lofoten, noorderlicht, vakantaseren
Gezinsvakantie

Mijn 7 mooiste droomreizen van de afgelopen 3 jaar

In de afgelopen 3 jaar heb ik aantal prachtige droomreizen gemaakt. Stuk voor stuk trips om heerlijk over te vakantaseren. In dit artikel zet ik mijn 7 mooiste droomreizen voor jou op een rijtje. Vakantaseer je met me mee?

1) De lachende kust van Gambia

Gambia, Vakantaseren

Precies drie jaar geleden ga ik voor het eerst met mijn gezin in de voorjaarsvakantie naar Afrika. Voordat we kinderen hadden, reisden we vaker in dit prachtige continent en we zijn benieuwd of onze kinderen net zo enthousiast zijn als wij. We kiezen voor Gambia en daar krijgen we geen spijt van. Het wordt een geweldige, afwisselende week. De combinatie van het heerlijke weer, ontzettend aardige mensen en de leuke uitstapjes  maken deze reis tot een groot succes. Gambia is een ideale bestemming om onze kinderen voor het eerst kennis te laten maken met Afrika.

Lees onze avonturen na in De lachende kust van Gambia

Gambia, vakantaseren

2) Ieder najaar heeft zijn voordeel: een rondreis door Schotland

vakantaseren, Schotland, camper

In het najaar van 2016 gaan we voor het eerst met een camper op stap. We hebben gekozen voor Schotland. Daar krijgen we absoluut geen spijt van. Het wordt 1 van de mooiste trips ooit. Een roadtrip door het herfstlandschap van Schotland is 1 van de beste dingen die je kunt doen. De prachtige kleuren, de woeste landschappen en het comfort van een camper, zorgen voor een vakantie die ik nooit meer zal vergeten.

Het verslag van onze roadtrip staat in het artikel Ieder najaar heeft zijn voordeel: een rondreis door Schotland

vakantaseren, Schotland, camper

3) Een onvergetelijk avontuur in de Merzouga woestijn van Marokko

marokko, Merzouga, SNP Natuurreizen, avontuur

Aangezien de reis naar Gambia ons goed is bevallen, reizen we in februari 2017 weer naar Afrika. Dit keer kiezen we voor Marokko. Overnachten in een woestijn is een droom die ik al jaren heb. Deze reis komt deze droom uit. Op kamelen trekken we de woestijn in en brengen daar een onvergetelijke nacht door. Het is een van de hoogtepunten van onze roadtrip door Marokko. Hier komen we zeker nog een keer terug!

Over de overnachting in de Merzouga woestijn schreef ik dit verhaal Een onvergetelijk avontuur in de merzouga woestijn van Marokko.

Erg Chebbi, woestijn, Merzouga, Marokko, avontuur, SNP NAtuurreizen

4) De Causeway Coastal Route, een woeste roadtrip langs de kust van Noord-Ierland

vakantaseren, Causeway coastal route

Reizen met een camper is ons in Schotland erg goed bevallen. Daarom kiezen we in de herfstvakantie van 2017 voor een camper roadtrip in Noord-Ierland. Het wordt een woeste reis langs de kust over de Causeway Coastal Route. We belanden zelfs nog in een orkaan vlakbij Bushmills en de Giant’s Causeway. Het is geen geweldig weer maar eigenlijk past dat heel goed bij deze ruige roadtrip. We eindigen de reis in Belfast, een boeiende ruwe stad.

Lees onze roadtrip hier na:  De Causeway Coastal Route, een woeste roadtrip langs de kust van Noord-Ierland

vakantaseren, Causeway Coastal route

5) De Lofoten: Op jacht naar het Noorderlicht

Lofoten

In 2018 komen twee lang gekoesterde reisdromen uit. De eerste is het Noorderlicht met eigen ogen zien. Daarvoor reizen we af naar de Lofoten, een eilandengroep boven de poolcirkel  voor de kust van Noorwegen. Ik vakantaseer al jaren over een dergelijke reis en dit jaar wordt het werkelijkheid.

We beleven een fantastische week in overweldigend mooie winterlandschappen. We spotten zee-arenden, gaan sneeuw wandelen, langlaufen en als klap op de vuurpijl worden we beloond met het mooiste natuurspektakel ter wereld: het Noorderlicht. W A U W. Dit is echt mijn hoogtepunt van 2018!

Ik schrijf er de volgende 2 artikelen over:

De Lofoten: op jacht naar het Noorderlicht  en 7 x leuke activiteiten om te doen op de Lofoten in Noorwegen

vakantaseren, lofoten, noorderlicht

6) 5 reden waarom de Campo Imperatore op jouw bucket list thuishoort

Campo Imperatore

Is het je opgevallen de afgelopen jaren? Over mijn zomervakanties hoor je me niet vaak. Dat komt omdat ik dan ook echt vakantie wil en even offline ga. De laatste jaren vaak kamperend in Italië. In de zomer van 2018 belanden we in de Abruzzen en ontdek ik een onverwacht mooi gebied: de Campo Imperatore.

Het is een hoogvlakte in het ruige hart van Italië en echt een bestemming om op je bucket list te zetten. Een prachtig en uniek landschap dat ik nog niet eerder heb gezien.

Daarom schrijf ik er het volgende artikel over: 5 redenen waarom de Campo Imperatore in de Abruzzen op jouw bucket list thuishoort

Campo Imperatore

7) De meest duurzame reis naar Costa Rica, je zal het maar winnen

ecolodges, hotels, rondreis, Costa Rica,

In 2018 komt nog een reisdroom uit. Ik win een reis naar Costa Rica! Ik boek extra tickets en accommodatie bij. Samen met mijn gezin vliegen we in de herfstvakantie naar misschien wel 1 van de mooiste landen van de wereld. We maken een roadtrip door Costa Rica en hebben 2 fantastische weken. Het is een land waar je dag in dag uit kun genieten van de geweldige natuur, unieke dieren en ontzettend aardige mensen. De 2 weken vliegen voorbij en voordat we naar huis gaan, weten we het zeker: hier komen we zeker terug.

Over onze roadtrip schrijf ik 3 artikelen die je hieronder kunt nalezen.

De meest duurzame reis naar Costa Rica, je zal het maar winnen

7 tips en tops voor een reis naar Costa Rica met tieners

9 bijzonder mooie ecolodges en hotels in Costa Rica

ecolodges, hotels, rondreis, Costa Rica

Mijn volgende reis gaat naar …?

Het is al weer bijna voorjaarsvakantie dus waar gaan we nu weer heen?  Ik zat al weer volop te vakantaseren over een trip naar Fins Lapland en het Noorderlicht tot ik me realiseerde dat we de afgelopen 3 jaar al 7 prachtige droomreizen hebben gemaakt. Ik vind eigenlijk ook dat we wel even genoeg hebben gevlogen. Misschien moeten we dit keer maar even rustig aan doen en nagenieten van de prachtige trips die we hebben gemaakt. Hopelijk helpt dit artikel daar bij en kun jij met me mee terug vakantaseren.

Welke van deze 7 reizen staat ook op jouw bucket list?

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.