vakantaseren

10 jaar Vakantaseren: de 10 best gelezen verhalen

Vandaag, 29 december 2022, is het precies 10 jaar geleden dat ik samen met Bas Hoogland het woord #vakantaseren heb gelanceerd op twitter. Vanaf Landal GreenParks vakantiepark Hoog Vaals. Het woord haalde de top 3 van trending topics bij Twimmer op die dag. Reden voor een feestje! Daarom hef ik vandaag samen met Bas Hoogland het glas bij wijngaard St. Martinus in Vijlen. En blik ik samen met jullie terug. Dat doe ik aan de hand van de 10 best gelezen verhalen van de afgelopen jaren.

Win 5x een 10 jaar Vakantaseren Chocolade reep en 1 x een Omdenken Scheurkalender

Omdat het feest is, heb ik er een paar leuke winacties aan verbonden. Je maakt 5 x kans op een Limited Edition 10 jaar Vakantaseren Tony Chocolonely reep en 1 x kans op een Omdenken Omscheurkalender (dank je wel Omdenken voor het ter beschikbaar stellen). Wat moet je doen? Beantwoord de vragen en je loot mee!

Omdenken Scheurkalender
  1. Wat is het meest gelezen verhaal uit de lijst die hieronder de revue passeert? Ik ben op zoek naar de titel van het artikel en hoe vaak het gelezen is. Diegene die het dichtst bij het goede antwoord zit, wint de Omdenken Omscheurkalender. Laat het mij weten via een mail aan @vakantaseren.
  2. Voor welk artikel komen de meeste bezoekers via een Google-zoekopdracht op mijn site terecht? Ik ben op zoek naar de titel van het artikel en ook hier wil ik graag weten hoe vaak het artikel in de afgelopen jaren gelezen is. Diegene die het meest in de buurt komt van het juiste antwoord, wint een 10 jaar Vakantaseren Chocolade Reep. Mail het me via vakantaseren@gmail.com.
  3. Ten slotte ben ik op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is het allerduurste artikel dat je op dit moment op Bol.com kunt kopen? Het antwoord kun je vinden bij het verhaal over de verzendkosten in het artikel met de allerleukste cadeaus voor Sinterklaas en Kerst. Onder de goede inzenders verloot ik een 10 jaar Vakantaseren Chocolade Reep. Mail je antwoord naar vakantaseren@gmail.com.
  4. Als je toch aan het mailen bent, ben ik wel benieuwd hoe lang je vakantaseren al kent en wat je favoriete verhaal is.
  5. Zoals ik al schreef, is #vakantaseren op zijn geboortedag 29-12-2012 trending topic geweest op twitter. Het haalde die dag zelfs de top 3 op Twimmer! Als het jullie lukt om op 29-12-2022 #10jaarvakantaseren ook weer trending topic te krijgen op twitter (vastgelegd via Twimmer), verloot ik nog eens drie 10 jaar Vakantaseren Repen onder alle tweets waar #10jaarvakantaseren in staat. Een top 10 notering volstaat wat mij betreft. De tijden zijn immers veranderd en het getal 10 is wel symbolisch vandaag.

Om iedereen voldoende tijd te geven, zal ik op 11 januari, als de Vakantiebeurs eindelijk weer na een paar jaar in volle gang is, aan het eind van de dag de uitslag bekend maken. Behalve de twitteractie. Als #10jaarvakantaseren in de top 10 van trending topics komt, verloot ik diezelfde avond nog drie 10 jaar Vakantaseren Tony Repen.

Veel lees-, puzzel- en vakantaseerplezier.

1) 7 redenen waarom een camper ideaal is voor een rondreis in Schotland

In deze top 10 staan 2 artikelen over onze camperreizen in Schotland en Noord-Ierland. Vreemd is dat niet, want het waren ook echt onvergetelijk mooie road trips die ik daar samen met mijn gezin heb gemaakt in 2016 en in 2017. Schotland is inmiddels al 6 jaar geleden, maar ik denk er nog vaak aan terug. En sinds die tijd zit ik al weer volop te vakantaseren over de volgende road trip in dit land, de North Coast 500. Dat is een rondreis van 500 mijlen langs de kust van Schotland. Misschien doe ik ‘m dan dit keer met een nieuwe elektrische auto, dat lijkt me ook meteen een interessante uitdaging.

camper, Schotland, rondreis, camper huren

Ben jij wel eens in Schotland geweest? Ik weet dat diverse mensen naar aanleiding van mijn artikel er heen zijn gereisd, ook in de herfst net als wij. Ik heb van hen teruggehoord dat ook zij enorm hebben genoten van de kleuren en het prachtige woeste landschap. Misschien een goed voornemen voor 2023?

Tot die tijd kun je nog even nagenieten via het artikel 7 redenen waarom een camper ideaal is voor een rondreis in Schotland

2) 5 redenen waarom een mini-sabbatical in dit boshuisje op Vlieland een goed idee is

Al weer een artikel met zoveel redenen waarom… Ik heb gemerkt dat dit soort artikelen het altijd aardig doen. In 2019 verbleef ik een paar dagen op Vlieland in boshuisje Krasser bij camping Stortemelk. Het was een soort mini-sabbatical en ik heb er echt intens van genoten. Ik zou maar wat graag zo’n huisje kopen maar, helaas, ze zijn niet te koop. In de 10 jaar van Vakantaseren heb ik diverse Waddeneilanden bezocht, maar Vlieland is me toch wel het meest dierbaar geworden. Door de Horizontoer en door dit verblijf in tiny house Krasser in 2019. Nu ik er zo over zit te schrijven, begint het toch weer te kriebelen. Zal ik nog 1 x vragen aan eigenaar Jan van camping Stortemelk vragen of hij toch niet 1 boshuisje wil verkopen aan mij?

boshuisje, Vlieland, waddenwee

In het artikel kun je nog eens nalezen waarom het zo’n goed idee is om hierheen te gaan: 5 redenen waarom een mini-sabbatical in dit boshuisje op Vlieland een goed idee is.

3) 10 x de leukste wandelingen in Zuid-Holland

We hebben met z’n allen wat afgewandeld in coronatijd. Dat heeft mij er in ieder geval het eerste jaar wel doorheen gesleept. Omdat we geen auto hebben, kozen we er toen voor om bij Hertz voor langere tijd een auto te huren, zodat we ook wat verder van huis konden wandelen. Ik heb in die tijd heel wat mooie gebieden ontdekt die ik nog niet eerder kende. Bij wijze van spreken in mijn eigen achtertuin. En ik was niet de enige, getuige de vele lezers van het artikel dat ik maakte over de 10 leukste wandelingen in Zuid-Holland.

Lentevreugd, Schotse Hooglanders

Mijn favoriete wandeling is nog steeds nummer 5. Afgelopen zondag was ik er weer. Ondanks dat ik er al meer dan tien keer ben geweest, slaagde ik erin te verdwalen. En niet een beetje ook.

4) Zo betaal je nooit meer verzendkosten bij Bol.com

Eigenlijk een beetje een vreemd artikel in deze top 10. Het gaat niet meteen over vakantaseren zou je kunnen zeggen. Toch is het erg vaak gelezen door jullie. Waarschijnlijk omdat iedereen toch graag wil weten hoe je geen verzendkosten meer hoeft te betalen bij Bol.com. Het geld dat je bespaart, kun je aan iets anders uitgeven, zoals reizen bijvoorbeeld.

lensball

In dit artikel met de allerleukste cadeaus voor Sinterklaas en Kerst zit trouwens de informatie die je nodig hebt om de derde vraag te beantwoorden om kans te maken op een 10 jaar Vakantaseren Reep. Succes, als je meedoet.

En hier kun je het artikel nog eens nalezen om nooit meer verzendkosten te hoeven betalen: Zo betaal je nooit meer verzendkosten bij Bol.com.

5) Reis je mee met Mijn Kruistocht in Spijkerbroek?

Een van de meest bijzondere blogprojecten die ik in de afgelopen 10 jaar heb ondernomen, is Mijn Kruistocht in Spijkerbroek. Velen van jullie hebben dat gevolgd via de Instagram Stories en twitter en mij vorig jaar gesteund in mijn crowdfunding campagne. Zoals jullie weten, heb ik de tocht niet helemaal afgemaakt. De laatste tijd denk ik weer regelmatig terug aan die bijzondere bezinningstocht. Ik heb er toch wel hele belangrijke lessen van geleerd die ik graag binnenkort nog eens met jullie zal delen. Dat had ik toen allemaal niet zo door, de teleurstelling overheerste maar door er veel over na te denken en met andere mensen over te praten, komen dat soort inzichten uiteindelijk toch wel naar boven.

Eeuwige dank

Weet je helemaal niet waar ik het over heb, dan kun je mijn plan om de route te wandelen van het beroemde jeugdboek van Thea Beckman nog eens nalezen in Reis je mee met Mijn Kruistocht in Spijkerbroek?

6) 7 handige tips en adviezen bij het huren van een camper in Schotland en Noord-Ierland

In deze top 10 staat nog een camperartikel. Dat heb ik geschreven nadat we twee jaar op rij in de herfstvakantie een mooie road trip hadden gemaakt in Schotland en Noord-Ierland. Veel lezers hebben dit artikel gevonden via Google dus blijkbaar is er een behoefte aan praktische tips en adviezen bij het huren van een camper in Schotland en Noord-Ierland.

camper, camper huren, rondreis, Schotland

7) 7 x leuke activiteiten om te doen in Zuid-Limburg: de Vakantaseren Tiener Test

Vakantaseren en Zuid-Limburg gaan goed samen. Hier ligt immers de bakermat van mijn blog en ik ben er vaak terug geweest om allerlei verhalen te maken. Verhalen over de Dutch Mountain Trail, een Midweekend in Maastricht, 75 jaar bevrijding in Zuid-Limburg, het schatzoekavontuur bij Chateau Neercanne en last but not least de Vakantaseren Tiener Test worden gretig gelezen. Daarom is het niet meer dan logisch dat ik mijn jubileum vier in Zuid-Limburg. Het is superlief dat Visit Zuid-Limburg voor ons weer een heel mooi programma heeft samengesteld om deze prachtige regio nog beter te leren kennen. Helaas kunnen we het niet uitvoeren omdat Vakantaseren Junior op Tweede Kerstdag helaas ziek is geworden en tot de dag van vandaag nog niet beter is. Maar ik durf wel te zeggen dat Zuid-Limburg een van mijn meest favoriete gebieden is in Nederland. Friesland, niet boos worden, jij hoort daar ook bij!

vakantaseren tiener test, Zuid-Limburg

Ook het artikel over de Vakantaseren Tiener Test in Zuid-Limburg trok veel lezers veel Google. Het meeste via Google zoekmachines? Dat is de vraag, sterker nog dat is vraag 2.

En ben je benieuwd naar het vervolg van het schatzoek-avontuur in Neercanne van Camille Oostwegel en mij, blijf me dan volgen. Er zijn interessante en spannende ontwikkelingen die ik binnenkort hoop verder te onderzoeken. Als er nieuws is, horen jullie dat uiteraard snel.

8) 7 onbekende en verrassend mooie natuurgebieden in Nederland

In dit artikel maken we kennis met een selectie van mooie natuurgebieden waar ik in de afgelopen 10 jaar namens Vakantaseren ben geweest. Ik heb Nederland echt leren waarderen via de uitstapjes voor mijn blog, wat zijn er toch veel mooie natuurgebieden in ons land. Vooral op De Alde Feanen en het duingebied rondom Schoorl ben ik verliefd geworden. Wat een heerlijke en relatief onbekende natuur is er nog in ons land. In De Alde Feanen ben ik zelfs in een jaar twee keer geweest omdat ik er geen genoeg van kon krijgen. Zit er voor jou een aangename verrassing tussen?

Schoorl, MTB, fietsen, duinen

Check het in dit artikel met 7 onbekende en verrassend mooie natuurgebieden in Nederland.

9) Welkom in Hotel Vakantaseren

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Waarom? Omdat het best wel veel los heeft gemaakt. Van heel veel mensen met tieners heb ik gehoord dat ze erg veel herkenning vonden in dit artikel en velen hebben zelf een eigen variant gemaakt op Hotel Vakantaseren. Onlangs was ik op bezoek bij mijn schoonzus en zag ik daar op de koelkast ook een variant hangen, terwijl ik dit artikel al meer dan 3 jaar geleden heb gepubliceerd.

Omdenken inspireert

Voor “Welkom in Hotel Vakantaseren” liet ik mij inspireren door Omdenken. Door een driedaagse leergang Omdenken die ik jaren terug deed, ben ik in 2015 met mijn eigen bedrijf Vakantaseren begonnen. Vaak vragen mensen me of mijn aanpak ook echt heeft geholpen. Als ik eerlijk ben, het werkte wel eventjes maar met tieners moet je heel veel geduld hebben. Het bracht in ieder geval het gesprek op gang met mijn Vakantaseren tieners. Het artikel is erg goed gelezen, maar is het ook het meest gelezen verhaal? Dat is de vraag, sterker nog dat is vraag 1.

hotel vakantaseren, tieners, pubers, omdenken

10) 10 leuke én inspirerende cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst

Het laatste artikel in de top 10 is voor mij wel een echte verrassing. Blijkbaar doen dit soort verhalen het goed bij jullie want een soortgelijk artikel eerder deze maand is ook gretig gelezen. Zijn het de originele tips? Willen jullie graag eens wat anders cadeau geven? Of komt het omdat Supergirl Japke-d. Bouma het artikel zo enthousiast heeft gedeeld op haar LinkedIn en Twitter? In alle eerlijkheid vind ik de tips in 10 leuke en inspirerende cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst uit 2020 niet zo leuk en origineel als de tips in “Dit zijn de allerleukste cadeaus voor Sinterklaas en Kerst” van 2022. Want zeg nou zelf: zo’n lensball, een persoonlijk gesigneerd boek en Ontmoet & Groet met Japke-d. Bouma of een stukje Pampus wil toch iedereen hebben? Of je het ook nog na Sinterklaas en Kerst mag lezen voor inspiratie? Vooruit dan maar.

cadeautjes

Tot slot

Dit is een overzicht van de 10 best gelezen verhalen van de afgelopen 10 jaar. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriet. Welk verhaal is jou het meest bij gebleven? Dat mag uiteraard ook een ander artikel zijn dan een uit deze top 10. Laat het me weten als reactie hieronder of via een mail naar vakantaseren@gmail.com. Er is geen prijs aan verbonden, maar ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw reactie.

Dat geldt ook voor de antwoorden op de vragen aan het begin van dit artikel waarmee je kans maakt op de Omscheurkalender of een van de Limited Edition 10 jaar Vakantaseren Repen.

10 jaar vakantaseren, dat is niet niks!

10 jaar Vakantaseren, dat is niet niks. Ik kijk terug op een mooie tijd met veel fantastische en onvergetelijke ervaringen. In de eerste helft van December bijvoorbeeld nog het eilandhoppen met Zeilschip de Eendracht bij de Kaapverdische Eilanden. Wat was dat een magnifieke reis met prachtige ontmoetingen, eindeloze sterrenhemels, ongelooflijke zonsondergangen, zalig zeilen en vrolijke dolfijnen!

Oorspronkelijk was ik eigenlijk van plan om een artikel te maken met de 10 mooiste avonturen van de afgelopen 10 jaar. Maar tijdens het nadenken over een selectie, merkte ik dat het onmogelijk was om te komen tot een top 10. Ik heb oprecht genoten van ieder avontuur dus een top 100 zou eerder aan de orde zijn.

Nagloed

Dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder heel veel partners waar ik mee heb samen mogen werken. Ik ga hier geen namen noemen, want dan vergeet ik er natuurlijk een paar. Graag bedank ik jullie allemaal stuk voor stuk voor de fantastische samenwerking die ik met jullie heb gehad. Zonder jullie was het allemaal bij vakantaseren gebleven. Een kleine selectie van mensen met wie ik veel en fijn heb samengewerkt in deze 10 jaar, ontvangt rond deze tijd een kleine verrassing in de brievenbus. De titel van de verrassing is ‘Nagloed’.

nagloed

Welkom op het eiland ‘Nagloed’

Welkom op het eiland ‘Nagloed’. Een unieke plek vol bijzondere herinneringen. Hier kun je nagenieten van mooie dingen die zijn gebeurd, vakantaseren met terugwerkende kracht. Nagloed is het gevoel dat je graag wil vasthouden na een mooi concert, een heerlijke vakantie, een onvergetelijke zeilreis, een inspirerende ontmoeting of misschien wel een bijzonder contact dat je met iemand hebt gehad. Het is een vertaling van het Engelse woord afterglow, waar eigenlijk nog geen Nederlandse vertaling voor is. Bij deze! Oh ja, als je denkt, daar ga ik even snel een domeinnaam voor aanmaken zoals in 2012 na onze lancering ook is gebeurd met #vakantaseren, doe geen moeite. Dat heb ik al gedaan toen ik het woord tijdens een retraite in een Klooster in Steyl bedacht. Kijk maar op www.nagloed.nl als je me niet gelooft.

Last but not least, hartelijk dank aan alle lezers in de afgelopen 10 jaar

Het is best een gek idee, maar toen ik op 29-12-2012 samen met Bas Hoogland #vakantaseren lanceerde, had ik nooit kunnen vermoeden dat 10 jaar later duizenden en nog eens duizenden mensen mijn verhalen zouden gaan lezen om zich te laten inspireren en te fantaseren over allerlei vakanties en uitstapjes. Zonder jullie was het voor mij nooit mogelijk gemaakt om al die mooie avonturen te beleven en te delen. Daarom wil ik deze gelegenheid graag gebruiken om jullie allemaal stuk voor stuk hartelijk te bedanken voor het vertrouwen in mij en mijn verhalen. We hebben met elkaar samen mooie dingen beleefd. Met vakantaseren kom je overal, al 10 jaar lang. Reis je met me mee naar ‘Nagloed’?

Bedankt

De eindredactie van dit artikel was zoals vaak in handen van de altijd scherpe Astrid van Unen van U-producties. Hartelijk bedankt Astrid dat je altijd weer beschikbaar bent om mijn artikelen te redigeren en de vele slordigheidjes eruit te halen. Op dit artikel had ik extra mijn best gedaan, maar je bent er toch in geslaagd om weer een stuk of 15 foutjes te corrigeren. Dit laatste stukje heeft ze nog niet gezien dus als daar foutjes in staan, komen die geheel voor mijn rekening.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.