bijzondere accommodatie, vakantaseren
overnachten

7 x de meest bijzondere accommodaties in Nederland

Voor Vakantaseren heb ik in de loop van de jaren bij heel veel leuke en bijzondere plekjes mogen overnachten. In dit artikel deel ik graag 7 van de meest bijzondere accommodaties in Nederland waar ik ben geweest. Waar zou jij graag heen willen?

Met vakantaseren kom je overal, ook bij de meest bijzondere accommodaties

Mijn slogan is, met vakantaseren kom je overal. Dat geldt zeker ook voor de accommodaties waar ik in de loop van de tijd heb mogen overnachten. Hotels, b&b’s, campings, tiny houses, de variatie is groot. Naar een aantal bijzondere plekjes heb ik echt heimwee omdat het er zo bijzonder was dat ik daar graag nog eens zou overnachten. In dit artikel zet ik daarom voor jou 7 van de meest bijzondere accommodaties waar ik ben ben geweest op een rijtje. Ze staan in willekeurige volgorde.

1) Een warm welkom bij Hotel Groot Welsden

75 jaar bevrijding Zuid-Limburg, Zuid-Limburg

1 van de laatste hotels waar ik ben geweest, is hotel Groot Welsden in Zuid-Limburg vlakbij Margraten. Dit hotel is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf in Zuid-Limburg. Wat mij hier vooral is bijgebleven, is het warme welkom. Midden in het prachtige heuvellandschap voelt een verblijf hier als thuiskomen.

In mijn artikel over 75 jaar bevrijding van Zuid-Limburg kun je meer lezen over dit bijzondere hotel.

75 jaar bevrijding Zuid-Limburg, Zuid-Limburg

2) Tiny house on wheels

vakantaseren, voscheheugte, drenthe, tiny house

Ik ben gek op tiny houses, in allerlei soorten maten. Onlangs heb ik voor het eerst in een tiny house on wheels mogen overnachten en ik kan je zeggen, dat smaakt naar meer. Deze tiny house on wheels bevindt zich op natuurkampeerterrein de Voscheheugte. Het is heerlijk om hier een paar dagen door te brengen. Voorzien van alle gemakken, geniet je hier van de rust en schoonheid van de Drentse natuur. Dit is echt een paradijsje.

In het artikel over de Voscheheugte lees je meer over Tiny Tralaluna.

vakantaseren, tiny house, tiny house on wheels, voscheheugte

3) Slapen in schilderachtig Spaander

Art hotel spaander, Laag Holland, Vakantaseren

Tijdens een blogtrip in Laag Holland overnacht ik in Volendam, in Art hotel Spaander. Een bijzondere plek die ik niet snel zal vergeten. Aan de haven met uitzicht op het IJsselmeer zit je hier op een unieke plek. Het is vooral de inrichting van het hotel die het zijn karakter geeft. Er hangen heel veel schilderijen en iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer. Dwalend door het hotel, ontdek ik allerlei deuren en gangetjes. Dit is echt zo’n plekje uit een spannende film. Meer over dit hotel kun je teruglezen in mijn artikel over Laag Holland.

Art hotel Spaander, Laag Holland, vakantaseren

4) Kruisherenhotel Maastricht, een verblijf in hemelse sferen

Kruisherenhotel, maastricht, vakantaseren
Dit is misschien wel het mooiste hotel waar ik ooit heb overnacht in Nederland. Het Kruisherenhotel ligt in het centrum van Maastricht en is gesitueerd in een oud klooster. De kamers zijn echt magnifiek. Maar ook de rest van het hotel is uniek. Heb jij wel eens ontbeten in een oude kerk? Wil jij jouw geliefde een keer echt verrassen, neem hem of haar dan mee naar deze geweldige accommodatie. Het levert je een ervaring op die je nooit gaat vergeten.

Lees meer over het Kruisherenhotel in het verhaal over mijn verblijf in hemelse sferen.

Kruisherenhotel, maastricht, vakantaseren

5) A room with a view in Parkhotel

Een andere runner-up voor het mooiste verblijf waar ik in Nederland ooit verbleef, is het Parkhotel in Rotterdam. Samen met mijn zoon mag ik hier een nacht doorbrengen in een prachtige suite op de bovenste verdieping. We kijken onze ogen uit. Hier klopt alles. Een prachtige kamer, een heerlijk restaurant en last but not least: het uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het uitzicht als ik ‘s ochtend wakker word, is werkelijk onbetaalbaar. Echt een aanrader voor een speciale gelegenheid.

In dit artikel kun je mijn ervaring in het Parkhotel teruglezen.

6) Justjesoars, een heerlijke oase van rust in Friesland

Tijdens een bloggersweekend in de Alde Feanen overnacht ik bij Aagje en Henk in B&B Justjesoars in Oudega. Wat een heerlijk plekje is dit. Ik slaap in de Opkaemer in een bedstee. Tijdens het drukke weekend rij ik af en toe even terug naar de B&B om te genieten van de rust. Aagje en Henk zijn de perfecte gastvrouw en gastheer voor een heerlijk verblijf. Voor een weekend in de omgeving van Nationaal Park de Alde Feanen, is dit de ideale uitvalsbasis.

In dit artikel lees je meer over Justjesoars.

7) ?

Ik heb lang getwijfeld over nummer 7. Ik heb op zoveel mooie plekjes mogen slapen, in vakantieparken, op campings, in hotels, tiny houses etc. Eigenlijk horen hier alle accommodaties te staan waar ik in de loop van de jaren ben geweest dankzij Vakantaseren. Uiteraard vakantaseer ik ook nog over allerlei nieuwe avonturen. Binnenkort ga ik bijv. een heel leuk boshuisje uitproberen op Vlieland. Daarom laat ik deze plek open als een eerbetoon aan alle bijzondere plekjes waar ik ooit heb geslapen of waar ik nog zal overnachten.

Welke accommodatie spreekt jou het meeste aan?

Boek nu je favoriete accommodatie via

Booking.com
bijzondere accommodatie, vakantaseren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.