Hanwag wandelschoenen
wandelen

Een openhartig gesprek met mijn Hanwag wandelschoenen

Zo’n tweeënhalf jaar geleden heb ik voor een review een paar Hanwag wandelschoenen uitgetest. In plaats van mijn eigen verhaal te vertellen, heb ik er destijds voor gekozen een interview te houden met mijn schoenen. Nu, vele kilometers en wandelmaanden verder, willen ze hun vervolgverhaal graag weer delen met jullie.

1) Beste Hanwag wandelschoenen, willen jullie je nog een keer voorstellen aan de lezers?

Dank je voor deze vraag. Wij zijn een paar Hanwag wandelschoenen, type Gritstone II Wide GTX, maat 43. We zijn de perfecte metgezel voor dagtochten op bos- en wandelpaden. De Wide-leest biedt meer ruimte in het voorvoetbereik en is speciaal ontworpen voor wandelaars met een bredere voet. Met de Ghilly-veterbinding laten we ons snel en precies aan de voorvoet en wreef aanpassen. De Vibram® Ultragrip II zool maakt een makkelijke afrolbeweging mogelijk en onderstreept het sportieve karakter van ons. Mocht het weer omslaan dan biedt onze waterdichte en goed ademende GORE-TEX voering een betrouwbare bescherming tegen regen. Zoals je kunt lezen, zijn we best wel een beetje trots. We zijn niet zomaar een paar wandelschoenen!

Hanwag wandelschoenen

2) Waarom willen jullie graag na tweeënhalf jaar nog eens een vervolg interview met mij doen?

Goed dat je dat vraagt. Wij hebben er wel behoefte aan om ons vervolgverhaal een keer te kunnen vertellen. Het is ons namelijk opgevallen dat er in dit soort artikelen vaak reviews worden gepost van nieuwe outdoor producten zoals jassen, tassen en, in ons geval, schoenen. Bijna altijd gaan die testen over een hele korte gebruiksperiode. Een paar wandelingen zegt natuurlijk eigenlijk nog niet zo veel. Het leek ons daarom goed om onze ervaringen na al die kilometers en maanden lopen nog eens te delen. Na zo’n lange tijd kun je pas echt kijken hoe we bij elkaar passen. Je kunt nu echt wel zeggen dat we helemaal ingelopen zijn!

3) En hoe is het bevallen bij jullie eigenaar, Mario van Vakantaseren

Je kunt je misschien herinneren dat we in het begin wel wat twijfels hadden. Vooral omdat hij ons eerst een tijdje links heeft laten liggen. Maar dat is helemaal goed gekomen! We hebben aan de voeten van Mario heel wat kilometers afgelegd en zijn op de prachtigste plekken geweest. In Nederland, maar ook zeker daar buiten! Op deze site vind je daar heel veel voorbeelden van. Bijna in alle verhalen hebben wij een belangrijkste ondersteunende rol gespeeld. Jammer dat hij daar niet vaker wat over heeft gezegd, maar ons hoor je niet klagen.

Hanwag wandelschoenen met meer dan 2500 kilometer op de teller

Die vele kilometers hebben er helaas wel toe geleid dat we een beetje ouder zijn geworden. Onze zolen beginnen hier en daar wat te verslijten, en er is een steekje los, maar dat is natuurlijk niet gek als je realiseert hoeveel wandelingen we met elkaar hebben gemaakt. Als je het ons vraagt, hebben we in de loop van de tijd misschien samen wel zo’n 2500 kilometer gelopen! Dan zou je toch zeggen dat we eindelijk wel een keer met pensioen mogen!

4) Wat is de mooiste herinnering aan jullie tijd samen?

Dat is een hele moeilijk vraag! We hebben met Mario zoveel mooie gebieden bezocht en wandeltochten gemaakt. Toch zijn er een paar hikes die er uit springen. De Dutch Mountain Trail in augustus 2022 was voor ons een onvergetelijke tocht. Een prachtige meerdaagse en pittige hike in Zuid- Limburg. We waren vooraf nog even bang dat hij voor een paar hoge wandelschoenen zou kiezen, maar hij koos toch voor ons vanwege ons grote wandelcomfort, zeker tijdens de hittegolf in die week.

gids Dutch Mountain Trail

Een andere prachtige reis was zijn eilandhoptrip op de Kaapverdische eilanden met zeilschip de Eendracht. Ondanks het warme weer, koos hij tijdens het zeilen voor ons in plaats van sandalen, omdat we veel meer grip hebben op het houten dek van het schip. En als we dan aan land gingen voor excursies, mochten wij meestal ook aan. We wisten trouwens niet dat het daar zo mooi is in Kaapverdië! Alleen als hij naar het strand ging, liet hij ons links liggen. Geen probleem, want dan konden wij ook even bijkomen in de hut.

Ook als hij op citytrip ging, mochten we altijd mee. Zo hebben we hem in 2023 bijvoorbeeld door Rome, Brussel, Gent en Leuven geleid. Samen hebben we heel wat stappen afgelegd!

5) Waaraan hebben jullie minder leuke herinneringen?

Vorig jaar belde er iemand aan met een pakketje. In dat pakket zaten…  nieuwe Hanwag wandelschoenen! Mario was zo blij met ons dat hij weer precies eenzelfde paar had besteld. Hij was helaas wel even vergeten dat met ons te overleggen. Nu zijn we weliswaar een beetje versleten, maar het was fijner geweest als hij dat wat tactischer had gebracht.

Maar hij heeft het gelukkig wel goed met ons gemaakt. We mochten nog een keer mee naar Borneo in de zomer van 2023. Daar hebben we prachtige hikes gemaakt aan de voeten van de zoon van Mario! Zo gaaf dat we deze tweede kans nog hebben gekregen! We hebben daar bergen beklommen, door rivieren, grotten en jungles gelopen en naar watervallen gewandeld.

Hanwag Wandelschoenen

Dit was misschien wel onze allermooiste reis in de hele afgelopen periode. Dus we zijn  erg blij dat we deze tweede kans hebben gekregen. En we begrijpen ook wel dat Mario voor een nieuw paar Hanwag wandelschoenen heeft gekozen, want we zijn toch wel een hele goede match gebleken met zijn voeten!

6) Hoe moet het nu verder met jullie?

We gaan het wat rustiger aan doen. Dat hebben we ook wel verdiend na al deze kilometers. Maar we staan paraat om met Vakantaseren junior op pad te gaan als dat een keer nodig is. En inmiddels zijn we ook goed bevriend geraakt met de nieuwe wandelschoenen van Mario. We zijn toch immers familie! Stiekem zijn we ook wel een beetje blij dat ze het stokje van ons hebben overgenomen.

Dank jullie wel voor dit openhartige gesprek.

Praktische informatie over mijn brede Hanwag wandelschoenen

Hanwag wandelschoenen

Ik mocht deze Hanwag wandelschoenen Gritstone II Wide GTX uittesten voor mijn blog. Het zijn, zoals je hebt kunnen lezen, ideale wandelschoenen voor een natuurliefhebber zoals ik. Deze schoenen zijn zowel in een dames- als herenuitvoering beschikbaar. Erg fijn is de brede wreef, voor mensen die bredere voeten hebben dan gemiddeld. Vroeger wandelde ik in Nederland altijd met mijn hoge bergschoenen, maar die bewaar ik liever voor de bergen. Mijn Hanwags zijn de fijnste schoenen waarop ik ooit gelopen heb. Vandaar dat ik weer heb gekozen voor hetzelfde paar toen het eerste paar na zo’n 2500 kilometer versleten raakte.

Deze Hanwag schoenen zijn te bestellen via Bol.com.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.