Hanwag wandelschoenen
wandelen

6 vragen aan mijn nieuwe Hanwag wandelschoenen

Onlangs heb ik een paar Hanwag wandelschoenen uitgetest. In plaats van mijn verhaal te vertellen, heb ik een interview gedaan met mijn nieuwe schoenen. Lees hier hun antwoorden op mijn 6 vragen.

1) Beste Hanwag wandelschoenen, stel je even voor, wie zijn jullie?

Dank je voor deze vraag. Wij zijn een paar Hanwag wandelschoenen, type Gritstone II Wide GTX, maat 43 . We zijn de perfecte metgezel voor dagtochten op bos-en wandelpaden. De Wide-leest biedt meer ruimte in het voorvoetbereik en is speciaal ontworpen voor wandelaars met een bredere voet. Met de Ghilly-veterbinding laten we ons snel en precies aan de voorvoet en wreef aanpassen. De Vibram® Ultragrip II zool maakt een makkelijke afrolbeweging mogelijk en onderstreept het sportieve karakter van ons. Mocht het weer omslaan dan biedt onze waterdichte en goed ademende GORE-TEX voering een betrouwbare bescherming tegen regen. Zoals je kunt lezen, zijn we best wel een beetje trots. We zijn niet zomaar een paar wandelschoenen!

Hanwag wandelschoenen

2) Hoe verliep de kennismaking met jullie nieuwe eigenaar Mario van Vakantaseren?

Eerlijk gezegd, was het best wel even wennen. We zijn onlangs aangekomen bij Mario van Vakantaseren. Maar hij liet ons in het begin even links liggen. Het leek zelfs wel of hij ons vergeten was. Meestal deed hij een paar sneakers aan, als hij naar de stad ging. In onze ogen echt inferieure schoenen waarmee je zeker niet op pad moet gaan.

herfstbos,wandelen

Tot een paar weken terug. Toen werden we ineens achter in een rode auto gezet en reden we ergens heen. Heel spannend! Toen de kofferbak open ging, zagen we een herfstbos. Ons hart maakte een sprongetje want we zijn er dol op om door herfstbladeren te lopen. Mario trok ons aan en even later gingen we op pad. Verderop zagen we op een paaltje dat we blijkbaar bij de Maashorst waren. Dit werd onze eerste wandeling samen met onze nieuwe eigenaar. En die smaakte naar meer.

Maashorst, wandelschoenen, Hanwag

3) Zijn jullie inmiddels een beetje gewend aan elkaar?

De afgelopen weken zijn we een paar keer met Mario op pad geweest. Hij heeft echt wel mooie plekken uitgekozen om ons uit te testen en we raken aardig op elkaar ingespeeld. Wij vinden het wel leuk met hem want hij houdt net als ons van veel afwisseling. Variatie van omgeving maar ook van ondergrond. Persoonlijk houden we bijv. niet van asfalt en we merken dat Mario ook liever over onverharde paden loopt. Dus het lijkt een goede match.

hanwag

We passen goed aan Mario’s voeten. Hij heeft nogal een brede wreef en daar zijn wij speciaal voor gemaakt. Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat hij vorig jaar een ander paar heeft verloot omdat die niet lekker zaten maar dat gaan wij mooi niet laten gebeuren.

Dus we mogen zeker niet klagen. Nou ja, 1 ding dan. We vinden het heerlijk om door plassen en modder te lopen. Maar daarna willen we wel graag schoon gemaakt worden. Laatst liep 1 van ons door een hondendrol en toen moesten we een paar dagen in de koude schuur. We hadden liever gehad dat hij ons meteen schoon had gemaakt.

4) Wat is jullie favoriete wandelgebied als Hanwag wandelschoenen?

herfst, wandelen

We zijn de afgelopen weken op 3 prachtige plekken geweest waar we niet uit kunnen kiezen. De eerste keer gingen we naar de Maashorst, een prachtig natuurgebied, zeker nu in de herfst. Onderweg hebben we heerlijk door de bladeren gelopen en veel paddenstoelen gezien. Op het eind zagen we zelfs wisenten, een soort bizons. Daar waren we wel even van onder de indruk. Wat zijn die beesten indrukwekkend!

Maashorst, Wisenten
De Kaap

Een paar dagen later mochten we mee naar een ander herfstbos in de buurt van Doorn. Ineens stonden we voor een enorm hoge uitkijktoren. Helaas wilde Mario omhoog. Niet fijn, want we hebben dus hoogtevrees. Tot overmaat van ramp wilde hij ook nog foto’s van ons maken bovenop die toren. Het waaide keihard en 1 van ons werd bijna van de rand afgeblazen. Dat vonden we even niet zo geslaagd. Maar toegegeven, het was wel een fantastisch uitzicht.

de kaap, utrechtse heuvelrug

Met de Hanwags door de ‘woestijn’

soesterduinen

Bij het laatste uitstapje mochten we mee naar de Soesterduinen. Een prachtige zandverstuiving in de buurt van Soest. We zijn gek op zand en zouden graag met Mario eens naar een echte woestijn gaan. Mario was de hele tijd foto’s aan het maken, volgens mij genoot hij er net zo van als wij.

soesterduinen

5) Waar hebben jullie een hekel aan?

Zoals we net al zeiden, hebben we hoogtevrees. Niet als we in de bergen wandelen maar bijvoorbeeld op een hoge toren zoals op De Kaap. Dat liep bijna uit de hand.

Waar we ook echt een hekel aan hebben is stront. En zeker als we daar ineens doorheen moeten lopen. Hondenstront is het ergste. Als je dat aan je hebt zitten, stink je nog uren in de wind. Gelukkig heeft Mario daar ook een hekel aan en vermijdt ie dat zoveel als mogelijk. Maar soms gaat het helaas wel eens mis.

stront wandeling

We zijn niet erg happig op honden, zeker niet als ze happig zijn naar ons. Maar deze hond in de Maashorst was gelukkig een leuk beestje en luisterde goed naar zijn baasje.

Hanwag wandalschoenen

We vinden veel verschillende ondergronden leuk, houden van afwisseling maar we echt een hekel aan hebben, zijn die wildroosters. Iedere keer als we daar overheen lopen, zijn we bang dat we er doorheen vallen. Misschien moeten we daar eens voor naar een psycholoog? Heeft misschien te maken met iets uit onze jeugd.

wildrooster

6) Willen jullie bij Mario blijven?

Ja, zeggen we allebei volmondig. We moesten in het begin even wennen aan onze nieuwe eigenaar maar inmiddels willen we daar niet meer weg. Hij neemt ons naar mooie plekken en we maken samen met hem mooie avonturen mee. Hij zou wat ons betreft nog wel eens wat vaker lekker door de plassen mogen stampen. Wat dat betreft waren we eigenlijk liever bij Boswachter Tim beland. We hebben Goretex dus het kan ons echt niks schelen als we kletsnat worden.

herfst

Dank jullie wel voor dit interview!

Praktische informatie

maashorst

Ik mocht deze Hanwag wandelschoenen Gritstone II Wide GTX uittesten voor mijn blog. Het zijn, zoals je hebt kunnen lezen, ideale wandelschoenen voor een natuurliefhebber zoals ik. Deze schoenen zijn zowel in een dames- als herenuitvoering beschikbaar. Erg fijn is de brede wreef, voor mensen die bredere voeten hebben dan gemiddeld. Vroeger wandelde ik in Nederland altijd met mijn hoge bergschoenen maar die bewaar ik liever voor de bergen. Vanaf nu neem ik mijn Hanwags mee want als ik het zo teruglees zijn we wel een goede match.

Deze Hanwag wandelschoenen zijn te bestellen via Bol.com. Hanwag heeft uiteraard nog meer wandelschoenen in haar assortiment.

Samenwerking

In de toekomst meer van dit soort leuke artikelen? Abonneer je op de Vakantaseren Nieuwsbrief

* indicates required


Voor dit verhaal ben ik een samenwerking aangegaan. Uiteraard ben ik zelf verantwoordelijk voor de inhoud. Alle foto’s heb ik zelf gemaakt. Vanuit het perspectief van de Hanwag wandelschoenen. Behalve de ‘behind de scenes’-foto. Die is gemaakt door Martin van Zanten die me ‘betrapte’ toen ik bezig was met deze opdracht.

behind the scenes

8 reacties

 • Denise

  Hahaha, wat een superleuk en origineel interview! Leuk bedacht!
  En dit heb ik ook: ‘We zijn niet erg happig op honden, zeker niet als ze happig zijn naar ons.’ En die wildroosters ook trouwens. Niet alleen mijn schoenen zijn er geen fan van, mijn fietsband ook niet. En in gedachten zie ik altijd mijn telefoon erin vallen.

  • vakantaseren

   Dank je wel Denise. Je kunt je wel voorstellen hoeveel lol ik had toen ik rondliep in de Maashorst en van alles tegenkwam wat perfect paste in dit verhaal. En bij het schrijven kwam alles weer opnieuw voorbij.

   • Ellen

    Best Hanwag wandelschoenen. Ik ben familie van jullie. Met mij is het helaas niet zo goed gegaan. Dit voorjaar mocht ik weer eens mee op pad en tot mijn grote schrik zaten er gaten in allebwi mijn hakken. Zo gek, want verder voelde ik mij kiplekker. Mijn bazin zorgt g oed voor mij. Gelukkig wist zij een adresje waat ik gerepareerd kon worden bij een schoenmaker in Rijswijk die gespecialiseerd is in mijn soort. Zo ontkwam ok gelukkig aan de vuilcontainer. Maar raar blijft het wel. Zo oud was ik nu ook weer niet. Het lijkt erpp dat de ouderwetse degelijkheid van vroeger wat verminderd is.
    Groet van je Hanwagfamilie uit Den Haag.

    • vakantaseren

     Dag Haagse Hanwags,
     Wat een verhaal! Maar fijn dat er een schoenendokter in de buurt was. Leuk dat je dit aan ons liet weten.

     Groetjes Vakantaseren Hanwags

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.