet je ook een klein programma doen met een reinigingstablet.

Koffie per post

Het fijne van het koffieabonnement is dat ze bij CoffeeBundles aan de hand van je gebruik weten wanneer je weer nieuw koffiebonen nodig hebt. Die worden op tijd met de post verstuurd zodat je nooit zonder komt te zitten. Zoals ik al zei, verkies ik decafé bonen. Die kun je als gemalen variant in de koffie aan de zijkant van het apparaat toevoegen, maar zelf vind ik verse bonenkoffie het allerlekkerst. CoffeeBundles is op op mijn verzoek nu speciaal op zoek naar een goede decaféboon. Wat een service! Maar ook in hun belang want ik zal toch echt niet de enige zijn die steeds vaker decafé drinkt.

3) Bij het koffieabonnement betaal je alleen voor wat je drinkt

Bij dit koffieabonnement betaal je voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Dat hangt af van het aantal koppen koffie per dag. Er zijn 3 varianten. Bij de Kleine Genieter (vanaf gemiddeld 2,5 kop per dag) betaal je 47 cent per kop. Bij het meest gekozen abonnement, De Liefhebber (gemiddeld 4 koppen per dag), betaal je 37 cent per kop. De Grootgebruiker (gemiddeld 10 koppen) rekent maar 26 cent per kop af. Dat is dus € 2,60,- , een bedrag waar je in een café meestal nog geen cappuccino voor krijgt.

Op basis van ons gebruik van 7 koppen per dag zijn we dus een echte Liefhebber.

4) Top Siemens koffiemachine inclusief onderhoud

Bij dit koffieabonnement krijg je een top Siemens koffiemachine inclusief het onderhoud. Onderhoudsmiddelen en eventuele reparaties zijn dus inbegrepen. Naast allerlei varianten koffie (lungo, espresso, cappuccino, latte macchiato) kun je er ook thee of warme chocomelk mee maken. Dat laatste kost niets want je rekent af op basis van het aantal zettingen.

5) Duurzame koffie én minder afval

Voor mij is het circulaire karakter van dit abonnement een belangrijke reden geweest om als crowdfunder te investeren in CoffeeBundles. Hiervoor had ik een Nespresso-apparaat maar het zat me eigenlijk al jaren niet lekker dat ik altijd van die wegwerpcupjes gebruikte. Dat wil ik nu niet meer. De apparaten blijven in bezit van CoffeeBundles. Als je met jouw abonnement stopt, gaat de machine weer terug. Hij wordt grondig schoongemaakt en kan door naar een volgende klant. Je betaalt dus echt alleen voor de koppen koffie die je hebt gedronken. En zo’n abonnement levert veel minder afval op. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan bio-afbreekbare zakken voor de koffiebonen zodat de lege zak gewoon straks in de GFT-bak kan.

FairChain koffie van Moyee

coffeebundles, moyee koffie

Je ontvangt bonen van Moyee, topkwaliteit en FairChain coffee. Denk bij FairChain aan Fairtrade 2.0. De koffieboeren krijgen niet alleen een betere prijs voor hun bonen, ze branden de bonen ook in het land van herkomst. Hierdoor blijft daar 50% waarde achter, in plaats van de huidige 10% (waarvan slechts 2% toegevoegde waarde). Radicale verandering noemen ze dat bij Moyee. Daar sta ik 100% achter!

Kies je favoriete smaak

Bij de eerste bezorging ontvang ik vier smaken bonen. Deze kan je uitproberen en daarna je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Vanaf dat moment bezorgt CoffeeBundles automatisch jouw smaak. Wisselen kan overigens altijd.

6) Flexibel abonnement

Last but not least je zit niet vast aan langjarige contracten. Je kunt namelijk elke maand je abonnement opzeggen. Als je binnen 5 jaar opzegt dan brengt CoffeeBundles een ‘verplaatsbijdrage’ van € 50,- in rekening voor het ophalen en opknappen van het apparaat, die ze verrekenen met de borg (€50,-). Deze ‘verplaatsbijdrage’ vervalt als je gebruik maakt van de tweemaanden proefperiode en je wilt er toch mee stoppen. Dan wordt het apparaat weer opgehaald bij je en de borg teruggestort.

Tweemaanden proefperiode

Wat let je nog? Je kunt het koffieabonnement voor 2 maanden vrijblijvend uitproberen. Zeker in deze tijd waarin we door Corona niet meer naar een café kunnen, is dit een prachtig alternatief voor echt lekkere koffie. Zeker met de feestdagen voor de deur! Ik was binnen een paar dagen al om. Hoe lang duurt het bij jou denk je?

7) Speciale vakantaserenactie: 50 koppen koffie gratis

De laatste reden? Van CoffeeBundles mag ik je een leuke aanbieding doen! Als jij nu besluit in de komende tijd een Koffieabonnement hoe het werkt” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>hier voor meer informatie. Je kunt ook op de foto hieronder klikken trouwens.

CoffeeBundles abonnement

Vaker dit soort leuke verhalen lezen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required

 

 


Samenwerking

Voor dit artikel ben ik een samenwerking aangegaan met CoffeeBundles. Het verhaal is gebaseerd op mijn eigen ervaring van een maand met het koffie-abonnement. De foto’s in het artikel heb ik met toestemming van CoffeeBundles gebruikt. In dit artikel staat een paar affiliate links. Als jij iets koopt via die link, krijg ik daarvan een kleine provisie. Het mooie is dat het jou niets extra’s kost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.