Fjällräven Visby
Actief

7 redenen waarom de Fjällräven Visby 3-in-1 jas een goede keus is als allround outdoor jas

Het leuke van blogger zijn, is dat je af en toe nieuwe outdoor producten mag uittesten. Al eerder schreef ik op deze website over mijn ervaringen met Hanwag wandelschoenen en deze keer heb ik een buitensport jas van Fjällräven getest.

Fjällräven Visby 3-in-1 jas, een echte allrounder

Deze review gaat over de Fjällräven Visby 3-in-1 jas. Het is een navy donkerblauwe waterdichte, all weather jas met een los, gevoerd binnenjack. Een jas die je eigenlijk het hele jaar kan gebruiken in verschillende weeromstandigheden en bij allerlei verschillende buitensportactiviteiten. Als ik in maart een week van Bretagne naar Rotterdam ga zeilen met de Eendracht, lijkt me dat een perfecte aanleiding om deze jas eens goed uit te testen.

Fjällräven outdoorjas

Mijn ervaringen met de Fjällräven Visby 3-in-1 jas

Op basis van mijn ervaringen met d­­e Fjällräven Visby 3-in-1 jas heb ik tijdens mijn zeiltocht 7 redenen ontdekt waarom dit een goede keus is als allround outdoor jas.

1) De Fjällräven Visby is 100% waterdicht en ademend

Een van de belangrijkste eigenschappen van een outdoor jas is natuurlijk dat hij waterdicht moet zijn. Zeker als je tijdens het zeilen een paar uur in de regen aan het roer staat, moet je daar wel van op aan kunnen. Tijdens mijn tocht heb ik diverse buien over me heen gehad, maar de Visby heeft geen druppel doorgelaten.

Tegelijkertijd blijft de jas gelukkig wel goed ademen. Ik heb wel eens eerder jassen gehad die dat niet doen en zodra je dan gaat bewegen, begin je meteen te zweten. De waterdichtheid gaat dan ten koste van het ademend vermogen. Tijdens het zeilen moet je regelmatig zeilhandelingen doen, zoals zeilen hijsen, touwen opschieten of het dek zwabberen. Met de Visby is dat goed te doen zonder bovenmatig te transpireren, zo is mijn ervaring.

2) De Fjällräven Visby is voldoende warm en winddicht

Tijdens onze zeiltocht van Brest in Bretagne naar Rotterdam is het niet bepaald warm. Gelukkig geeft deze jas voldoende warmte. Ook als er een stevige wind staat. Of als je ’s nachts de wacht hebt en een paar uur aan het roer moet staan. De grote capuchon is op zo’n moment een welkome aanvulling om ook je hoofd warm te houden als je het hoofd koel moet houden.

Fjällräven outdoorjas

3) De Fjällräven Visby heeft 5 handige zakken

De Visby bestaat uit twee onderdelen, een waterdichte buitenjas en een gevoerd binnenjack. In de buitenjas zitten 3 grote zakken waar je heel wat in kunt opbergen. Wat ik zelf erg handig vind, is de Napoleonzak in de buitenjas. Je hoeft niet je jas helemaal open te doen, om iets uit die zak te halen. Je handschoenen passen ook makkelijk in de steekzakken. Ook het binnenjack heeft 2 flinke zakken die ik tijdens deze reis overigens niet nodig heb gehad.

4) De Fjällräven Visby valt net iets langer

De Visby is net iets langer dan een standaard zeil- of regenjas en valt daarmee net over je billen. Ik vind dat zelf erg prettig omdat als je met een gewone regenjas bukt, je rug vaak even bloot komt. Brrrr. Niet aangenaam als er een koude wind waait.

Tijdens het zeilen moet ik voor sommige zeilhandelingen een gordel aan, een keer zelfs een driepuntgordel. Ook nu ben ik blij dat de jas wat langer is, als ik voor op de boegspriet sta met mijn gordel aan. Dit is geen plek om even je jas naar beneden te trekken als je zoveel meter boven de zee staat op een houten plankje van 20 centimeter!

fjällräven Outdoorjas

5) De Fjällräven Visby bestaat uit twee los van elkaar te dragen delen

De Visby jas bestaat zoals gezegd uit twee, los van elkaar te dragen onderdelen: een waterdichte buitenjas en een gevoerd binnenjack. Bij koud weer draag je beide delen gecombineerd als 1 jas. Bij mildere temperaturen kun je kiezen voor 1 van de jassen. Bij droog weer is het binnenjack ideaal, als het regent kun je kiezen voor alleen de buitenjas. Tijdens mijn zeiltocht is het weer zodanig dat ik beide jassen altijd samen aan heb, maar dit voorjaar heb ik het binnenjack wel diverse keren alleen gedragen.

Fjällräven outdoorjas

Een aandachtspuntje bij de Visby is dat als je de jas uittrekt de mouw van de binnenjack soms mee naar binnen trekt, terwijl de mouw van de buitenjas niet meekomt. Vooral eventjes vervelend als je daarna je jas weer aandoet. Dat is eigenlijk het enige minpuntje dat ik heb ondervonden tijdens mijn zeilweek.

6) De Fjällräven Visby is een ‘nette’ jas

De Visby is op het eerste gezicht niet meteen een outdoor jas. En dat is wel zo handig. Deze jas kan ik ook gewoon vanwege haar ‘nette’ uitstraling aan doen als ik naar een afspraak ga voor mijn werk. Ook mevrouw Vakantaseren moedigt me tegenwoordig aan om de Visby aan te trekken als ik ergens heen moet. Daarmee kom ik toch beter voor de dag.

fjällräven outdoorjas

7) De Fjällräven Visby 3-in-1 jas is een echte allrounder

Ik heb deze Fjällräven Visby jas tijdens mijn zeilreis en ook daarna leren kennen als een echte allrounder. Het is een mooie jas voor allerlei verschillende weertypes en outdoor activiteiten. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik dit echt een aanrader vind voor mensen als ik die houden van allerlei verschillende buitensportactiviteiten zoals zeilen, wandelen, fietsen et cetera en met verschillende weeromstandigheden te maken krijgen. De jas is 100% waterdicht, ademt goed, houdt de warmte uitstekend vast, is winddicht, heeft voldoende opbergruimte, valt net wat langer over je billen en is bovendien een nette jas die je ook aankunt als je niet bezig bent met buitensport.

fjällraven outdoorjas

De Fjällräven Visby 3-in-1 jas is daarmee een echte allrounder en heeft de Vakantaseren-test perfect doorstaan! Met de herfst in aantocht is dit zeker een jas om te overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe all weather outdoor jas.

De Fjällräven Visby 3-in-1 jas is te koop bij de betere buitensportzaak zoals Bever en ook op Bol.com.

Samenwerking

Voor dit artikel ben ik een samenwerking aangegaan. De beoordeling van de Fjällräven Visby is uiteraard geheel voor mijn eigen verantwoordelijkheid. De leadfoto is gemaakt door Karlijn van der Kamp. De twee productfoto’s heb ik met toestemming van Fjällräven gebruikt. Mevrouw Vakantaseren nam de andere foto’s voor haar rekening. De eindredactie is in handen van Astrid van Unen van U-producties.  

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.